De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Les van de Vlinder Op een dag

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Les van de Vlinder Op een dag"— Transcript van de presentatie:

1 De Les van de Vlinder Op een dag
verschijnt er een kleine opening in een cocon. Een man zit urenlang te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeert te worstelen.

2 Op een gegeven moment lijkt het of de vlinder geen vooruitgang meer boekt.
Het lijkt of hij niet verder kan.

3 De man besluit de vlinder te helpen: hij pakt een schaar en opent de cocon.
De vlinder komt er nu een stuk gemakkelijker uit. Maar de vlinder heeft een verweerd lijf. Hij is klein, met verschrompelde vleugels.

4 De man blijft kijken. Hij verwacht dat de vleugels zich elk moment zullen openen, en groter en steviger zullen worden, zodat ze het lijf kunnen dragen.

5 Er gebeurt niets! Integendeel, de vlinder leeft zijn leven al strompelend. Hij kan zich slecht bewegen met zijn verweerde en verschrompelde vleugels. Hij zal nooit kunnen vliegen.

6 De man is vol liefde en goede bedoelingen
De man is vol liefde en goede bedoelingen. Hij begrijpt niet dat de kleine opening in de cocon, en de worsteling van de vlinder om er uit te komen, de natuurlijke weg is om vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen. Dit heeft hij nodig om te kunnen vliegen, zodra hij de cocon heeft verlaten.

7 Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in het leven.
Als we ons leven zonder obstakels leven, zullen we kreupel raken. We zullen niet zo sterk zijn als we hadden kunnen zijn. We zullen nooit kunnen vliegen.

8 Ik vroeg om Kracht, en ontving moeilijkheden om me sterk te maken.
Ik vroeg om Wijsheid, en ik kreeg problemen om op te lossen. Ik vroeg om Voorspoed, en ik kreeg hersenen om te kunnen werken.

9 Ik vroeg om Moed, en ik kreeg obstakels om te overwinnen. Ik vroeg om Liefde, en er kwamen mensen met problemen op mijn weg; mensen, die ik kon helpen.

10 Ik vroeg om Gunsten, en ik ontving kansen. Ik kreeg NIETS van wat ik wilde... Maar ik ontving ALLES wat ik nodig had.


Download ppt "De Les van de Vlinder Op een dag"

Verwante presentaties


Ads door Google