Ronde tafel Marktonderzoek Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie over het Voortgezet Onderwijs
Advertisements

De Opleidingsschool als leerwerkplek: op zoek naar kwaliteitscriteria.
LOB ????.
Senegal Senegal.
Masterclass SIEMENS 1 Industriële bussen, netwerken
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Fundeon Docentendag Bouw en Infra, 20 september 2006 Op maat voor maatwerk Inleiding door Leo Lenssen.
ZWEMBADOVERKAPPINGEN 30 jaar kennis, kwaliteit & mobiliteit.
Foto-elektrische cel.
Mobiliteits Academie Formule V Htas Project Formule V.
Divisie L&L en VELON werkgroep Gerda Geerdink.
Collega’s betrekken bij taal- en rekenbeleid
Studiedag: vernieuwing, ook in onderwijs vreemde talen via ICT Vrijdag 19 maart 2010.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
4 P´s en 3 R-en MK01.
Pastoraal op school.
Structuur secundair onderwijs
Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding.
De kracht van Herke ICT Group Herke is gespecialiseerd in automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen in de bouw. Als marktleider in rolgebaseerde.
De kracht van GAC Business Solutions GAC is meer dan een leverancier van softwareoplossingen. Als business partner zorgen we samen met u voor optimalisatie.
“… en dan krijg ik dus 40 leerlingen” Onderwijs, arbeidsmarkt en het invullen van de, gezamenlijke, maatschappelijke rol.
Samen Deskundiger met de Pabo HAN Fac. Educatie Marijke Kral Jos van der Woude Nieske Coetsier Bas van Lanen
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
Belangenbehartiging door de VELON
Optimaliseren van het leraar-zijn in het eerste leerjaar Project binnen Expertisenetwerk Pool West & Oost School of Education.
Seminar Hoger Bedrijfsdiploma Voorbeeld nut HBd private aanbieder 8 april 2013 Professionals in kinderopvang.
Inclusief Hoger Onderwijs: het perspectief van docenten. Een kwalitatieve bevraging. Nathalie Heurckmans Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) Leen.
Informatieavond CAE, Internationale Stage en IB voor 4VTTO 15 Februari 2013.
Leren ondernemen en ondernemend leren
ICT in onderwijs: We moeten vaart maken!
Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.
Docentenopleiding UV. 1,5 jaar, 35 bijeenkomsten HBO modulen en belevingsthema’s, apart voor kappers, schoonheidsspecialistes en voetverzorgers. Competentiegericht.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
RTC West - Vlaanderen Situering. Ontstaan in 2000 (Minister Vanderpoorten). Eerst coördinatie en aanspreekpunt. Ondersteuning technisch onderwijs (duur.
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Hoofdstuk 1 Lisa & Janne.  Draait om klanten  Opbouwen van klantenrelaties op basis van klantwaarde en klanttevredenheid.  Klanten behoeften bevredigen.
Concept examenprogramma
STEM monitor juli Doelstellingen STEM-actieplan STEM-actieplan streeft op middellange termijn naar: Meer starters en afgestudeerden.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Eva Verstraete Studiedag “Ouders over het secundair onderwijs” 20/11/2015.
Twente, de meest ondernemende hightech regio van Nederland.
NS en EduDex 1 maart september 2013 John May
VvE Beheer. Wie zijn wij Landelijke organisatie; Platte organisatiestructuur; Uitgebreide technische kennis van zowel installatietechnische, bouwkundige.
1 Topsector Energie 16 november 2012 Michiel Boersma Topteam Energie Topsector Energie.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Kompas voor het diplomalandschap. Ik vind het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de diploma’s van Wetenschap & Technologie Internationaal.
Brief paper presentatie VELON/VELOV-Congres 2016 Donderdag 4 februari ronde 1 Zichtlijn 3: Opleidingspraktijk verbeteren door onderzoek Zaal D210 Joop.
           EXPERIA Wie wint goud op Olympische technologiespelen?
11 mei * Hoe groot is de markt? * Hoe groot is het marktpotentieel? * Hoeveel concurrenten zijn er en waar zijn zij gevestigd? * Welk marktaandeel.
Arial, 38pt/42pt, heading. Tekst Arial, 32 punt Tweede niveau, 28 punt Derde niveau, 24 punt –Vierde niveau, 20 punt »Vijfde niveau, 16 punt Strategische.
Structuurborden. Visualisatie hulpmiddelen inclusief training en coaching op de werkplek. Om dagelijkse problemen vast te leggen, de voortgang te bewaken.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet.
Experten in de derde graad Proefproject
Youth empowered by Skills ROUBAIX Cijfers en trends 2.
Wat kunnen wij u bieden Actieradius België ErvaringInvestering in personeel en kennis Toepassing nieuwste technologieën Plan van aanpak.

Onderwijsproces en Examinering en diplomering
Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken
SOPOGO Van 1990 tot 2017.
Beoordelen Wat is beoordelen Beoordelingsnormen Beoordelingsgesprek P.O.C. in het bedrijf Taken van de praktijkopleider.
Les 4 De Docent: Voorbereiden op de les.
ECK bij Noordhoff Uitgevers
Entreeschool: samen naar een goede basis
Infonamiddag De werking van het Belgisch Onderwijssysteem
Instrument om teamwerking tegen het licht te houden
Denk mee over een nieuw mobiliteitsdossier
Transcript van de presentatie:

Ronde tafel

Marktonderzoek

Resultaten Er is nog steeds een (lichte) groei in de markt. De prijsdruk uit binnen- en buitenland neemt toe. Het grootste pijnpunt voor de sector is het vinden van goed geschoold personeel. Scholen bereiden studenten te weinig voor om in de bordenbouw te starten. Er is vooral nood aan bijscholingen/seminaries, maar ook aan een objectief kwaliteitslabel voor de sector. Klanten zijn (te) weinig op de hoogte van het belang van normen en risico’s bij de bordenbouw. Zij wensen vooral een goede prijs, flexibiliteit en dat er met hen meegedacht wordt (totaaloplossing).

Colloquium

Didactisch materiaal ABB, Phoenix Contact, Rittal, EPLAN en Festo, 5 marktleiders, bundelden hun know-how in de bouw van dit hightech didactisch stuurbord. Het bord is conform met de industrienormen en houdt rekening met de noden van de technische scholen (zowel secundair als hoger onderwijs).

Concept

Concept – 5 partners Het zelfbouwpakket bundelt de nieuwste technologieën van de vijf partners: EPLAN maakt het elektrisch dossier op met EPLAN Electric P8, inclusief de nodige EPLAN Education licenties Rittal levert de industriële behuizing als ‘ready-to-start’ waardoor volgende zaken voorbereid zijn: alle uitsparingen op de kastdeuren, montageplaten gemonteerd, Din- rails en draadkokers reeds bevestigd op de montageplaten, … ABB levert het schakelmateriaal Phoenix Contact levert de automatiseringscomponenten Festo levert een ventieleiland met Profinet

Concept De kast bestaat uit vier motorschakelingen: Direct Online (DOL) Ster-driehoek (YD) Softstarter Drive

Concept Elektrisch dossier Handleiding Componenten Opleidingen (optioneel)

Handleiding

Opleidingen Opleidingen (optioneel) - basis - gevorderd - partners

Education Cabinet Er heerst een schaarste aan personeel bij de Belgische bordenbouwers. Dankzij het Education Cabinet bieden wij uw leerlingen een loopbaan in onze sector. ABB, Phoenix Contact, Rittal, EPLAN en Festo bundelden hun know-how in de bouw van dit hightech didactisch stuurbord.