De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding."— Transcript van de presentatie:

1

2 Eefje Buys 1BaTP C

3 = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding

4 Deel I: BZL in het talen onderwijs: nieuwe opdrachten voor leerlingen, leerkrachten en directies. Deel II: BZL in het talenonderwijs: concrete voorbeelden van materiaal voor het talenonderwijs. Deel III: BZL: de school als lerende gemeenschap.

5 De zelfverantwoordelijke leerder:  vertrouwen in eigen taalleervaardigheid (houding, ingesteldheid)  Bewust van zichzelf als taalleerder, van de leerdoelen, het taalleerproces en de inspanningen (weten, bewustzijn)  Bezit vaardigheden (kunnen)

6 Klein beginnen…: projecten die de leerlingen de kans bieden om een goede start te nemen in het zelfverantwoordelijk leren En groeien: Materiaal om leerlingen hun leertraject in handen te nemen, dat leerproces te documenteren en erop te reflecteren. ->Leerlingen vaker het initiatief laten nemen

7 Concreet BZL-materiaal voor de lessen Nederlands, Frans, Duits en Engels Didactische principes en technieken Aandacht aan de ervarings- en reflectieverslagen van leerkrachten Theoretische concepten-

8 = voor het realiseren van een schoolbrede BZL-aanpak: Een directe aansluiting bij andere ontwikkelingen op school (collaboratief, compensatiegericht, ICT-ondersteund, taakgebaseerd leren.) Cd-rom (vb van werkstukjes van leerlingen)

9

10 = professionalisering leer observaties- intervisie met wederzijds lesbezoek actieonderzoek.

11 Bedankt voor jullie aandacht!


Download ppt "Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding."

Verwante presentaties


Ads door Google