Workshop Identiteit?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Advertisements

Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
Voorbeelden van innoverende toekomstige techniek bij C-Leren?
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Waar staan we voor met ons onderwijs?
We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Eli van Beekveld Zaal 1 Tijdstip uur
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
De school wil meer dan de inspectie vraagt ?! Ronde tafel bijeenkomst Vrijdag, 9 april 2010.
Aan de slag met het leerplan RK-godsdienst
SBL conferentie lerarenregister
De stad Veelheid aan culturen, subculturen, leefwijzen, levenshoudingen, levensbeschouwingen.
Samenwerken in burgerschap
Utrecht University Samenwerking tussen school en ouders met een migratie achtergrond: ‘Partnerschap in de maak’’ Platform Allochtone Ouders 6 juni 2009.
Refrein De Hogeschool van Amsterdam, Is ambitieus ten aanzien van het koesteren van jong talent. Wij gaan voor de student Betrokken bij de maatschappij.
Themabijeenkomst multimedia 22 juni Programma TijdOnderdeel 10.00Welkom en mededelingen 10.10Leren in Onlinecursus video 11.25pauze 11.40Workshop.
Innovatieve werkvormen voor landschap en cultuurhistorie
Nieuw nationalisme in Nederland
NME en jongeren: niet méér, maar beter!
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductiepresentatie.
LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
2/9 - Hoe werkt een gemeente ? - Voor- en nadelen van een burgemeestersreferendum - René van Diessen - Jan Waaijer - Uit het nieuws.
Tevreden studenten. Hoge waardering
Karen v.d. Worp kamer Voorbereid op Stage Karen v.d. Worp kamer
Kinderen en hun sociale talenten
“Passend onderwijs op maat”
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Informatieavond Ouders leerlingen groep 8
Samenwerken Werken in Teams.
Naam workshopleiders Naam workshop Naam instelling Kies Kleur in Groen Workshop Diversiteit Aequor 31 oktober 2012 Kies Kleur in Groen Wij, zij, hen en.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
AV LOP SO/ Gent 3 juni 081 Zorgen en vragen van ouders LOP- focusgroep Ouderbetrokkenheid Marie-Paule Gavel Ali Capa.
Visie & Strategie.
JONGEREN Pagina 24 t/m 50.
MODE EN DESIGN & PRESENTEREN EN STYLING
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
De Week van de seksuele diversiteit ILS HAN 20 tot 24 april 2015.
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
BEWONERGESTUURDE WIJKONTWIKKELING: DE KRACHT VAN EIGEN OPLOSSINGEN !
Inschrijven MBO-avond 1 maart MBO-avond op 1 maart 2016 Wat: - voorlichtingen door ROC Nijmegen, Rijn IJssel, de Leijgraaf, Defensie en St Lucas.
Hoofdstuk 3 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk September 2015.
Lectoraat Eigentijds Beoordelen in het Onderwijs (EBO) Jos Castelijns, Marja Wijnen, Mark Wouters & Willem Heldens Interactum 8 april 2011.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Deskundigheidsbevordering over cultuur en opvatting doelgroep.
Betaalde Lio bij Meervoud. Stichting Meervoud 18 scholen Christelijke identiteit 4600 leerlingen 480 personeelsleden.
De zorgzame leraar Schijndel 1 oktober Doel van deze workshop Onderzoek..... Wat maakt een leraar zorgzaam?
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
RET Verdieping bij hoofdstuk 11 Handboek voor leraren RET Een goede leraar worden.
Welkom en korte introductie aanwezigen
Studieloopbaanbegeleiding
Diverse Sprekers ZAAM’s doelen zijn leidend voor gewenste ICT ondersteuning en benodigde infrastructuur DOEL PYRAMIDE ZAAM Doel (Missie) Als schoolorganisatie.
Diversiteit & Inclusie
Altijd in ontwikkeling Altijd in verbinding
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
Zwart wit denken in de klas
Duurzame inzetbaarheid
Hoofdstuk 1: Waarom werken we?
Waarom leerlingenparticipatie?
Duurzame inzetbaarheid
Vwo op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
OP DE WILLEM DE ZWIJGERSCHOOL
Heb jij ballen voor scrummen?
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
De crisisstemming rond migratie, asiel en anderstalige nieuwkomers zijn een beetje uit de aandacht verdwenen. Dit neemt niet weg dat de instroom van anderstalige.
Transcript van de presentatie:

Workshop Identiteit?

Onze waarden zijn geworteld in de christelijke traditie en in het christelijk mensbeeld. Die christelijke identiteit ligt niet onwrikbaar vast, maar wordt binnen ons ROC zeer divers ingevuld en beleefd. Vanuit die diversiteit geven we een eigentijdse invulling aan onze christelijke identiteit en dus aan onze waarden en ons gedrag. [uit: Visiedocument “Samen Opleiden” ROC A12 en ILS-HAN/HU] Wij zijn een Christelijke onderwijsinstelling die niet voorbij wil gaan aan de grote vragen, wanneer ze aan de orde komen in het dagelijks leven. Samen met onze leerlingen nemen we de tijd om bij deze vragen stil te staan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ROC A12.

Bij ROC Friese Poort komen studenten in de eerste plaats voor een beroepsopleiding. Vanuit de christelijke identiteit van onze school willen we meer meegeven. Vriendschap, religies, toekomstdromen en meer Naast vakken die opleiden tot een beroep, staan in iedere opleiding de vakken LB (Loopbaan en Burgerschap) en LevO (Levensbeschouwelijke Ontwikkeling) op het rooster. Soms als wekelijkse lessen, in andere opleidingen in de vorm van themadagen of projecten. Bij LB en LevO worden studenten uitgedaagd na te denken over hun eigen kijk op het leven en geloof. Ook wordt er verder ingegaan op wat studenten belangrijke waarden vinden in het leven en wat dat betekent voor hun toekomstige beroep. Studenten gaan hierover in gesprek met docenten en klasgenoten. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: opvoeding, vriendschap, religies en culturen, omgaan met afscheid, beroepsethiek, waarden en normen, duurzaam omgaan met de aarde, toekomstdromen en talenten. Bij Burgerschap staan studenten stil bij hun plek in de samenleving, op sociaal, cultureel, politiek en economisch gebied. Respectvol omgaan met elkaar Bij ROC Friese Poort is iedereen welkom, wat je achtergrond ook is. Studenten hoeven dus niet christelijk te zijn. ROC Friese Poort wil een ontmoetingsplaats zijn waar mensen respectvol en verantwoordelijk met elkaar en de aarde omgaan en een school zijn waar iedereen tot zijn recht kan komen.

Wie is Generatie Z en hoe bereik je ze? Heeft generatie Z nog een leraar met autoriteit nodig of zijn de online buddies en leraren de autoriteit? René Boender en Jos Ahlers: “Autoriteit moet je verdienen, je krijgt het niet meer cadeau bij je functie. Je bent niet meer automatisch de baas omdat je voor de klas staat. Autoriteit zal minder afhankelijk worden van kennis en motivatie, en meer van inspiratie en ervaring. Als je Generatie Z weet te inspireren, hangen ze aan je lippen.” Pieter Paul Verheggen: “Inspirerende persoonlijkheden zullen voor jongeren belangrijke iconen blijven. Docenten zullen in de toekomst concurrentie ondervinden van online iconen maar de leraar die leerlingen weet te ‘raken’ zal zijn of haar autoriteit behouden!”

Experience

Identiteit zit “in de muren”, maar hoe dan? Hoe is de identiteit van de school herkenbaar door de medewerkers? Wat is zichtbaar aan de school? Op welke wijze is identiteit merkbaar in de lessen? Welke rol speelt de identiteit van de school bij solicitatiegesprekken?

World Cafe