Invoegen > Tekst > Koptekst en voettekst""> Invoegen > Tekst > Koptekst en voettekst"">

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom leerlingenparticipatie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom leerlingenparticipatie?"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom leerlingenparticipatie?

2 Decreet betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad
1 Omdat het in de wet staat en in het verdrag van de rechten van het kind Het Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind pas datum en voettekst aan via "Lint > Invoegen > Tekst > Koptekst en voettekst"

3 2 Omdat leerlingen degene zijn die de beslissingen ondergaan én vragende partij zijn Zij voelen dagelijks de gevolgen van beslissingen die de school neemt; zij zijn ervaringsdeskundigen in het schoolleven. Jongeren weten vanuit hun ervaring als leerling wat beter kan en misschien ook hoe dat moet gebeuren. Daarom is hun mening belangrijk en absoluut relevant. pas datum en voettekst aan via "Lint > Invoegen > Tekst > Koptekst en voettekst"

4 Omdat het beter kan Er is nog veel verbetering mogelijk om de mening van leerlingen serieus te nemen, zowel op school als in de klas. 3 Onderwijsspiegel jaarlijks rapport van de onderwijsinspectie pas datum en voettekst aan via "Lint > Invoegen > Tekst > Koptekst en voettekst"

5 4 Omdat het positieve gevolgen heeft voor leerlingen
Het welbevinden van leerlingen verhoogt Wie zich goed voelt op school, gaat ook beter presteren en heeft een hogere leermotivatie. Leerlingen leren omgaan met diversiteit (in leeftijd, levensbeschouwing, seksuele identiteit, etnische achtergrond, sociale klasse…). Wie participeert ervaart elkaars diversiteit en kan van daaruit leren er mee om te gaan op een verdraagzame manier Leerlingen ontwikkelen door te participeren vaardigheden die in de praktijk weinig aandacht krijgen. Onderwijsspiegel jaarlijks rapport van de onderwijsinspectie 4

6 5 Omdat het positieve gevolgen heeft voor de school
Het beleidsvoerend vermogen van de school neemt toe. Scholieren vullen de blinde vlek van directie op het schoolbeleid in. Samen verhogen jullie de kwaliteit van de school: in de lessen, op de speelplaats, buiten de schoolmuren.

7 Omdat het positieve gevolgen heeft voor de maatschappij
6 Omdat het positieve gevolgen heeft voor de maatschappij De school leidt mee de burgers van morgen op. De school wil leerlingen vormen tot zelfstandige mensen die verantwoordelijkheid opnemen en hun bijdrage leveren in de maatschappij. Dat betekent: durven opkomen voor zichzelf en voor anderen en zich daarbij respectvol en democratisch opstellen. Leerlingen moeten op school zelf op die manier worden benaderd, en kansen krijgen om mee verantwoordelijkheid te dragen en zich mee verantwoordelijk te voelen. Het hele schoolbeleid is een middel tot participatie.


Download ppt "Waarom leerlingenparticipatie?"

Verwante presentaties


Ads door Google