Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Advertisements

Kerstviering kleuterbouw
Kerstmis.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Door Rosa en Elise !!. Door Rosa en Elise !! Oh, denneboom! O, denneboom O, denneboom Wat zijn je takken wonderschoon Ik heb je laatst in 't bos zien.
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Kerstfeest van de zondagsschool “Laat de kinderen tot Mij komen”
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Kerstnachtdienst Spoedcursus engel Voorganger: ds. A. Nicolai
De lichtstad.
Zingen Vers 1 Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht,
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Welkom in deze kerkdienst
Wie nodig je als eerste uit?
Thema voor vanavond is:
Kerstfeest met kinderen Singelkerk - Rehobothkerk
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Kerstfeest bij de Zeesterren
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
3e Advenszondag 13 december 2015
Koningin Wilhelmina school
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
Welkom Thema: Kerst raakt je hart.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: E. Duurkoop
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: B. v. d. Velde Organist: H. Snel Schriftlezing: Lucas 2: 1-7.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
Voorganger ds. Marijn Rohaan Ouderling : Bart v/d Velde Organist : Herman Kamp Muzikale medewerking wordt verleend door de huisband.
Welkom op 26 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Jan Verkerk Organist/pianist: Anne Kroeze Lezing: uit 1 Samuel 17 Kind van de zondag Jari.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Kerstnachtdienst 2015 Thema: Gods liefde uit de doeken.
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Op reis naar Betlehem Lucas 2:1-5
Jezus is geboren! Opdracht: Jezus is geboren!
Kerstnachtdienst Ds. Marijn Rohaan O. v
KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds
Welkom Voorganger: Ds. M. Rohaan Ouderling van dienst: Peter Nijhuis
Welkom op zondag 24 dec. Voorganger: Ds. F. Westermann
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Op reis naar Bethlehem Lucas 2:1-5
Kerstfeest ‘Koningin Wilhelminaschool’
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Transcript van de presentatie:

Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)

Zingen voor de dienst:

Opwekking 523

Welkom

Aansteken van de kaarsen

NLB0477

Stilte- bemoediging en groet

Vredegroet: elkaar een gezegend kerstfeest wensen

Inleidende woorden

Gebed voor de nood van de wereld

Glorialied:Opw. 525: Jubel het uit.

allen: Jubel het uit (Opw 525) t. I, Watts; m. G.F. Händel; v. M. Schaart

Gebed om de Geest

Lezing: Lucas 2: In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Hij wilde alle inwoners van het Romeinse rijk laten tellen. 2 Het was de eerste keer dat dit gebeurde. Het was in de tijd dat Quirinius de provincie Syrië bestuurde. 3 Iedereen moest geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan kwam. Daarom gingen alle mensen op reis.

4-5 Ook Jozef moest op reis. Hij ging van Nazaret in Galilea naar Betlehem in Judea. Want hij kwam uit de familie van David, en David kwam uit Betlehem. Jozef ging samen met Maria naar Betlehem. Maria zou met Jozef gaan trouwen, en ze was zwanger. 6 Toen Jozef en Maria in Betlehem waren, werd het kind geboren. 7 Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem in een doek, en legde hem in een voerbak voor de dieren. Want er was voor hen nergens plaats om te slapen.

8 Die nacht waren er herders in de buurt van Betlehem. Ze pasten buiten op hun schapen. 9 Opeens stond er een engel tussen de herders, en het licht van God straalde om hen heen. De herders werden bang. 10 Maar de engel zei: ‘Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. 11 Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer. Hij is geboren in Betlehem, de stad van David.

12. En zo kunnen jullie hem herkennen: het kind ligt in een voerbak en is in een doek gewikkeld.’ 13 En plotseling was er bij de engel een hele groep engelen. Ze eerden God en zeiden: 14 ‘Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt.’ 15 Daarna gingen de engelen terug naar de hemel. De herders zeiden tegen elkaar: ‘Kom, we gaan naar Betlehem. Want God heeft ons verteld wat er gebeurd is. Laten we gaan kijken.’

NLB0481

Overdenking: “Met liefde aangeraakt”

Muzikaal intermezzo

Kerstmusical: “ De Kleine Herder”

Maria’s Zoon Lang geleden in Betlehem kwam in een donkere nacht het heilig kind, Maria’s zoon die ons de vrede bracht. Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal.

Daar hoorden herders in het veld een heerlijk lied van ver, en aan de hemel zagen zij een nieuwe heldere ster. Die nacht was Jozef onderweg, zocht een herberg voor zijn vrouw; maar hij vond nergens onderdak nu het kindje komen zou.

Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal. Daar in een hoekje van de stal wordt hun geduld beloond, daar zagen zij het Christuskind daar lag Maria’s Zoon.

Hoor de blijde engelenkoren klinken door ’s heelal, omdat het kind geboren is dat ons verlossen zal.

Stille nacht 1 ste couplet Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Betlehem stal, hij der schepselen Heer, Hij der schepselen Heer.

Vrolijk Kerstfeest iedereen Wonderbare Raadsman(Wonderbare Raadsman) Sterke God(Sterke God) Eeuwige Vader(Eeuwige Vader) Vredevorst(Vredevorst) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen

Vrede voor de wereld(Vrede voor de wereld) Heeft Hij gebracht(Heeft Hij gebracht) Vrijheid voor de volken(Vrijheid voor de volken) Licht in nacht(Licht in de nacht) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En Zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen.

Vrede voor de wereld(Vrede voor de wereld) Heeft Hij gebracht(Heeft Hij gebracht) Vrijheid voor de volken(Vrijheid voor de volken) Licht in nacht(Licht in de nacht) Een kind is ons geboren Een Zoon is ons gegeven En Zijn heerschappij duurt voor eeuwig Vrolijk kerstfeest iedereen Vrolijk kerstfeest iedereen Vrolijk kerstfeest iedereen!!!

Dankgebed en voorbeden

Collecte bestemd voor Kinderen in de knel

NLB0487

Wegzending en zegen

Goede kerstdagen