De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
1 6 maart 2014 Rijnsburg 6 maart 2014 Rijnsburg. 2 Overzicht: priesterschap  hfst. 5 t/m 7: Levitisch priesterschap versus de Priester naar de ordening.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
God en ons.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
VREDE.
Genade.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Spring in het diepe!.
* Christus, het beeld en woord van God
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Heilig priesterschap.
Transcript van de presentatie:

De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus Het is allerheiligst. Leviticus 6:25b

het altaar: beeld van de Persoon van de Heer Jezus „... niemand kent de Zoon dan de Vader, ...“ Mattheüs 11:27

Wat is meer: de gave of het altaar dat de gave heiligt? Mattheüs 23:19 De heerlijke Persoon van de Heer Jezus verleent de waarde aan het werk dat Hij heeft volbracht.

verdere toepassingen van het altaar voor ons nu: Wij hebben een altaar waarvan zij die in de tabernakel dienen, niet bevoegd zijn te eten. Hebreeën 13:10 de „tafel van de Heer“ 1Korinthe 10:14-21 (Maleachi 1:7) „...als u als gemeente samenkomt...“ 1Korinthe 11:18 Want waar 2 of 3 vergaderd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen. Mattheüs 18:20 De door God gegeven grondslag van het samenkomen als gemeente, d.w.z. de bijbelse beginselen daarvan.

offers voor ons nu: Maar er komt een uur, en het is er, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid; want de Vader zoekt ook degenen die Hem zo aanbidden. God is een geest, en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid. Johannes 4:23-24 geest <–> materiële offers OT Waarheid <–> ceremoniën OT (incl. muziek)

offers voor ons nu: Laten wij dan voortdurend een lofoffer brengen aan God, dat is de vrucht der lippen die Zijn Naam belijden. Hebreeën 13:15 ...wordt ook uzelf, als levende stenen gebouwd, een geestelijk huis, een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden te offeren, die aangenaam zijn voor God door Jezus Christus. 1 Petrus 2:5

Een belangrijk beginsel ook voor het samenkomen tot de Naam van de Heer Jezus nu: Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffers, opmerkzaam zijn beter dan het vet van rammen. 1Samuel 15:22

volgorde van de offers in Leviticus 1-5: God begint met het offer dat voor Zijn hart het meest waardevol is: Brandoffer Spijsoffer Vrede- of dankoffer Zondoffer Schuldoffer

volgorde van de offers in Leviticus 1-5: Wij mensen leren de offers in tegengestelde volgorde begrijpen en waarderen: Schuldoffer Zondoffer Vrede-, Dankoffer Spijsoffer Brandoffer

Schuldoffer: verplicht - zonden, schuld, belijdenis vergoeding + 1/5 Psalm 69:5b plaatsvervanging, vergeving losprijs voor velen Markus 10:45 Hij is het Zoenoffer voor onze zonden 1Joh 2:2a … die geen zonde gedaan heeft, ...die zelf onze zonden in zijn lichaam gedragen heeft op het hout, … 1Petrus 2:22-24 > Dit leert de zondaar in Romeinen 3:21-5,10 begrijpen.

Zondoffer: verplicht – principe van de zonde, de zonde, die in ons woont, de zonde in de schepping Christus kon het brengen want in Hem is geen zonde.1Joh 3:5 Hij heeft zonde niet gekend.1Kor 5:21 bedekking Gods toorn is bedekt. losprijs voor allen 1Tim 2:6 verzoening van alle dingen Joh 1:29; Heb 9:26; Kol 1:20; 1Joh 2:2b > Dit leert de zondaar in Romeinen 5:11-8,39 begrijpen.

Vredeoffer – Dankoffer: vrijwillig vrede met God Rom 5:1-2; Ef 2:11-22; Kol 1:20 gemeenschap aanbidding elke geestelijke zegening > Na veel worstelingen roept de geredde zondaar in Romeinen 7:25 uit: Ik dank God door Jezus Christus, onze Heer!

Spijsoffer: Vrijwillig Toewijding van de Heer Jezus aan God in Zijn hele leven, totdat Hij riep: „Vader, in uw handen beveel ik mijn geest“. Lukas 23:46 Mijn lust is, mijn God, om uw welbehagen te doen, Psalm 40:9 Mijn spijs is, dat ik de wil doe van Hem die mij gezonden heeft en zijn werk volbreng. Joh 4:34 … als een offergave …, tot een welriekende reuk voor God. Efeze 5:2

Brandoffer: vrijwillig toewijding aan God in Zijn werk aan het kruis als een … slachtoffer, tot een welriekende reuk voor God Efeze 5:2 … Die door de eeuwige Geest Zichzelf vlekkeloos aan God heeft geofferd, … Hebreeën 9:14 > Een rustbrengende, welriekende reuk voor God. HIJ is door het werk van de Heer Jezus op het kruis volkomen verheerlijkt.