RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Wat kun je doen in keuzemenu?
Webquest Webquest. Wat is een webquest? Een queeste (Eng. Quest) is een uitgebreide zoektocht. Je gaat op zoek naar de antwoorden van de vragen die je.
Sporten.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
“Een reis naar Licht”.
Waarom ben ik hier op aarde?
Verborgen vormen van pesten
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Men vraagt zich af waarom …??
Impressionisme 2 De negentiende eeuw.
die niet om jou zou huilen.
Mijn hobby: waterscooter
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Hoe werkt een powerpoint?
Media en creativiteit module 6 Identiteit Jaar 2.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Een bericht speciaal voor jouw m’n

Herfst Kleuren-& Vruchten
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 8 – Quiz.
Die is gek!.
Uitleg: Je pp moet uit minimaal 12 dia’s bestaan.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Les 1 – Jij en de media Vertel:
Deltion College Engels A2 Lezen [Edu/003]/subvaardigheid schrijven thema: movie maker can-do : kan specifieke informatie vinden en begrijpen © D Film Movie.
Online filmpjes maken. (
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Altijd online!.
Online filmpjes maken. (
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Specht en de wezel samen door de lucht Mediabegrip week 11/12.
Minecraft het spel MINECRAFT.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Social media.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Eenzame kerst Media begrip week Kerstfeest Vraag 1: met wie en waar ga je dit jaar Kerstmis vieren? Vraag 2: ken je iemand die Kerstmis dit jaar.
Men vraagt zich af waarom …
Door Dave Lenssen. Social Media  Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te.
EVEN VOORSTELLEN… Je kan een inschatting maken van de prijs van een product. Je beseft dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Je weet wat een.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Het internet Sociale media MailBlogChattenVirussen.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
doe de test. Eerlijk invullen.
De week van de teek Mediabegrip week
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 BK Lesweek 2
Social media Door: Eloise Post Docent: E. Louisse
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Voel je wel in je vel !.
Buurt-apps Mediabegrip week 2-3.
#Doeslief Mediabegrip week
Transcript van de presentatie:

RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42

Het thema van de kinderenboekenweek is: RAAR maar WAAR Het thema van de kinderenboekenweek is: RAAR maar WAAR. Op internet kun je ook veel dingen vinden, die RAAR maar (niet) WAAR zijn. Vraag 1: heb jij eens iets op internet gevonden wat RAAR maar WAAR was? Vraag 2: heb jij eens iets op internet gevonden wat juist RAAR en NIET WAAR was?

RAAR of WAAR quiz Sommige dingen op internet zijn RAAR maar WAAR. Andere dingen zijn RAAR en NIET WAAR! Weet jij ALTIJD het verschil? Test het met de RAAR maar WAAR quiz! 1. Er worden straks 6 filmpjes getoond. Maak in de klas twee hoeken: een ‘WAAR’ en een ‘RAAR’(niet waar) hoek. 2. Bekijk het filmpje en loop naar de ‘WAAR’ of ‘RAAR’ kant. 3. Stem op de website op de knop waarvoor de meeste leerlingen hebben gekozen. 4. Het antwoord volgt direct!

RAAR of WAAR - filmpje 1 Dit speciale pak helpt je te beschermen tegen aanvallen van grizzlyberen? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding: http://www.techrepublic.com/blog/geekend/powered-military-armor/

RAAR of WAAR - filmpje 2 Robotjes in je bloedbaan… Is dat mogelijk? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding: http://www.dividendplaza.com/vw/auteurs-vwp/benedicte/nanotechnologie-1

RAAR of WAAR - filmpje 3 Als je een tijd blootgesteld bent aan ijlere lucht (bijvoorbeeld hoog in de bergen) kun je beter leren? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding: http://wibnet.nl/mens/lichaam/overgewicht/slank-door-kou-en-ijle-lucht

RAAR of WAAR - filmpje 4 Is het echt waar…? Ben je minder zwaar bij de evenaar? Loop nu naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding: http://educatie.ntr.nl/mmbase/images/3628983

RAAR of WAAR - filmpje 5 Kan de wereldberoemde basketballer Kobe Bryant echt over een rijdende auto springen? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding: http://educatie.ntr.nl/mmbase/images/3631556

RAAR of WAAR - filmpje 6 Lekker surfen op monstergolven, is dat mogelijk? Loop nu naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

Soms is het RAAR en NIET WAAR! Er staat veel onbetrouwbare informatie op internet. Dit kunnen teksten, afbeeldingen of video’s zijn. Soms spreekt men over een hoax… Vraag 2: wat is een hoax?

Hoax - antwoord In het Engels betekent het woord hoax: iemand voor de gek houden. De term hoax wordt in het Nederlands gebruikt voor iets wat nep is, bedrog op een leuke manier. Het is bij een hoax de bedoeling dat je niet een paar mensen voor de gek houdt, maar een grotere groep. Klik hier voor meer voorbeelden

Check de betrouwbaarheid Vraag 3: hoe kun je checken of iets RAAR maar WAAR is? Antwoord: gebruik altijd een tweede bron! Dan weet je het nog niet zeker, maar de gevonden informatie wordt zo wel aannemelijker.