De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

#Doeslief Mediabegrip week 11-12.

Verwante presentaties


Presentatie over: "#Doeslief Mediabegrip week 11-12."— Transcript van de presentatie:

1 #Doeslief Mediabegrip week 11-12

2 Wie is SIRE? Vraag Wie weet wat SIRE is? Leg eens uit. Antwoord SIRE, Stichting Ideële Reclame, dit is een onafhankelijke stichting. Met haar campagnes wil SIRE de maatschappij een beetje mooier maken. De nieuwe campagne van SIRE is #Doeslief. Er zijn er in totaal 9 filmpjes van 11 seconden. Bekijk klassikaal de 9 filmpjes. Welke vinden jullie de beste? En waarom? Klik op het plaatje om de filmpjes te bekijken. Bron: Website SIRE: en Youtube-kanaal SIRE:

3 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
We zijn steeds minder aardig tegen elkaar. Op straat, op sociale media, in het verkeer, in het openbaar vervoer, op het sportveld en in de supermarkt. Met de #DOESLIEF campagne met veel voorbeelden van onaardig gedrag, houdt SIRE Nederland een spiegel voor. Zo hoopt SIRE dat mensen zich realiseren dat niemand beter wordt van onaardig gedrag. En dat aardig gedrag loont. Vraag Wat bedoelen ze met ‘dat aardig gedrag loont’? Antwoord Bron tekst en zwarte banner: Bron spiegel en man die oudere dame helpt: Pixabay.com

4 Online haat Als iemand iets onaardigs zegt in een reactie op Social media noem je dat een haat-comment. Hieronder zie je een voorbeeld van een haat-comment. Discussieer in de klas Hoe gaan jullie om met een haat-comment? Bedenk een stappenplan voor het omgaan met haat-comments. Bron afbeelding:

5 Top 5 Opdracht Maak met de klas een top 5 van aardige dingen die je kan doen. Bijvoorbeeld: Glimlach. Door naar mensen te glimlachen laat je zien dat je aardig bent. Zeg "goedemorgen" tegen je klasgenoten en leraren als je 's morgens de school binnenkomt. Luister als anderen tegen je praten. Het is niet aardig om de mening of het verhaal van anderen te negeren. Bron afbeeldingen: sire.nl Bron tekst:

6 En nu jij! Bedenk klassikaal een positieve hashtag en gebruik deze een hele week in je appjes en op andere social waar je actief bent. Bonus Gebruik ook de hashtag van SIRE: #doeslief Want dit verdient een tegengeluid! Bijvoorbeeld: #benblijmetjou Bron poster: Website SIRE Bron afbeelding: Pixabay.com Bron quote: Charliemag.be Laten we samen het internet een betere plek maken. One comment at a time. – Charliemag.be

7 Meer weten, of een proeflicentie afsluiten? Kijk op:
Dit was een proefles van Mediabegrip. De online lesmethode voor mediawijsheid. Meer weten, of een proeflicentie afsluiten? Kijk op: Bron: Klik hier!


Download ppt "#Doeslief Mediabegrip week 11-12."

Verwante presentaties


Ads door Google