Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Het is toch merkwaardig hoe sommige dingen in elkaar zitten.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
GOD is liefde.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Ik wens je De kracht van god.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Verbonden.
Marcel Broekhuizen ‘Ik ga naar huis’
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
zonder angst voor veroordeling
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
THEMA: Gods naam is….
Psalm 25.
SCHUILEN BIJ GOD.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Engelen Wat moet je er mee?. Wat zijn engelen precies? Waar vinden we engelen in de Bijbel? Wat doen engelen?
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
‘voor de kinderen’.
GOED NIEUWS.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Genade, zo oneindig groot
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 34 : 1, 3, 5 en 8 Schriftlezing: Psalm 2 Hand. 4:23-31 Tekst: Psalm 2.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Vers 1 Gezegend zij de HEER, die t' allen tijde mijn toevlucht is, mijn hand leert hoe te strijden, die voor 't gevecht mijn vingers vaardig maakt! Hij.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Zingen Vers 1 Ontferm U, God, zij maken op mij jacht.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Van A tot Z A van almachtig B van bevrijder
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Psalm91:1 L. Lukas11:1- 13 Gezang36: 1,10 H.C.Zondag:46 Psalm31:8, 9 Gezang134:6 LvdK403:1, 2, 4 Gezang 182E:Amen Liturgieds. H. van den Berg Berkel en.
Welkom in deze kerkdienst
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Vertrouwen.
Het licht zal de duisternis verdrijven, en de waarheid de leugen
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom heb je zo weinig moed?.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
♪ 280:1,2,4,5 ♫ KND Voor we gaan ♪ 273:1,2,4 ✝ PS31 ♪ :1,2,3 ✝ LUC 23:38-47 ♪ 31:4,6,15 ♪ 91a:1,2,3 ▶ OPW :614 ♪ 675:1,2.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen.
24 juli 2016 Urk. 1 Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, vernacht in de schaduw van de Almachtige. 2 Ik zeg tot JAHWEH: Mijn toevlucht.
Welk een Vriend is onze Jezus, Die in onze plaats wil staan. Welk een voorrecht dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Transcript van de presentatie:

Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden. We lezen in Psalm 91:1: ‘Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal vernachten in de schaduw van de Almachtige.’

Ben je al veilig? Word je al gedragen?

De toegang naar de veilige schuilplaats is vrij De toegang naar de veilige schuilplaats is vrij. Ga er in vertrouwen heen. God is een toevlucht voor de gelovigen.

Door het geloof heb je een veilige woning bij God Je mag door het geloof bij God(in)wonen, zitten en veilig (ver)blijven. Je kunt bij Hem ‘overnachten, logeren’.

Psalm 91:2: ‘Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw!’

Ik zeg tot God: U bent mijn schild, mijn vesting in de nood Ik zeg tot God: U bent mijn schild, mijn vesting in de nood. Op U vertrouw ik, Heer, U bent mijn toevlucht in de dood. Ik steun op God, mijn toeverlaat in angst en in mijn pijn. Hij waakt, waarheen mijn weg ook gaat. Hij zal mijn redding zijn. Ik zeg tot God: U bent mijn schild, mijn vesting in de nood. Op U vertrouw ik, Heer, U bent mijn toevlucht in de dood. Hij die op Gods bescherming wacht, krijgt van de hoogste Koning een schuilplaats waar hij overnacht, beschutting in Zijn woning. krijgt van de hoogste Heer een schuilplaats, waar hij overnacht, beschutting keer op keer. The Psalm Project

We lezen in Psalm 91:5: ‘U zult niet vrezen voor het beangstigende van de nacht, voor de pijl die overdag aan komt vliegen.’ Je zult dan overnachten in de schaduw van de Almachtige.

Weet je wel hoe veilig je bent in een uitstekende rotsvesting Weet je wel hoe veilig je bent in een uitstekende rotsvesting? In de hoge schuilplaats bij God heb je een geweldig vooruitzicht

We lezen in Ps. 91:14: ‘Omdat hij liefde voor Mij opgevat heeft, zegt God, zal Ik hem bevrijden; Ik zal hem in een veilige vesting zetten, want hij kent Mijn Naam.’ In het Hebreeuws staat er bij vers 14: ‘Ik zal hem onbereikbaar hoog stellen.’

Schuil achter een veilig schild ‘Zijn trouw is een schild en een pantser’ (Psalm 91:4)

Heb je een schild waaronder je veilig bent? Hoe was het in Japan toen de bom viel in WO-2? Heb je een schild waaronder je veilig bent?

Waardoor kun je overleven? Accepteer het reddingsplan van God

Hoe veilig is een spin in het eigen gemaakte web?

Verlaat je zelf bedachteweb voor een betere schuil- plaats!

Ben je al op weg naar het huis van God Ben je al op weg naar het huis van God? In de gemeente van Jezus Christus wordt Hij aanbeden. Daar kun je Hem vinden.