Hou (je) vast aan Gods hoop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Godsdienst.
Ik wens je De kracht van god.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
… en wat wil Jezus van jou?
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Rondom Jeruzalem zijn bergen
De visie is Jezus One for all.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De bloedbruidegom Exodus 4.
de bloeiende staf van Aäron
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Verbonden … Van boven bekeken
Godsdienst.
Welkom.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
‘voor de kinderen’.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
onze roeping als gemeente
“Geef en je zal gegeven worden.”
God openbaart zich aan ons JV Connected
Welkom op TOV!.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Durf te dromen.
TOV! Dat jij er bent vanavond! God in beeld?
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Zullen we onze kinderen vandaag even laten geloven dat er daadwerkelijk een lieve oude meneer uit Spanje komt die ze gratis kadootjes en pepernoten geeft?
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
19 mei 2016 Rotterdam 120 jubeljaren. 6 millennia = 60 eeuwen.
Ps. 136:1,2,10,13 Klein Gloria Ps. 77:4,6 Ps. 67:1 Lezen: Jozua 3:1-4:9 Oase vGK Assen Ps. 93:1,2,3,4 Gez. 285:2,3 Gez. 296:1,2,3 Gez. 456:3 Gez. 411:1,6.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Bidden kun je leren.
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor.
Transcript van de presentatie:

Hou (je) vast aan Gods hoop 13 september 2015 Stephan Troost

Lezen: Jozua 3:9 – Jozua 4:14 9 Jozua riep toen het volk bij elkaar en zei: ‘Luister naar de woorden van de HEER, uw God.’ En hij vervolgde: 10 ‘U zult merken dat de levende God in uw midden is en beseffen dat hij het is die de Kanaänieten en de Hethieten, de Chiwwieten en de Perizzieten, de Girgasieten, de Amorieten en de Jebusieten voor u op de vlucht zal jagen. 11 De ark van het verbond met de Heer van de hele aarde gaat immers voor u uit de Jordaan in. 12 Kies nu twaalf mannen, één uit elke stam van Israël. 13 Op het moment dat de priesters die de ark van de HEER dragen, de Heer van de hele aarde, de Jordaan in gaan, zal de stroom tot stilstand komen en zal het water oprijzen als een dam.’ 14 Toen het volk het kamp had opgebroken om de Jordaan over te trekken, gingen de priesters die de ark van het verbond droegen voor het volk uit.

Lezen: Jozua 3:9 – Jozua 4:14 15 Zodra de priesters bij de Jordaan waren gekomen en hun voeten door het water werden omspoeld – de Jordaan stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers –, 16 kwam het water tot stilstand en vormde het een dam, heel in de verte bij de stad Adam, die vlak bij Saretan ligt. Het water dat naar de Zoutzee ging, ofwel de Dode Zee, stroomde helemaal weg. Het volk trok over ter hoogte van Jericho. 17 De priesters die de ark van het verbond met de HEER droegen, bleven precies in het midden van de bedding van de Jordaan staan, terwijl heel Israël overtrok, tot de laatste man.

Lezen: Jozua 3:9 – Jozua 4:14 1 Nadat het hele volk de Jordaan was overgetrokken, zei de HEER tegen Jozua: 2 ‘Kies nu twaalf mannen, één uit elke stam, 3 en zeg hun dat ze van de plaats waar de priesters in de Jordaan staan twaalf stenen moeten halen. Die moeten ze meenemen en in het kamp leggen waar ze vanaf deze nacht zullen verblijven.’ 4 Jozua liet twaalf mannen aanwijzen, één uit elke stam van Israël, en nadat hij hen bij elkaar geroepen had, 5 zei hij tegen hen: ‘Ga voor de ark van de HEER, uw God, de Jordaan in. U moet allemaal één steen op uw schouders nemen, één voor elke stam van Israël. 6 Ze zullen een gedenkteken voor u zijn. Wanneer uw kinderen later zullen vragen wat die stenen betekenen, 7 dan moet u ze vertellen dat het water van de Jordaan werd tegengehouden door de aanwezigheid van de ark van het verbond met de HEER. Vertel ze dat toen de ark de Jordaan in ging het water werd afgesneden en dat deze stenen daarvan voor Israël een eeuwig gedenkteken zijn.’

Lezen: Jozua 3:9 – Jozua 4:14 12 Ook de stammen Ruben en Gad en de eerste helft van de stam Manasse trokken in slagorde voor Israël uit, zoals Mozes hun bevolen had. 13 Deze voorhoede van het leger, zo’n veertigduizend man, trok nog voor de ark van de HEER uit ten strijde naar de vlakte van Jericho. 14 Op die dag verhoogde de HEER het aanzien van Jozua bij de Israëlieten, zodat ze zijn leven lang ontzag voor hem hadden, zoals ze ook voor Mozes hadden gehad.

Lezen: Jozua 4:21-24 21 Hij zei tegen de Israëlieten: ‘Wanneer uw kinderen later vragen wat deze stenen betekenen, 22 dan moet u hun het volgende vertellen: “Israël is de Jordaan overgetrokken, en wel over de droge bedding. 23 Want de HEER, jullie God, heeft de Jordaan voor jullie drooggelegd totdat jullie waren overgetrokken, zoals hij ook de Rietzee voor ons heeft drooggelegd totdat we die waren overgetrokken. 24 Want alle volken op aarde moeten weten hoe machtig de HEER, jullie God, is, en jullie moeten altijd vol ontzag voor hem zijn.”’

De Jordaan..

Israël na verovering

Waarom gedenkstenen?

Les van God Afhankelijk van mij Ontzag voor mij Ik red Ik ben er altijd bij

Respons van Israel Eer geven aan God Getuigen van God Vertrouwen opbouwen Vol verwachting

Onze gedenkstenen? Moment waarin God zichtbaar is in je leven. Bijvoorbeeld: Verhoring van een gebed (Eerste) ontmoeting met Jezus Steun in moeilijke tijden

Gedenkstenen maken Opschrijven! Belofte onthouden Muziek luisteren Met elkaar over hebben Bidden tot God

Gedenkstenen geven hoop Gedenkstenen herinneren ons aan Gods karakter Geven hoop en juiste focus Houvast! Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. (Jeremia 29:11)

Gedenkstenen geven verwachting Uitstrekken naar God God wil zegenen! Op Hem richten in moeilijke momenten

Hou (je) vast aan Gods hoop Waar hoop jij op? Welke ‘gedenkstenen’ helpen jou om op God te blijven hopen? Hoe onthoud jij deze momenten?