De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor."— Transcript van de presentatie:

1

2 Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor ze overtrokken.

3 2 Op de derde dag gingen de ​schrijvers​ het kamp door 3 om het volk te zeggen: ‘Wanneer u de Levitische ​priesters​ de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER, uw God, ziet dragen, dan moet u het kamp opbreken en de ​ark​ volgen.

4 4 Maar blijf op grote afstand, ongeveer twee- duizend ​el, kom niet dichterbij. Dan kunt u zien welke weg u moet volgen, want u bent hier nooit eerder geweest.’

5 5 En ​Jozua​ zei tegen het volk: ‘Reinig u, want morgen zal de HEER in uw midden wonderen verrichten.’

6 6 De volgende dag gaf hij de ​priesters​ de opdracht: ‘Ga met de ​ark​ van het ​verbond​ voor het volk uit.’ De ​priesters​ namen toen de ​ark​ van het ​verbond​ op en gingen voor het volk uit,

7 7 en de HEER zei tegen ​Jozua: ‘Vandaag zal Ik ervoor zorgen dat je bij alle Israëlieten hoog in aanzien komt te staan, zodat ze weten dat Ik je zal bijstaan, zoals Ik ​Mozes​ heb bijgestaan.

8 8 Zeg tegen de ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ dragen dat ze, zodra ze bij de oever van de ​Jordaan​ zijn gekomen, in het water moeten blijven staan.’ 9 Jozua​ riep toen het volk bij elkaar en zei: ‘Luister naar de woorden van de HEER, uw God.’

9 10 ‘U zult merken dat de levende God in uw midden is en beseffen dat hij het is die de ​Kanaänieten​ en de ​Hethieten, de Chiwwieten en de Perizzieten, de Girgasieten, de Amorieten en de Jebusieten voor u op de vlucht zal jagen.

10 11 De ​ark​ van het ​verbond​ met de Heer van de hele aarde gaat immers voor u uit de ​Jordaan​ in. 12 Kies nu twaalf mannen, één uit elke ​stam​ van Israël.

11 13 Op het moment dat de ​priesters​ die de ​ark​ van de HEER​ dragen, de Heer van de hele aarde, de ​Jordaan​ in gaan, zal de stroom tot stilstand komen en zal het water oprijzen als een dam.’

12 14 Toen het volk het kamp had opgebroken om de ​Jordaan​ over te trekken, gingen de ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ droegen voor het volk uit.

13 15 Zodra de ​priesters​ bij de ​Jordaan​ waren gekomen en hun voeten door het water werden omspoeld – de ​Jordaan​ stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers –, 16 kwam het water tot stil- stand en vormde het een dam, heel in de verte bij de stad ​Adam, die vlak bij Saretan ligt.

14 Het water dat naar de ​Zoutzee​ ging, ofwel de ​Dode Zee, stroomde helemaal weg. Het volk trok over ter hoogte van ​Jericho. 17 De ​priesters​ die de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER droegen, bleven precies in het midden van de bedding van de ​Jordaan​ staan, terwijl heel Israël overtrok, tot de laatste man.

15

16 God leidt ons soms in onmogelijke situaties
Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven Strek je uit naar wonderen van God

17 God leidt ons in onmogelijke situaties

18

19 Jozua 3:1 Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor ze overtrokken. 15 De ​Jordaan​ stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers.

20 God leidt ons soms in onmogelijke situaties
Zie uit naar de tegenwoordigheid van God

21 Jozua 3:2 Op de derde dag gingen de ​schrijvers​ het kamp door 3 om het volk te zeggen: ‘Wanneer u de Levitische ​priesters​ de ​ark​ van het ​verbond​ met de HEER, uw God, ziet dragen, dan moet u het kamp opbreken en de ​ark​ volgen.

22 Hebreeën 9:4 Daar staat (…) de ​ark​ van het ​verbond, die langs alle zijden met goud overtrokken is en waarin zich de vergulde kruik met het manna, Aärons staf die gebloeid heeft en de platen met de verbondstekst bevinden;

23 5 daarop staan de ​cherubs​ als teken van Gods majesteit, zij bedekken de verzoeningsplaat met hun schaduw.

24

25 God leidt ons soms in onmogelijke situaties
Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan

26 Jozua 3:4 Dan kunt u zien welke weg u moet volgen, want u bent hier nooit eerder geweest. (NBG) …opdat gij de weg moogt weten, waar- langs gij gaan zult, want langs die weg zijt gij noch gisteren noch eergisteren getrokken.

27

28 God leidt ons soms in onmogelijke situaties
Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven

29 Jozua 3:5 En ​Jozua​ zei tegen het volk: ‘Reinig u, want morgen zal de HEER in uw midden wonderen verrichten.’ (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.

30 Efeziërs 1:4 In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor hem heilig en zuiver te zijn...

31 1 Petrus 1:14 Wees als gehoorzame kinderen en geef niet opnieuw toe aan de begeerten waardoor u vroeger, toen u nog onwetend was, werd beheerst, 15 maar leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals Hij die u geroepen heeft heilig is. 16 Er staat immers geschreven: ‘Wees heilig, want Ik ben heilig.’

32 100% heilig 100% onheilig

33 100% heilig 100% onheilig

34 100% heilig positie in Christus 100% onheilig

35 1 Korintiërs 6:11 Je bent gereinigd, je bent geheiligd, je bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God.

36 Hebreeën 10:10 Op grond van die wil zijn wij voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus.

37 Hebreeën 10:10 Op grond van die wil zijn wij voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus. Hebreeën 12:14 (HSV) Jaag de vrede na met allen, en de heiliging, zonder welke niemand de Heere zal zien.

38 100% heilig positie in Christus dagelijkse praktijk 100% onheilig

39 We heiligen ons… Niet om heiligen te worden Kramp en frustratie Omdat we al geheiligd zijn Vreugde, vrede, kracht, rust

40 Jozua 3:5 (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.

41 God leidt ons soms in onmogelijke situaties
Zie uit naar de tegenwoordigheid van God Durf samen met God nieuwe wegen in te slaan Tijd voor grote schoonmaak in ons leven Strek je uit naar wonderen van God

42 Psalm 40:6 Veel wonderen hebt U verricht, veel goeds voor ons besloten, HEER, mijn God. Niemand is te vergelijken met U! Wil ik erover spreken, ervan verhalen, het is te veel om op te sommen.

43 Job 9:10 Hij doet grote, ondoorgrondelijke dingen, ontelbaar zijn de wonderen die Hij verricht.

44 Handelen 2:22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezon- den, hetgeen gebleken is uit de grote daden en de wonderen en tekenen die God, zoals u bekend is, door zijn toedoen onder u heeft verricht.

45 Marcus 6:5 Jezus kon daar in Nazareth geen enkel wonder doen, behalve dat Hij een paar zieken de handen ​oplegde​ en hen genas. 6 Hij stond verbaasd over hun ongeloof.

46 Handelingen 2:43 De vele tekenen en wonderen die de apostelen verrichtten, vervulden iedereen met ontzag.

47 Handelingen 14:3 Paulus en Barnabas bleven geruime tijd in de stad en spraken vrijmoedig over Gods woord, vol vertrouwen in de Heer, die de verkondiging van zijn genade kracht bijzette door hen tekenen en wonderen te laten verrichten.

48 1 Korintiërs 12:10 En weer anderen (krijgen) de kracht om wonderen te verrichten…

49

50 Jozua 3:5 (HSV) Heilig​ u, want morgen zal de HEERE wonderen doen in uw midden.

51


Download ppt "Jozua 3:1 (NBV) De volgende ochtend vroeg trok ​Jozua​ met het hele volk weg uit Sittim. Ze kwamen tot aan de ​Jordaan, waar ze drie dagen bleven voor."

Verwante presentaties


Ads door Google