Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Evangelie der genade Vragen :
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Hoe kun je Geloven? 1.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Vaderdag 2013.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
“Op een dag...”.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Welkom Voorganger: ds. Kramer Organist: br. <naam organist>
Liturgie Ps. 139: 1, 3 Gz. 121: 7, 9 Lz.Heb. 12: 1-17 Lb. 297 T.Openb. 3: Ps. 73: 10, 11 Ps. 139: 11 Voorganger:ds. J.H. Kuiper Organist:br. Beamist:br.
Liturgie Gz.100: 1, 3, 6 Ps.60: 1 Lz.Luc. 24: Op. 3: Ps.96: 1, 3, 5 Gz.167: 1-3 Opw.334: 1-3 Agenda aanstaande week donderdag 29 mei 09:30Kerkdienst:
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Wie is God voor jou?.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Met handen en voeten geloven 1
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Welkom in de samenkomst
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
terug naar het paradijs
DE BERGREDE (5) WELKOM.
* Christus, het beeld en woord van God
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Jezus Hoe moet mijn kerk zich tot Jezus verhouden? Wie is Jezus voor mij? Kwaliteiten Heeft mijn kerk goede eigen- schappen? Wat doe ik volgens Jezus.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Les 17 Het geluid van voetstappen
God waakt Lessen van 7 gemeenten.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Thema: “Ja, kom binnen Heer” Voorganger: Ds. J. A. Dekker
Transcript van de presentatie:

Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen. U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt. Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien. Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.

Laodicea

Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping

Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Maar nu u lauw bent in plaats van warm of koud, zal ik u uitspuwen.

U zegt dat u rijk bent, dat u alles hebt wat u wilt en niets meer nodig hebt. U beseft niet hoe ongelukkig u bent, hoe armzalig, berooid, blind en naakt. Daarom raad ik u aan: koop van mij goud dat in het vuur gelouterd is, en u zult rijk zijn; witte kleren om u te kleden en uw naaktheid te bedekken, zodat u zich niet meer hoeft te schamen; zalf voor uw ogen, zodat u weer kunt zien.

Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen gaan regelmatig naar de kerk, omdat ze geloven dat dit een plicht is van goede Christenen (Jesaja 29:13) Lauwe Christenen kiezen de populaire kant over de kant van God. Ze vinden het belangrijk wat mensen over ze vinden dan wat God over hen vindt. (Lucas 6:26) Lauwe Christenen willen niet gered worden van hun zonden, maar willen de straf ontlopen. Ze hebben geen spijt van hun zonden, maar zijn bang voor de straf die volgt. (Romeinen 6:1-2)

Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen willen God dienen, maar alleen als het hen uitkomt. Ze accepteren regels maar niet God zelf. (Lucas 18:21-25) Lauwe Christenen vergelijken zichzelf met mensen die minder doen dan hen. Ze denken dat zij meer kans maken op Gods koninkrijk dan anderen die ze kennen. (Lucas 18:11-12) Lauwe Christenen denken continu aan het leven op aarde ipv het eeuwige leven in de hemel. Hun acties zijn daarom ook vooral gericht op het aardse leven. (Filippenzen 3:18-20)

Hoe weet ik nu of ik een lauwe Christen ben? Lauwe Christenen vertrouwen altijd eerst op geld en dan pas op God. (Lucas 12:16-21) Lauwe Christenen willen het minimum doen om in het Koninkrijk te komen, maar het is juist andersom. Als je God vindt, wil je alles doen om in het Koninkrijk te komen. (Mattheus 13:44-46)