Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Gods verborgen glans.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Opwekking Kids 85 Als ik mijn ogen sluit… Tekst en muziek: Jan Visser
Welkom in deze kerkdienst
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: O let the Son of God (Spirit Song) © Mercy Publ. / Universal Songs 1/4 O LAAT.
Bleu Mount.
Leven door Christus’ dood
Vandaag is het jouw dag om naar het licht te komen.
Welkom in deze kerkdienst
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Thema voor vanavond is:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Welkom.
Een brandend hart.
Advent 2014 Logo school.
Welkom in deze kerkdienst
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
Welkom in deze kerkdienst
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Thema voor vanavond: Je ouders
Om soms eens dieper over na te denken
Zinnen die doen nadenken !
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Godsdienst 1.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
“de liefde van God”.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 19, Matteüs 7: De preek met thema en verdeling: WIE IS WELKOM BIJ DE HEER ? 1. Wie van zijn genade wil leven, mag bij.
VREUGDE.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Jezus leeft in eeuwigheid opwekking 71 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Op weg naar een nieuwe morgen Advent op weg Al 3 maanden op 3 maanden.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Welkom in deze kerkdienst
Lezen Lucas 12:22-32 en zingen Psalm 55:9 ,,Volmaakte liefde sluit angst uit...'' 1 Johannes 4:18 ,,Wees niet bevreesd!''
Transcript van de presentatie:

Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk: je vader en moeder hebben heel veel ruzie en gaan scheiden. Je hele leven komt daarom op zijn kop te staan, en het wordt nooit meer zoals het was. Of je vader of moeder wordt ziek, steeds zieker, en gaat dood. Hoe moet je verder zonder hem of haar? Of je ouders kunnen niet goed zorgen voor je en jij moet bij hen weg, bijvoorbeeld naar een Pleeggezin. Wat kan er veel verdriet zijn in het leven, ook verdriet waar anderen soms zelfs niets van weten.

In de crècheplus die zo meteen begint en de Bijbelclub van vanavond om half 7 gaan we hierover doorpraten aan de hand van de verhalen in de bijbel over het gezin van Jacob. Wat was het daar vaak moeilijk: Rachel en Lea die ruzie maken om Jacob; de jongens die jaloers zijn op Jozef, en hem zelfs verkopen naar Egypte; het sterven van Rachel, de vrouw van wie Jacob zo vreselijk veel hield. Ook in de bijbel kun je zo leren dat het er lang niet altijd goed aan toe gaat in gezinnen en huwelijken, en dat er veel verdriet en moeite in je leven kan komen.

Het bloembladhart dat er vandaag bij komt, is dan ook een gebroken hart: het symbool voor verdriet om gebroken huwelijken en alle moeilijke dingen die in het leven kunnen gebeuren. Gelukkig mogen we weten dat Gods liefde in ons leven blijvend is, we kunnen altijd bij hem terecht, Hij wil er altijd voor ons zijn. voor ons zijn. Daar gaat ook het lied over dat we nu gaan zingen. Je hoeft niet bang te zijn. Wat er ook gebeurt in je leven, als het stormt, als het donker wordt: God is erbij. Je mag je leven in zijn hand leggen.

Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm te keer. Leg maar gewoon je hand, in die van onze Heer. Je hoeft niet bang te zijn, als oorlog komt of pijn. De Heer zal als een muur rondom je leven zijn. Je hoeft niet bang te zijn, al gaan de lichten uit. God is er en Hij blijft, als jij je ogen sluit. Tekst: J. Visser Muziek: N. v. Essen © Universal Songs