EIEREN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Advertisements

Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
Kenmerken van Keurmerken
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
GROENE VARKENS ZONDER RODE CIJFERS
Eieren en Ei bereidingen
Zuivelproducten en Eieren
Goedemorgen.
Stofwisseling.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Wat zit er in dit ei?.
Voeding met een gezonde “plus”
Spreekbeurt: De kip en het ei
Wereldwijd Aan het ontbijt.
Ik ben … Van wie is het ei? Zet bij juiste letters Verdeel de eieren
2 Pasen: Kies een leuk spel Gertrude van Walstijn.
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Gebruik de muis.
Gevaarlijk ik denk van wel
Stelt voor....
Goedenavond Welkom bij
Thema 2: Voeding en Vertering
Verpakkingen lezen.
De Actieve Voedingsdriehoek
De invloed van voeding op sportprestaties
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
Kippen, kuikens en eieren.
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
Kippen: Van ei naar kip niet ingesproken
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Nascholing voor praktijkondersteuners
Hygiëne in de keuken.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Toepassingen 5L week 13: ‘Herhaling’ 5L week 13: ‘Herhaling’
Vitamine D Renée en Roos. Wat voor soort vitamine is het? Calciferol In vet oplosbaar Kan het lichaam zelf aanmaken Twee vormen van vitamine D.
Kijk hoe het groeit ! Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
AFWEER/IMMUNITEIT Thema 29 Par. 29.1
Onze ecologische voetafdruk
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Welkom op de kinderboerderij Laag Buurlo. Dit bord staat bij de ingang van de kinderboerderij.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
HACCP.
Les 4: SAMENGESTELDE GROOTHEDEN
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Kippen, kuikens en eieren.
Groen op je bord.
Groen op je bord.
Huisvesting en cyclus in de varkenshouderij
Pasen: Kies een leuk spel
Huisvesting en cyclus in de varkenshouderij
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Basis voedingsmiddelen Les Vlees, ei, vis
Die.ren uit een ei.
Verpakkingen lezen.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Basis voedingsmiddelen Les Vlees
Basis voedingsmiddelen Les 6 Vlees
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
Transcript van de presentatie:

EIEREN

Soorten en grootte Een gemiddeld ei van een kip weegt rond de 66 gram. Het zwaarste Nederlandse kippenei woog 215 gram. Een ei van een struisvogel kan tot 2 kilogram wegen. Het kleinste ei is dat van de kolibrie en weegt slechts 0,5 gram.

Verkrijgbare eieren Scharrelei: max. 9 per m2 Vrije uitloop ei: zelfde maar 8 uur p/dag buiten Bio-ei : Biologisch voer, max. 4 per m2 _____________________________________________________________________ Voorbeelden speciaal voer ei: Maïsei (voer met maïs) Volarenei (voer met volkoren granen) Zonnebloemei (voer met zonnebloempitten) Viergranenei (voer met 4 granen) Columbus-ei/Omega-3 ei (voer met oliën, rijk aan omega-3)

Classificatie Bij de verkoop worden eieren als volgt geclassificeerd: S - ei van minder dan 53 gram M - ei van 53 - 63 gram L - ei van 63 - 73 gram XL - ei van 73 gram of meer DD - ei met twee dooiers (dubbeldooier)

EICODE 0: biologisch ei 1: vrije uitloop ei 2: scharrelei 3: kooi-ei Huisvesting kip Land van herkomst Bedrijfsnr./ stal nr.

Onderdelen De cuticula is een beschermende laag die ervoor zorgt dat het ei niet uitdroogt en beschermt is tegen schimmels en bacteriën.

Ontwikkeling tot kuiken

Toepassingen – zelfstandig gerecht in verschillende vormen zoals gekookt, gebakken, als spiegelei of omelet – garnering van bijvoorbeeld salades, koude schotels – bindmiddel voor sauzen – plakmiddel bij het paneren van vlees, vis of kroketten – glansmiddel bij het bestrijken van bijvoorbeeld bake-off producten

Verbruik Nederlanders eten gemiddeld 180 eieren per jaar . Dit is niet alleen je gekookte en gebakken ei. In bijvoorbeeld koekjes, beschuiten of mayonaise zit vaak ook ei. Eieren komen uit een kip. Oorspronkelijk legt de kip maar twaalf eieren per jaar . In de dierindustrie is dit aantal opgevoerd tot 320.