JVi® PRODUCTOPLEIDING.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voedingssupplement.
Advertisements

Gezonde voeding.
Wat zijn claims? • Alles wat er beweerd wordt over een product • (Bevat uitsluitend groene M&M’s) • Door iedereen • (Verpakking, website, advertentie,
Zichtbare jeugdige energie. Wist u dat... uw huid naarmate u ouder wordt, minder energie heeft om vrije radicalen te bestrijden en bescherming te bieden.
Welkom bij de producttraining over MarineOmega
Transformeer uw leven in 90 dagen
De actieve voedingsdriehoek
Anti-oxidanten? Kun je die eten?
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Bevat via nanotechnologie verkregen CoQ10. Wat is CoQ10? Co ë nzym Q10 of ubiquinon Een vetoplosbaar, vitamineachtig molecuul dat de energieproductie.
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Hygiëne en preventieve gezondheidszorg
Formula 1 Uitkomsten voor evenwichtige voeding
Producenten doen aan fotosynthese
enzymen: katalysator Enzymen
Flexcare ™ Provided by nature. Proven by science..
Dit document is bedoeld voor medewerkers en zelfstandige distributeurs van Nu Skin Enterprises Europe en mag niet publiekelijk verspreid worden. Zichtbare.
De 10 minuten presentatie
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Wat is g3 ? g3 biedt de voordelen van de populaire Zuid-Aziatische supervrucht gâc, in combinatie met drie andere supervruchten. Tot de krachtige fytonutriënten.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Dooreten, daar word je oud van
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
TR90 ® Verander uw leven in 90 dagen. Meer dan een DERDE van de volwassen Europeanen heeft momenteel overgewicht Situatie in de EU
Par Bescherming aan de buitenkant: De huid
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Optimalisatie van een in vitro model binnen het onderzoek naar de toxiciteit van voedingsstoffen op darmepitheel Student: Lieselotte Maes Stageplaats:
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
 Verschillende vormen van voeding allergieën  Wat is voedselovergevoeligheid  De drie begrippen  Dagrantsoen  Wat is koemelkallergie  Hoe ontstaat.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Voeding in de pedicurepraktijk
Het verhaal achter Super Greens
Visieontwikkeling.
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
1b Basisvoedingsleer Min Anti O Vit.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
De kleurstoffen die sommige groenten en vruchten hun dieprode,
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Trailer 'dansen op de vulkaan'
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Smul gezond.
NINGXIA RED Een voedingssupplement voor het hele lichaam.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Eet je Fit!.
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
Kennisclip Voeding en dementie Ondine van de Rest, Universitair docent
Voeding en vertering.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Hoofdstuk 4: Welzijn en duurzaam voeren Niveau 3 en
Wat staat er op een etiket?
Thema 2 Voeding en vertering
Stofwisselingsziekte…
De bodem leeft!.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

JVi® PRODUCTOPLEIDING

EEN GEZOND LEVEN

De levensverwachting stijgt en mensen willen er jeugdig uitzien en langer actief blijven

Maar sommige externe factoren kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid... en we hebben er niet altijd controle over. Zoals lucht- en watervervuiling, rook,...

Voorbeeld: Circa 90 %* van de EU-burgers is blootgesteld aan schadelijke luchtvervuiling door industrie, voertuigen... op een niveau dat schadelijk kan zijn voor hun gezondheid *http://www.eea.europa.eu/media/newsreleases/air-pollution-still-causing-harm

Toonaangevende dermatologen en fotobiologen waarschuwen dat een dagelijkse blootstelling aan ultraviolette stralen de huid tweemaal zo snel kan verouderen dan een beschermde huid* *University College Hospital, Besançon, in Frankrijk, Dailymail, september 2010

Men maakt zich zorgen om het feit dat blootstelling aan vrije radicalen de oxidatieve stress verhoogt

Maar er zijn dingen die we kunnen doen We kunnen ons lichaam helpen klaar te staan om deze stoffen te elimineren Hoe?

Ons lichaam heeft fruit en groenten nodig

Het belang van een gezonde voedingsbasis

Een verslag op verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) linkt een voldoende inname van fruit en groenten aan gezondheid*. THEORIE vs REALITEIT De WGO raadt aan om 400 gram fruit of groenten per dag te eten. Dit stemt overeen met 4 tot 5 stukken fruit of groenten per dag. Het is gewoon onhandig wanneer je iedere dag 5 stukken fruit mee moet nemen naar het werk... http://www.who.int/dietphysicalactivity/fruit/en/index2.html *http://www.who.int/dietphysicalactivity/fruit/en/index2.html

Het begint dus allemaal bij een evenwichtige voeding: Een gezonde voeding helpt garanderen dat aan alle voedingsaanbevelingen beantwoord wordt Wist u dit? De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)* is de dagelijkse voedingsinname van een voedingsstof, die beschouwd wordt als voldoende om te voldoen aan de behoeften van 97,5% van de gezonde individuen in elke levensfase en geslachtsgroep. * Europese Commissie – Gezondheid en consumentenbescherming http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out89.pdf http://ec.europa.eu/food/food/labellingnutrition/nutritionlabel/discussion_paper_rev_tech_issues.pdf We zeggen dat iemand een voedingstekort heeft wanneer die persoon een ADH inneemt die kleiner is dan 2/3 van de voorgestelde ADH

Koolhydraten, eiwitten, vetten en water Vitaminen en mineralen Een gezonde voeding bestaat uit een goed evenwicht tussen macronutriënten en micronutriënten Koolhydraten, eiwitten, vetten en water Vitaminen en mineralen

Waarom zijn micronutriënten zo belangrijk? Vitaminen zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en vitamine C dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme Mineralen zoals zink, magnesium, mangaan en calcium dragen bij tot de instandhouding van normale botten

Aanbevolen Feitelijk Als onderdeel van een gezonde voedingsbasis raadt de WGO aan om 4 tot 5 stukken fruit of groenten, ofwel 400 gram fruit of groenten, per dag te eten. Ongeveer de helft van de inwoners van 7 Europese lidstaten eet gemiddeld minder dan 275 gram per dag.* Deze 7 lidstaten zijn het VK, Ierland, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FPHN%2FPHN4_04%2FS136898000100088Xa.pdf&code=6e785c57c3c8a698e051a6bcc1b17fc3 Januari 2001 2) 99% beantwoordt niet aan de aanbevelingen (voedselpiramide). In een onderzoek van 21.500 mensen* nam niemand 100% van de ADH in voor de 10 belangrijkste voedingsstoffen! * USDA National Food Consumption Survey 1977-78 USDA = Ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten Meer dan 70% voldeed zelfs niet aan 2/3 van de ADH voor één of meerdere voedingsstoffen.** = USDA National Food Consumption Survey 1987-88 * Department of Epidemiology & Public Health – Londen

Redenen? Biobeschikbaarheid van voedingsstoffen Bepaalde menselijke lichaamsaandoeningen kunnen de opname van bepaalde voedingsstoffen tegenwerken Slechte voedingskeuzes Onderweg eten, vooral junkfood eten Wijze van opslag en bereiding van voeding Bepaalde kooktechnieken werken een verlies van vitaminen in de hand Intensieve landbouwpraktijken kunnen de voedingswaarde verlagen Slechte voedingskeuzes Verwerkt en geraffineerd voedsel - betekent vaak dat we niet alle mogelijke voedingswaarde uit ons eten halen. Weinig afwisseling - kan het scala van vitaminen en mineralen beperken dat we uit ons eten halen. Er bestaat geen voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen bevat die we nodig hebben. Het is dus belangrijk om regelmatig gevarieerd te eten. Onderweg eten - kan betekenen dat we kiezen voor gemakkelijke maaltijden die vaak veel vet, suiker of zout en weinig vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Wijze van opslag en bereiding van voeding Voeding onjuist of te lang bewaren kan na verloop van tijd leiden tot een verlies van voedingswaarde voor voedingsmiddelen die gevoelig zijn voor blootstelling aan licht, hitte en/of lucht. Ook bepaalde kooktechnieken gaan gepaard met een verlies van vitaminen. Intensieve landbouwpraktijken hebben bijgedragen tot een vermindering van de voedingswaarde van bepaalde gewassen die geteeld worden. Biobeschikbaarheid van voedingsstoffen Sommige voedingsstoffen kunnen niet volledig opgenomen worden, of worden enkel opgenomen in de aanwezigheid of afwezigheid van andere voedingsstoffen. Er zijn individuele verschillen tussen mensen qua vermogen om bepaalde voedingsstoffen op te nemen. INTERindividueel betekent tussen verschillende individuen Bepaalde medische aandoeningen of geneesmiddelen kunnen de opname van bepaalde voedingsstoffen hinderen en sommige mensen zijn getekend door een erfelijk onvermogen om bepaalde voedingsstoffen op te nemen. Veranderende voedingsbehoeften In tijden van stress, ziekte of herstel van een blessure heeft ons lichaam meer voedingsstoffen nodig. Beginnen sporten of een fysiek veeleisendere job aannemen. Ook zwangerschappen gaan gepaard met bijzondere voedingsbehoeften waarvoor een arts geraadpleegd moet worden. Levensstijlfactoren Sommige levensstijlkeuzes kunnen een impact hebben op de voedingsbehoeften van ons lichaam. Veranderende voedingsbehoeften als gevolg van stress, vermoeidheid, zwangerschap, ... Levensstijlfactoren kunnen een impact hebben op de voedingsbehoeften van ons lichaam

Help uw lichaam Immuunsysteem - Huid - Oxidatieve stress

We zullen focussen op 3 belangrijke aspecten: Ons immuunsysteem Onze huid Voorkomen van oxidatieve stress

Ons immuunsysteem ... is een complex netwerk van cellen, weefsel en organen ... is ons afweermechanisme tegen vreemde indringers, parasieten, bacteriën, ... ... als er zich stoornissen in ons immuunsysteem voordoen, kan dit bijvoorbeeld ontstekingen veroorzaken De huid heeft een sterk afweermechanisme.

Zonder huid is leven niet mogelijk Onze huid ... is een essentieel orgaan - voor alle levende wezens Zonder huid is leven niet mogelijk De huid heeft een sterk afweermechanisme.

De huid is met 7% van ons totale lichaamsgewicht ons grootste orgaan en vormt de voornaamste scheiding tussen de interne omgeving van ons lichaam en de externe omgeving. De huid zal bijgevolg reageren op problemen met zowel interne (stoornissen in ons immuunsysteem) als externe oorzaken (reactie op allergenen in de omgeving). De huid heeft een sterk afweermechanisme.

HYPODERMIS Deze laag van onze huid bestaat uit een echt 'vetkussen'. De hypodermis biedt mechanische en chemische bescherming. De huid heeft een sterk afweermechanisme.

LEDERHUID De lederhuid ligt onder de opperhuid en bestaat uit fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de vorming van vezels: Collageenvezels - onze bindweefselvezels, die de stevigheid en elasticiteit van onze huid ondersteunen. Elastische vezels - een netwerk dat tussen onze collageenvezels loopt, die de elasticiteit van de huid bevorderen. De huid heeft een sterk afweermechanisme.

Oxidatieve stress Hoe ontstaat het?

In ons lichaam vinden we vrije radicalen terug. Ze doen zich voor als onderdeel van chemische processen zoals ademen en kunnen ook gegenereerd worden wanneer we blootgesteld worden aan sigarettenrook, vervuilde lucht, ... Een vrije radicaal is een molecule die een elektron mist. Omdat de molecule een elektron mist, is hij zeer reactief en onstabiel en kan hij zijn normale functie niet uitoefenen.

Vrije radicalen kunnen schadelijk zijn voor de normale werking van ons lichaam: Als reactie op hun onstabiele situatie kunnen vrije radicalen een elektron nemen van een andere molecule, en dus een andere onstabiele molecule doen ontstaan die op zijn beurt niet meer normaal kan functioneren. Stap 1 Stap 2 Instabiele vrije radicaal die een elektron mist Elektron afgenomen van een functionele molecule e- De functionele molecule kan zijn functie niet meer uitoefenen Deze kettingreacties wordt ook oxidatieve stress genoemd - oxidatie van gezond weefsel, DNA - en wordt gelinkt aan gezondheidsproblemen zoals huidschade.

Antioxidanten beschermen de functies van moleculen Gelukkig zijn er stoffen, antioxidanten genaamd, die ons lichaam kan gebruiken om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. De vrije radicaal wordt gestabiliseerd door de elektron die de antioxidant afgegeven heeft e- De antioxidant beschermt de functionele molecule door een van zijn eigen elektronen af te staan De functionele molecule kan zijn functie weer uitoefenen Antioxidanten beschermen de functies van moleculen Ze beëindigen de kettingreactie door vrije radicalen te neutraliseren

We kunnen ons antioxidantengehalte verhogen door onze voedingsinname aan te passen en meer voedingsmiddelen in te nemen die rijk zijn aan antioxidanten. Door een gezond evenwicht van vrije radicalen en antioxidanten te behouden, kunt u uw lichaam helpen om de impact van oxidatieve stress te voorkomen.

“Joie de Vivre”* We stellen u voor: De huid heeft een sterk afweermechanisme. * Krijg de smaak van het leven te pakken

JVi ®... Een heerlijk en kleurrijk drankje Een exclusieve mix van 12 vruchten en groenten 9 vaak voorkomende Europese vruchten en groenten: wortel, witte en rode druif, appel, peer, tomaat, watermeloen, mango en olijfolie 3 meer unieke, 'keizerlijke' vruchten: Chinese boksdoornbes, duindoornbes en acerola Bevat carotenoïden die van nature aanwezig zijn in de bovenstaande vruchten en groenten Rijk aan vitamine C en koper en een bron van biotine

Een levendige kleur De felle kleur in vele vruchten en groenten wijst op de aanwezigheid van interessante vitaminen, mineralen en fytonutriënten. JVi® haalt zijn felle kleur vooral uit de wortelen en tomaten die het bevat: Wortelen halen hun oranje kleur uit β-caroteen, terwijl tomaten rood zijn door de lycopeen. Wist u dit? Carotenoïden, zoals lycopeen en β-caroteen, zijn een familie van meer dan 600 pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de felle kleuren van vele voedingsmiddelen. β-caroteen en andere carotenoïden zijn precursors voor vitamine A. Ons lichaam kan vitamine A rechtstreeks krijgen of door omzetting naar vitamine A via de precursors.

Waarom olijfolie? Is er een reden waarom we olijfolie toegevoegd hebben aan dit heerlijke drankje? Ja! Olijfolie bevordert de opname van de vetoplosbare vitaminen, mineralen en fytonutriënten in JVi®. Wist u dit? Olie is lichter dan water en stijgt dus naar de oppervlakte. Dit verklaart waarom u mogelijk oliedeeltjes ziet drijven aan de oppervlakte van uw JVi®. Dit kan makkelijk opgelost worden: Schud goed voor gebruik en u verkrijgt een perfecte mix! Voorbeelden van vetoplosbare bestanddelen zijn vitamine A en carotenoïden

Keizerlijk fruit Chinese boksdoornbes Duindoornbes Acerola We kennen allemaal wel de eerder Europese vruchten en groenten in JVi®, maar wat weet u over deze 'keizerlijke' vruchten? Chinese boksdoornbes Duindoornbes Acerola www.drugs.com Zij zijn minder bekend in de Europese regio, maar worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende exotische culturen, waar ze bekendstaan om hun hoog gehalte aan vitamine C.

Chinese boksdoornbes of Gojibes De felle, roodoranje bessen bevatten 10 tot 60 gele zaadjes Deze bessen worden vanouds gebruikt in Azië en Zuidoost-Europa Chinese boksdoornbes is opgenomen in de Farmacopee van de Volksrepubliek China (2000) Tot nu toe dekken 405 wetenschappelijke publicaties de verschillende aspecten van deze vrucht De Farmacopee van de Volksrepubliek China (2000) is een officieel compendium dat onder meer de traditionele Chinese geneeskunde omvat en informatie verschaft over de normen qua zuiverheid, beschrijving, testen, dosering, voorzorgsmaatregelen, opslag en de kracht van deze geneesmiddelen. Het wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als de officiële Chinese farmacopee www.drugs.com

Acerola Een besachtige, felrode vrucht met drie ribben, die verschillende zaadjes bevat De rijpe vruchten zijn vaak zacht en smaakvol en bevatten 80% sap Afkomstig van Yucatán (Mexico) Een van de rijkste bekende bronnen van vitamine C * Deze vrucht wordt al in 286 wetenschappelijke publicaties besproken http://www.jpeds.com/article/S0022-3476(56)80159-5/abstract www.drugs.com * Acerolasap – De rijkste bekende bron van vitamine C, The Journal of Pediatrics, 1956

Duindoornbes Deze parelvormige, oranjegele vrucht wordt ieder jaar geoogst van augustus tot oktober Deze bessen worden van oudsher gebruikt in Tibetaanse en Mongolische culturen Duindoornbes wordt in Aziatische landen 'wonderplant' genoemd Er bestaan maar liefst 439 wetenschappelijke publicaties over deze vrucht www.drugs.com

Voordelen van JVi ® Bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress Vitamine C en koper dragen bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress Normale werking van het immuunsysteem Vitamine C en koper dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem De huid Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor een normale werking van de huid. Biotine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid Koper draagt bij tot de normale huidpigmentatie

JVi® kan door uw hele gezin gedronken worden! Is JVi ® iets voor mij? JVi® kan door uw hele gezin gedronken worden! Het is geschikt voor iedereen die: zijn dagelijkse inname van fruit en groenten wil verhogen regelmatig blootgesteld wordt aan vrije radicalen zijn Huidcarotenoïdenscore wil zien stijgen

Gemakkelijk en handig JVi® is speciaal ontwikkeld om iedere dag op een handige manier interessante hoeveelheden vitaminen, mineralen en fytonutriënten binnen te krijgen.

Aanvullende producten Het ageLOC®-gamma van Nu Skin Bescherm uw huid van binnen met JVi en benut de voordelen van ons ageLOC-huidverzorgingsaanbod om uw huid ook van buiten te verzorgen. Marine Omega Met omega-3 vetzuren; DHA draagt bij tot een normaal gezichtsvermogen, en EPA en DHA dragen bij tot de instandhouing van de normale hersenfunctie. LifePak+ ® Verschaft u vitaminen, mineralen en fytonutriënten ter ondersteuning van negen belangrijke functies.

Scannergecertificeerd! Ons Scannerapparaat meet de carotenoïden in uw huid. JVi® bevat de nodige carotenoïden om een positief effect op uw Huidcarotenoïdenscore te garanderen in amper 90 dagen.

Schenk uzelf wat “Joie de Vivre”! Verkrijgbaar in onze webshop vanaf maart 2014 Op alle Europese markten, behalve Turkije www.nuskin.com