De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom meer fruit, groenten en water op school?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom meer fruit, groenten en water op school?"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom meer fruit, groenten en water op school?

2 Het is gezond & belangrijk voor jongeren

3 Water Leerlingen die voldoende drinken: Zijn fitter
Kunnen zich beter concentreren in de klas De mens bestaat voor 50 tot 70% uit water. Dagelijks verlies je 2 tot 3 liter vocht via de huid, ademhaling, urine en ontlasting. Om de waterbalans in het lichaam in evenwicht te houden, moet je de ‘verliezen’ telkens weer aanvullen. Een gedeelte haal je uit vast voedsel, maar de rest gaat via drank.

4 Groenten en fruit Groenten en fruit zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Ze leveren de nodige energie voor dagdagelijkse activiteiten. Het laat jongeren toe optimaal te ontwikkelen. Gunstige effecten op lichamelijk vlak: Gezonder gebit en gewicht. Hogere weerstand, en dus minder vaak ziek. Minder kans op overgewicht. Gunstige effecten op mentaal vlak: Beter in je vel. Beter slapen. Verhoogde concentratie. Groter leervermogen. Betere schoolprestaties.

5 Jongeren eten te ongezond
Waarom is het nodig dit project er komt? Vanwaar onze doelstellingen:?

6 Eetgedrag adolescenten
Voedselconsumptiepeiling ( ) (10-17 jaar) Uit de recentste Belgische Nationale voedselconsumptiepeiling (afgenomen in ) blijkt dat jongeren tussen 10 en 17 jaar niet voldoen aan de aanbevolen hoeveelheden voor een gezond eetpatroon. De groene balk zijn de aanbevelingen en de oranje balk is de gebruikelijke consumptie. Jongeren tussen 10 en 17 jaar… … drinken slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid water. … eten slechts een derde van de aanbevolen hoeveelheid groenten. … eten ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit. … eten ongeveer 3 keer de maximale hoeveelheid ongezonde snacks (o.a. frisdranken, koeken, chips,.. ).

7 Eetgedrag adolescenten
Voedselconsumptiepeiling ( ) (10-17 jaar) Percentage die voldoet aan de aanbevelingen ligt dan ook bedroevend laag. Slechts 6,6% van de jongeren haalt de aanbevelingen voor water en niet-gesuikerde dranken. Slechts 0,7% van de jongeren haalt de aanbevelingen voor groenten. Slechts 12,5% van de jongeren haalt de aanbevelingen voor fruit. Slechts 2,4% van de jongeren haalt de aanbevelingen voor ongezonde snacks (o.a. frisdranken, koeken, chips).

8 Conclusie

9 Samengevat Groenten, fruit, en water zijn belangrijk voor jongeren Maar, jongeren eten te ongezond OPLOSSING?

10 Veel Succes! Heb je vragen? Stuur een mailtje naar

11


Download ppt "Waarom meer fruit, groenten en water op school?"

Verwante presentaties


Ads door Google