18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Wie is God en wat is Zijn Naam
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Genezing!.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Welkom.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Evangeliënkring Sliedrecht
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
de verheerlijking op de berg
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Les 10 voor 4 juni “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
de brief aan de Romeinen
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Serie: geven Rentmeesterschap.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Jezus is een bijzondere Leermeester
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’ Mattheus 28

Een discipel staat niet boven zijn meester, maar iedere volmaakte discipel zal net als zijn meester zijn. Lukas 6:40

13 En Hij klom de berg op en riep bij Zich wie Hij wilde; en zij kwamen naar Hem toe. 14 En Hij stelde er twaalf aan om bij Hem te zijn, en om hen uit te zenden om te prediken, 15 en macht te hebben om de ziekten te genezen en de demonen uit te drijven. Marcus 3

De kern van Jezus’ boodschap 9494 (60) keer genoemd SamenvattingSamenvatting van de boodschap –Marc –Marc 1:14-15 vgl. Matt 4:23//Luc 4:43 –Matt –Matt 10:7; 24:14 StructuurStructuur van de beschrijving KoninkrijkKoninkrijk van God = Koninkrijk der hemelen

verkondigde genas Hij trok rond in heel Galilea; hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws van het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal onder het volk. Matt 4:23 gaf onderricht genas Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal. Matt 9:35 Matt 5-7Woorden: de Bergrede Matt 8-9Wonderen

verkondigde genas Jezus trok rond langs alle steden en dorpen, hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws over het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal. Matt 9:35 Daarop riep hij zijn twaalf leerlingen bij zich en gaf hun de macht om onreine geesten uit te drijven en iedere ziekte en elke kwaal te genezen. (…) ‘Ga op weg en verkondig: “Het koninkrijkvan de hemel is nabij.” Genees zieken, wek doden op, maak mensen die aan huidvraat lijden rein en drijf demonen uit.’ Matt 10:1,5,7v

Gods Koningschap in het OT KoninkrijkKoninkrijk van God: nergens in OT IsraëlsIsraëls verlosser: “De HEER regeert” Ex 15:18 Sinaï:Sinaï: een koninklijk verbond Deut Schepper:Schepper: Gods beeld en gelijkenis Gen 1:26-28

Hooggespannen verwachtingen Gods koninkrijk breekt onweerstaanbaar baan kosmische wonderen en tekenen Joël 2 nationalistisch heil –Davidisch koningschap hersteld in Sion –vernietiging van Israëls vijanden & zondaren –het heil voor de volken is vergeten rechtvaardige (wetsgetrouwe Joodse) doden zullen opstaan De “dagen van de Messias” aanbreken van de “toekomende eeuw”

Wanneer brengt God het koninkrijk? –Kruitvat Judea “Het aangename jaar des Heren..” –Een raadselachtige koning

GeenGeen pessimisme, maar een feest oordeel, oordeel, maar barmhartigheid GeenGeen vernietiging, maar hoeren en heidenen welkom aan zijn maaltijd maaltijd Matt 9:10-13; 11:18-19 VlammendeVlammende woorden woorden voor Israël Luc 13:22-30// 13:22-30// Matt 8:10- 12; Luc 14:15-24 GeenGeen dramatische entrée, maar een ongemerkt begin zwaard, maar een offer Matt 26:52 EenEen lijdende en stervende Messias

Jezus’ verrassende verkondiging koninkrijk “al wel/nog niet” Matt 12:28; 6:10 –werking/belofte van de Geest Hebr 6:5 –opwekking van doden –koninklijke woorden en daden –verwarrende gelijkenissen Hij i.p.v. tempel centrum van nieuw volk

Het koninkrijk van Christus Alles wordt aan Christus onderworpen –Efez 1:10 (straks); 1:20-22 (nu al) –1 Kor 15:24 Tenslotte onderwerpt de Zoon zich aan de Vader –1 Kor 15:24v

Koninkrijk “al wel” en “nog niet” toekomende eeuw is aangebroken, maar de volheid komt nog Rom 8:18; Efez 1:21; 1 Kor 2:6v Jezus’ opstanding is de eersteling van de grote oogst 1 Kor 15:20v Geest onderpand van nieuwe schepping Rom 8:11, 15v, 23; 2 Kor 1:22; 5:5; Efez 1:13-14

Paulus, Adam en Christus Christus als laatste Adam wint terug wat de eerste verloor –Rom 5:12-21 –1 Kor 15:22; –Fil 2:5-11 Hele schepping verlost en vernieuwd –Rom 8:17-21 Heb 2:8-9; Open 21-22

Zout en licht Getuigen in woord en daadGetuigen in woord en daad Broederliefde: eenheidBroederliefde: eenheid Liefde voor allen 2 Petrus 1:7Liefde voor allen 2 Petrus 1:7 –Barmhartigheid –Gerechtigheid Gods schepping beherenGods schepping beheren

Het Nieuwe Jeruzalem