Testify…! Impact Praise Putten 25 april 2009. Testify… Intro Intro Besef wie je bent (= identiteit) Besef wie je bent (= identiteit) Het proces van ‘getuigen’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Opgewekt.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Genade en veroordeling
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Godsdienst. Kennen jullie iemand die ziek is? Hoe zou iemand zich voelen?
Godsdienst 1 1.
Echt of nep?.
God is onzichtbaar, of niet?
Welkom.
Wat héb jij met Jezus Christus
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Verlang jij naar het eeuwige leven? Openbaring 22:6-21 verlangen geen optie maar opdracht.
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Gods ideaal: helemaal gezond
Preek Matteüs 7: 1-12.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Lekker gegeten??.
Zondagavond 8 maart 2015.
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Preek Matteüs 13:
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Jezus’ lessen - de grote strijd. “Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’”
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een geloof DAT VERNIEUWT n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 7 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Brief aan de Galaten -34- Verwarring - zuurdesem.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
9 – Is er maar één waarheid?
Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Vertrouwen zoals David
Waarom evangelisatie? Jouw uitverkiezing Jouw uitverkiezing
Transcript van de presentatie:

Testify…! Impact Praise Putten 25 april 2009

Testify… Intro Intro Besef wie je bent (= identiteit) Besef wie je bent (= identiteit) Het proces van ‘getuigen’ Het proces van ‘getuigen’ De overtuiging die nodig is De overtuiging die nodig is

Wat is evangelisatie? Transparant en betrouwbaar zijn Transparant en betrouwbaar zijn Zelf met Here Jezus leven Zelf met Here Jezus leven Matth. 10:40 “Wie u ontvangt, ontvangt Mij; wie Mij ontvangt, ontvangt Hem, die Mij gezonden heeft.”Matth. 10:40 “Wie u ontvangt, ontvangt Mij; wie Mij ontvangt, ontvangt Hem, die Mij gezonden heeft.” Voor de ander bidden Voor de ander bidden Zo nodig in eenvoudig NL kunnen uitleggen wat de kern van het Evangelie is. Zo nodig in eenvoudig NL kunnen uitleggen wat de kern van het Evangelie is.

Gelijkenis v/h zaad Zaaien Zaaien Onkruid wieden Onkruid wieden Stenen opruimen Stenen opruimen Vogels verjagen Vogels verjagen GOD geeft de ‘wasdom’ GOD geeft de ‘wasdom’

Uitgangspunten - die ‘getuigen’ mogelijk maken- Mattheüs 10:40 Mattheüs 10:40 Mattheüs 5:13,14 Mattheüs 5:13,14 ‘Jullie zijn het licht. (…) Jullie zijn het zout.”‘Jullie zijn het licht. (…) Jullie zijn het zout.” 2 Petrus 3:9 2 Petrus 3:9 “De HERE is geduldig/lankmoedig; niet willend dat iemand verloren gaat maar dat allen tot bekering komen.”“De HERE is geduldig/lankmoedig; niet willend dat iemand verloren gaat maar dat allen tot bekering komen.” De Joden een Jood en de Grieken een Griek zijn De Joden een Jood en de Grieken een Griek zijn Dat is niet: ‘op het randje lopen’, maar ‘alles doen om er enigen te winnen’!Dat is niet: ‘op het randje lopen’, maar ‘alles doen om er enigen te winnen’! Overtuigd zijn dat het béste wat de ander kan overkomen de persoon van Jezus is. Overtuigd zijn dat het béste wat de ander kan overkomen de persoon van Jezus is.

Testify… jij!? Geen excuus… want CHRISTUS doet het werk Geen excuus… want CHRISTUS doet het werk Waar sta jij, door Gods genade, in je geloof? Waar sta jij, door Gods genade, in je geloof? Besef je identiteit, als je Hem mag kennen Besef je identiteit, als je Hem mag kennen Besluit vandaag om voor een niet-christen in je omgeving te gaan bidden. Besluit vandaag om voor een niet-christen in je omgeving te gaan bidden. Verwonder je over Gods werk en dank Hem ervoor. Verwonder je over Gods werk en dank Hem ervoor.