Uitvoeren gewasbescherming

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aan de slag met emissiebeperking!
Advertisements

Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Bedrijfsverbetering met de Code
OPLEIDING IN DE TOEWIJZING VAN WEET U AL WIE UW POTENTIËLE LEIDERS ZIJN?
Werkvergunning nu: veiligwerkvergunning
Schade-expertisebureaus en de Wet bescherming persoonsgegevens
Technicus Conferentie 2005 Positie Zweefvliegtechnicus en Klein en groot onderhoud.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De onderneming als boekhoudkundige entiteit
Bestedende beheerder Een eerste stap naar budgethouderschap.
Beheer uw chemicaliën op school op overzichtelijke en verantwoorde wijze Chemicaliënmanager.
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les 4 - Pro vs. Am I-C1#, datum.
TOEWIJZING IN HET KADER VAN DE TR90 TIJDELIJKE AANBIEDING U: 0 Mark GEKOCHT 10 resterend(e) pakket(ten) voor toewijzing Cirkelgroep: zoeken Naam Titel.
Wet inburgering Heleen Veringa
6 pijlers van de code in beeld
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Bezittelijk voornaamwoord
Functioneel Ontwerp.
Dinsdag 8 oktober  Toelatingsvoorwaarden Lager Onderwijs  Nu ook geldig : bewijs van genoten Nederlandstalig onderwijs in de wereld.  Taalproef.

Hoofdstuk 4 Argumentatieleer
Opzet, planning en uitvoering van projecten
Ieder zijn leerstijl Voor we over leerstijl spreken moeten we duidelijk weten wat leren is. ‘Leren is het verwerven van nieuwe competenties’. Dit leren.
Het bacheloreindproject (BEP) 1BT04 / 1GT04
E-Government binnen de sociale zekerheid
Veiligheidsinstructie stobbenbehandeling
Certificaat gewasbeschermingsmiddelen Greenkeepers - 3/11/2010 p. 1.
De wet op de marktpraktijken en bescherming van de consument
Bestrijden van aardappelopslag met handapparatuur
Personeelsessie LOKO.
Kennisbank Veilig werken
Spreuken: De nederige wijze.
Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.
Gemaakt door Bianca lodewikus
6 stappen in Risico management
Indexcijfers Vaak moet je een reeks getallen (bijvoorbeeld de omzet van een bedrijf in de periode 2002 t/m 2005) met elkaar vergelijken.
Gewasbescherming Het etiket.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Meerjaren-plan gewasbescherming MJPG. Start in 1987  Veel milieuproblemen:  - vervuilde lucht  - vervuild oppervlaktewater  - vervuilde grond  Eén.
En andere veiligheidsvoorzieningen
Ondernemen moet je doen
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
De rode draad in opleiden binnen AAOS
50.
Communicatie is de basis
De compliance officer: Blijver en bijter Jaap Koelewijn 16 november 2006.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Drie mogelijke houdingen ten opzichte van eucharistie in de katholieke dialoogschool Uitgangspunten Referentie afbeelding:
Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Van VAR naar DBA BNO Kring Noord voorlichtingsbijeenkomst Modelovereenkomsten 29 april 2016 Groningen.
Uitvoeren gewasbescherming
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
Zelfstandigen die een activiteit opstarten.
Hoofdstuk 4.
Bestrijden van aardappelopslag met handapparatuur
Hoe kijkt EZ naar Beheer BGT
Indexcijfers Vaak moet je een reeks getallen (bijvoorbeeld de omzet van een bedrijf in de periode 2002 t/m 2005) met elkaar vergelijken.
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Indexcijfers Vaak moet je een reeks getallen (bijvoorbeeld de omzet van een bedrijf in de periode 2008 t/m 2011) met elkaar vergelijken.
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
VUURWERK.
Bestrijden van aardappelopslag met handapparatuur
Algenbestrijding in kunstgrasvelden Regelgeving voor biociden
Project Handvatten Omgevingsplan
Hoofdstuk 4.
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
Hoofdstuk 4.
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Transcript van de presentatie:

Uitvoeren gewasbescherming Inleiding

MJPG In 1985: 21.000.000 kg actieve stof afgezet in de landbouw. In 2000 gehal­veerd moet zijn in verge­lijking met het gebruik in de periode 1984-1988. In 2003 is een akkoord bereikt over vermindering van de milieulast van 95% in 2010 ten opzicht van 1998.

Hoe kom je aan een licentie de bedrijfsvoerder en de distribuant van gewasbeschermingsmiddelen over de nodige kennis beschikken Als men bepaalde cursussen met goed gevolg heeft doorlopen of bepaalde certificaten heeft behaald, kan men in het bezit komen van de wettelijk vereiste licenties.

Welke licenties zijn er? uitvoeren gewasbescherming: deze licentie heeft iedereen nodig die gewasbeschermings ­ middelen toepast; bedrijfsvoeren gewasbescherming: deze licentie is bestemd voor de bedrijfsvoerder van een loonwerkbedrijf of bedrijf in de groenvoorziening die in opdracht van anderen gewas- beschermingsmiddelen toepast; distribueren gewasbeschermingsmiddelen: iedere beheerder van een verkooppunt van gewasbeschermingsmiddelen moet deze licentie in zijn bezit hebben.

De wet, welke wet? Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden Als gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen is het goed om te weten dat er per oktober 2007 het een en ander is veranderd in de regelgeving. Op die datum is de nieuwe Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden in werking getreden. Deze wet vervangt de Bestrijdingsmiddelenwet uit 1962.

Professionele en niet professionele gebruikers De nieuwe wet maakt onderscheid tussen professionele en niet-professionele gebruikers van gewasbeschermings- middelen. Ook kent de wet een categorie middelen geschikt voor niet professioneel gebruik. Andere middelen mag u slechts ontvangen, voorhanden hebben of gebruiken als u een (professionele) gebruiker bent die een bewijs van vakbekwaamheid heeft.

Professionele gebruikers Leveranciers en gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen hebben een bewijs nodig van vakbekwaamheid (spuitlicentie). Het bewijs blijft 5 jaar geldig. Verlenging is mogelijk door het volgen van verlengingscursussen

Niet-professionele gebruikers Niet-professionele gebruikers hebben geen bewijs van vakbekwaamheid nodig. Zij mogen ook maar een beperkt aantal middelen gebruiken. Namelijk die middelen waarvan expliciet is aangegeven (op het etiket) dat ze geschikt zijn voor niet-professioneel gebruik.

Geïntegreerde bestrijding U bent verplicht om een gewasbeschermingsplan (zie bijlage 1) te maken. Dit is niet nieuw. Wel nieuw is dat elke gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen zo’n plan moet maken, dus ook wanneer u alleen maar bijv.verharde oppervlakten bewerkt. In plaats van de verplichting tot het bijhouden van een logboek moet u het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verantwoorden in uw administratie. U neemt daarin op welk middel u in welke hoeveelheid op welk perceel hebt gebruikt, wanneer u het middel heeft gekocht, van wie en in welke hoeveelheid.