De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VUURWERK.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VUURWERK."— Transcript van de presentatie:

1 VUURWERK

2

3

4 ADR STRESS NIET NODIG! KENT U LUUD VAN DER GEEST?
Luud van der Geest Veiligheidsadviseur ADR

5 De veiligheidsadviseur is een expert op het gebied van de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De positie en de taken van de veiligheidsadviseur zijn geregeld in hoofdstuk 1.8 van het ADR en de Regeling Vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG ).

6 De veiligheidsadviseur heeft onder meer de volgende taken:
Adviseren van bedrijven over gevaarlijke stoffen vervoer; Het toezien op de naleving van de regels; Nemen van maatregelen om ongelukken te voorkomen; Opstellen van noodprocedures; Melden van ongevallen; Het afnemen van een jaarlijkse audit; Maken van een jaarverslag over de veiligheid bij gevaarlijke stoffen vervoer.

7 Een veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen moet in het bezit zijn van een certificaat veiligheidsadviseur voor het vervoer over de weg. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

8 WAT KOST HET INHUREN VAN EEN VEILIGHEIDSADVISEUR?

9 Tarieven Het starttarief voor de inhuur van een externe Veiligheidsadviseur van VGA bedraagt € 475,-- ex. btw., en is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. De werkzaamheden welke onder dit bedrag vallen zijn: Door middel van een checklist en audit worden de activiteiten jaarlijks gecontroleerd. Wanner bij ongevallen, op verzoek van de wederpartij anderszins, de hulp van de veiligheidsadviseur wordt ingeroepen, anders dan voor telefonische informatie, of advies per dan wordt het geldende uurtarief berekend van € 47,50 ex. btw en € 0,19 per gereden kilometer. Waarom kunnen wij deze dienstverlening voor een redelijk laag tarief aanbieden? VGA advies is een klein en dynamisch bedrijf, en dat willen wij zo houden. Geen moeilijke en onnodige processen, korte lijnen en geen onnodige zaken. U krijgt duidelijk inzicht hetgeen wij u kunnen bieden. Wij worden gesteund door enkele prima krachten die ook een uitgebreide kennis hebben van de ADR wet- en regelgeving. Tevens beschikken wij over een schat aan ervaring als het betreft vergunningverlening vuurwerk. Indien het bovenstaand u aanspreekt dan zijn we graag bereid e.e.a mondeling toe te lichten en u een passende offerte toe te sturen. Indien er meerdere firma’s binnen de VEN geïnteresseerd zijn, dan is het mogelijk dat er voor meerdere firma’s één ADR veiligheidsadviseur wordt aangetrokken. Financieel kan dat zeer aantrekkelijk zijn!

10 OVERIGE MOGELIJKHEDEN

11 VUURWERK Vanaf 2002 is uw veiligheidsadviseur betrokken geweest bij het Vuurwerkbesluit als vergunningverlener evenementenvuurwerk. Hij heeft ruime ervaring in het aanvragen en afhandelen van Ontbrandingstoestemmingen en Vuurwerkmeldingen. Hij kan u adviseren bij het indienen van uw aanvraag; In het doen van locatieonderzoeken; Hij legt contact met de wettelijke partijen indien nodig.

12 Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen (1.3 /8.2.3 ADR)
Bewustwordingstraining Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen (1.3 /8.2.3 ADR) Doelgroep Voor medewerkers binnen bedrijven en instellingen die in de vervoersketen met gevaarlijke stoffen te maken hebben. Denk aan: loods- als kantoorpersoneel, planners bij een transportbedrijf, medewerkers betrokken bij de opslag van stoffen in het magazijn e.a.. Tijdens de training wordt kennis gemaakt met het omgaan met gevaarlijke (afval)stoffen. Cursisten worden bewust gemaakt van de gevaren en risico’s waarmee ze bij hun werkzaamheden mee te maken kunnen krijgen. Zij leren de risico’s te herkennen en af te wenden, dit op basis van hoofdstuk 1.3 van het ADR. De training is ook uitermate geschikt voor chauffeurs die geen ADR-certificaat nodig hebben omdat zij vervoeren volgens een ADR-vrijstellingsregeling, zoals de 1000 punten-regeling of de LQ (Limited Quantity)-regeling. Het is een korte kennismaking over de beginselen van gevaarlijke stoffen en alles wat daarbij komt kijken.

13 Bewustwordingstraining
Onderwerpen Het is vereist een dergelijke instructie/training te volgen, zoals bij wet aangegeven in hoofdstuk van het ADR/VLG. Daarin is opgenomen: het algemene bewustmaking van gevaren van gevaarlijke goederen, het op de hoogte zijn van gedetailleerde informatie inzake het vervoer en het bekend zijn met de veiligheidsaspecten rondom gevaarlijke stoffen. We behandelen: Inleiding wetgeving en gevaarlijke stoffen Inleiding Transportwetgeving, ADR, Welke stoffen betreft het zoal? Klassenindeling Verpakkingsvoorschriften, etikettering en kenmerking, documenten bij het vervoer, tankvervoer, regels tijdens het vervoer, samen lading. Hoe vindt verzending plaats?

14 Bewustwordingstraining
Voorschriften voor laden, vervoeren, lossen, behandeling Eisen aan de bemanning, voertuiguitrusting, documenten Keuringseisen voertuigen, verpakkingen en tanktypes Persoonlijke beschermingsmiddelen Incidenten Duur van de training 1  dagdeel ( 3 uur).  Geldigheid 2 jaar. Plaats De cursus kan intern of extern worden verzorgd. Certificaat De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Vakbekwaamheid                                                                                          Niet van toepassing.

15 VRAGEN?


Download ppt "VUURWERK."

Verwante presentaties


Ads door Google