De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Functioneel Ontwerp.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Functioneel Ontwerp."— Transcript van de presentatie:

1 Functioneel Ontwerp

2 Waarom een functioneel ontwerp
In de definitiestudie is bepaald wat de opdracht is en of het organisatorische consequenties heeft Het functioneel ontwerp beschrijft wat het systeem/website moet gaan doen. En hoe dit eruit moet komen te zien Functioneel ontwerp wordt ook wel een logisch ontwerp genoemd.

3 Eisen en wensen van de klant verder uitgewerkt
Beschrijf precies wat de klant wil. Denk hierbij ook aan kleuren, hoe het menu eruit moet zien, welke teksten moeten erin komen te staan, wie maakt de teksten voor de website. Zorg ervoor dat dit alles inzichtelijk is via tekeningen. Leg lay- out in dit document al vast.

4 Haalbaarheid eisen en wensen verder uitgewerkt
Wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat het systeem of de website goed gebruikt gaat worden in de organisatie. Denk hierbij aan eventuele bijscholing van gebruiker. Beschrijf ook wat er veranderd in het bedrijf. Dus m.a.w. wat de consequenties voor het bedrijf. Moeten ze misschien anders gaan werken.

5 Testplan voor functionele test
Beschrijf puntsgewijs wat er getest moet worden om te bepalen of het systeem voldoet aan de eisen. Een paar voorbeelden: Als er op “home” klik moet de website de homepagina laten zien. Als er op de ”verzenden” -knop gedrukt wordt dat wordt er een verstuurd naar de opgegeven adres.

6 Verwachtingen van de eindgebruiker
Als een gebruiker naar het systeem/website kijkt wat zou deze nu eigenlijk verwachten van de website. Welke informatie verwacht de gebruiker te zien/vinden. Welke verwachtingen zal de eindgebruiker hebben ten opzicht van bijvoorbeeld het menu en lay-out.


Download ppt "Functioneel Ontwerp."

Verwante presentaties


Ads door Google