De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s

Verwante presentaties


Presentatie over: "2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s"— Transcript van de presentatie:

1 2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
VIAG + bijlage Expertgroep gas Datum voorjaar 2015

2 Toelichting wijzigingsstructuur
Vaste jaarlijkse wijzigingsdatum 15 april De wijzigingen: redactionele aanpassingen ( tekstuele ) inhoudelijke aanpassingen. De tekstuele wijzigingen die volgens de expertgroep geen invloed hebben op werkwijzen en of veiligheidsmaatregelen zijn niet meegenomen in de presentaties.

3 Wijziging VIAG Raamopdracht VIAG Art. 2.2.5 en 4.7.1.
Kalenderjaar = maximaal 12 maanden geworden. Certificering VIAG Art en Voorwaarden examen en aanwijzing - Ook BD dient een VCA diploma te hebben - Iedereen algemeen ARBO-gerelateerde certificaten (zoals VCA) Verplichtingen vanuit veilige bedrijfsvoering VIAG Art en 4.1.5 Verplichting tot het volgen van ( periodieke ) instructies. IV, OIV, BD en THP opleiding eerste levensreddende handelingen en omgaan kleine brandblusmiddelen niet verplicht. VIAG Artikel e en 3e regel. Een raamopdracht is een bepaalde tijd geldig (maximaal 12 maanden één kalenderjaar, dus van 1 januari t/m 31 december). VIAG Art Aangepaste tekst wordt:1e regel. Een raamopdracht is een opdracht die een bepaalde tijd geldig is (maximaal 12 maanden1 kalenderjaar) voor ... VIAG art Aangepast tekst wordt: Regels 2e streepje - Een raamopdracht is maximaal 12 maanden1 jaar geldig. Alle raamopdrachten eindigen aan het einde van een kalenderjaar. Ze … VIAG Art Aangepaste tekst wordt:2e en 3e regel Om examen te mogen doen, zijn vakdiploma's en (behalve voor een BD) een diploma VCA nodig. VIAG Art Aangepaste tekst wordt:Voor het verkrijgen van een aanwijzing zijn in ieder geval een persoonscertificaat en algemeen ARBO-gerelateerde certificaten (zoals VCA) en voldoende ervaring nodig (zie bijlage 12 voor de ervaringseisen). VIAG Art Aangepast tekst wordt: Artikel e streepje (nieuw) - zorgt dat hij de periodieke instructies voor medewerkers, die betrokken zijn bij activiteiten aan, met of nabij gasvoorzieningsystemen, heeft gevolgd. VIAG Art Aangepaste tekst wordt: 3e aandachtstreepje 2e regel (dus niet de IV,OIV, en BD en THP) toelichting : deze medewerkers behoeven geen opleiding eerste levensreddende handelingen en omgaan kleine brandblusmiddelen te volgen.

4 Wijziging VIAG Werkplannen VIAG Art. 4.6.1
Maximaal geldigheidsduur 3 maanden, Beschermingsmiddel op werkplek VIAG Art Bij meterwisselingen ≤ G25 en het beproeven van een binneninstallatie is een brandblusser klasse A/B met een vulgewicht van minimaal 0,5 kg toegestaan. Onderbreking / wijziging levering VIAG Art 5.5 Onverwachte drukdaling . Leiding alleen DIRECT in bedrijf nemen wanneer de druk niet onder een onaanvaardbare waarde is gekomen. Invulling IV’er Enexis: bij een onverwachte snelle drukdaling mag ogenblikkelijk de afsluiting opgeheven worden wanneer bij een 30 Mbar net de gemeten druk niet lager is dan 25 Mbar en bij een 100 Mbar net niet lager is dan 40 mbar. De OIV’er kan in het werk/bedieningsplan een andere waarde aangeven. VIAG Art Aangepaste tekst wordt: Geldigheidsduur- De geldigheidsduur van een werkplan is beperkt maxi maal 3 maanden, tenzij de. De IV een andere geldigheidsduur heeft bepaalt de geldigheidsduur VIAG Art Aangepaste tekst wordt:4.14.3* Bij gastechnische werkzaamheden enz ……- brandblusser(s) klasse A/B/C:2e streepje- buiten in de open lucht met een vulgewicht van minimaal 6 kg. Als uitzondering hierop is bij meterwisselingen ≤ G25 en het beproeven van een binneninstallatie een brandblusser klasse A/B met een vulgewicht van minimaal 0,5 kg toegestaan. VIAG Art 5.5 Aangepaste tekst wordt: Artikel 5.5 Gevolgen 3e streepje- Loopt in deze gevallen de gasdruk onverwachts terug dan moet het leidingdeel of het station in principe zo snel mogelijk weer in bedrijf worden genomen, mits de druk niet onder een aanvaardbare waarde is gekomen. De BD moet direct na deze handeling hierover ingelicht worden. Is de druk wel onder een aanvaardbare waarde gekomen, dan moet het weer in bedrijf nemen uiteraard Uiteraard wel met toestemming van de BD

5 Wijziging VIAG Gebruik explosievrij materiaal - materieel VIAG Art 6.8
De voorwaarden voor gebruik explosieveilig gereedschap is vervallen daar we niet boven 10% LEL werken. Proces beschrijving (Werkplan – raamopdracht ) VIAG Art en Gereedmelden GO . WV meldt het bij OIV en meldpunt Gereedmelden DO WV meld het bij het meldpunt Raamopdrachten Bij bedieningshandelingen op basis raamopdracht wordt contact opgenomen met het meldpunt VIAG Art 6.8 Aangepaste tekst wordt: Artikel e aandachtstreepje- Materiaal en materieel moet explosieveilig zijn uitgevoerd. VIAG Art Aangepaste tekst wordt:- De WV meldt het werkplan, als het een GO betreft gereed bij de OIV en het meldpunt. Als het werkplan een DO is, dan meldt de WV het werkplan gereed bij het meldpunt. VIAG Art Aangepaste tekst wordt: Artikel e aandachtstreepje - In sommige gevallen moet de uitvoerende medewerker toestemming vragen van het meldpunt voor bedieningshandelingen. Of hij moet uitgevoerde bedieningshandelingen gereed melden. Ook moeten eventuele netwijzigingen doorgegeven worden.

6 Wijziging VIAG Bijlage 4 aanwijzingentructuur

7 Wijziging VIAG Bijlage 4 aanwijzingentructuur

8 Wijziging VIAG Bijlage 6 overzicht veiligheidswerkinstructies

9 Wijziging VIAG Bijlage 7
Bijlage 7 overzicht vorm van opdrachtverstrekking IV bepaalt welke activiteiten onder RO mogen Kolom RO G-52 zonder bedieningshandelingen G-52 m.b.t. meterplaatsingen Toevoeging in bijlage 7 Onder RO 1e regel: IV bepaalt welke activiteiten onder RO mogen


Download ppt "2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s"

Verwante presentaties


Ads door Google