Genadebrood in Bethlehem.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Advertisements

Wat mannen echt aan het huilen maakt:
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Water, schapen en vrouwen
vijf broden en twee vissen
… en wat wil Jezus van jou?
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Lezen Ruth 1 : Toen maakte zij zich op met haar schoondochters, en keerde weder uit de velden van Moab; want zij had gehoord in het land van.
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
de centurio te Kapernaüm
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Perspectieven in het boek Ruth (3).
DE EERSTELING-SCHOOF. 9 En de HERE sprak tot Mozes: 10 Spreek tot de Israëlieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef…
Groot geloof 1.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Genesis Nadat Rachel Jozef gebaard had, zeide Jakob tot Laban: Laat mij vertrekken, opdat ik naar mijn geboorteplaats en mijn land ga.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
1Koningen19: 19 Nadat hij vandaar gegaan was, trof hij Elisa aan, de zoon van Safat, bezig te ploegen met twaalf span voor zich, terwijl hij zelf bij.
Verpakt.
Verbonden … Van boven bekeken
Oog in oog, hand in hand ….
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Welkom op TOV!.
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
We lezen Ruth 1 : 1-5 Naómi en haar schoondochters 1 In de dagen, als de richters richtten, zo geschiedde het, dat er honger in het land was; daarom toog.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Welkom in de samenkomst
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
De schepping van Genesis één.
Een liefdesgeschiedenis
Ik trouwde met vrouw Right. Ik wist niet dat haar voornaam ALWAYS was!!!
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
jaar: 1801 vóór Christus plaats: Paddan Aram hoofdpersoon: Jakob
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Bijbellezing: 2 Samuel 21:15-22
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Preek Matteüs 2: 1-12.
Hoezo dement?????!!!!!!!  .
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Juda & Tamar Genesis 38.
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
O Heer, wat ben ik moe!.
Gods aanwezigheid ontdekken
18 juni 2015 Rotterdam. vorige keer van Christus  het evangelie van de heerlijkheid van Christus (2Kor.4:4) vanavond: van de gelukkige God  het evangelie.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Projectzondag 1 november 2015
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, dat gij niet gelooft alles wat de profeten gesproken hebben! Lucas
Transcript van de presentatie:

genadebrood in Bethlehem

terugkeer naar het land... 2

Ruth 1 22 Zo keerde Naomi terug met Ruth, de Moabitische, haar schoondochter, die met haar uit het veld van Moab meegekomen was. Bethlehem Moab 3

22 ... En zij kwamen te Bethlehem aan in het begin van de gersteoogst. Ruth 1 22 ... En zij kwamen te Bethlehem aan in het begin van de gersteoogst. 4

op het veld van Boaz... 5

Ruth 2 17 En zij (=Ruth) las op in het veld tot de avond; en zij klopte uit wat zij opgelezen had, en het was ongeveer een efa gerst. 6

op de dorsvloer... 7

Ruth 3 15 Verder zeide hij: Geef de omslagdoek die gij draagt, en houd hem op. En zij hield hem op. Hierop mat hij zes [maten] gerst en legde die daarin. 8

succes... 9

Ruth 3 18 Toen zeide deze: Blijf stil afwachten (lett. zit!), mijn dochter, totdat gij verneemt, hoe de zaak uitvalt; want die man zal niet rusten, voordat hij vandaag deze zaak tot een einde heeft gebracht. 10