Inhoudsopgave Inleiding Waar komt motown vandaan? Wat is Motown?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Goededag allemaal.
Advertisements

Gemaakt door Odessa koorevaar
Van uitleggen leer je het meest
Crowdfunding Door Margriet Brouwer Showroom MAMA.
Hallo verzekeringsagent, Ik heb gisteren mijn auto op een parkeerplaats in het dorp geparkeerd,maar toen ik terug kwam was hij helemaal vochtig van binnen,ben.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Gemaakt door Mike van Doorn
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Bezoek een sportief evenement:
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
Lazy Sunday Lazy Sunday is een muzikante band met maarliefst 6 personen. De band covert liedjes van vroeger maar ook van nu. Dit doen ze met veel verschillende.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Project Sponsoring Kenia
Verdienmodel Hrieps festival
Gemaakt door: Koen en Jasper
7 e EMEG ITEM Door Mathijs van Zantvoort. Na mijn recensie voor The Mad Trist (zie EMEG item 4) Wilde ik ook wat verder kijken dan omgeving Eindhoven,
Lenny Kravitz. By Ernst Stam..
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Historisch Overzicht: Europa en de wereld
Bastille ( gestileerd als BΔSTILLE ) zijn een Engels rock band opgericht in Londen in Ze begon als een solo project van singer- songwriter Dan Smith,
Door Ruben Dit ben ik Inhoud Hoofdstuk 1: groep 1 Hoofdstuk 2: groep 2 Hoofdstuk 3: groep 3 Hoofdstuk 4: groep 4 Hoofdstuk 5: groep 5 Hoofdstuk 6: groep.
Mijn schooltijd van één tot acht
Instrumenten Sietske & Duncen.
Paragraaf 3 Rock around the clock.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Glow.
Glow Anniek Gribnau. ik had heel veel verwacht van Glow, na alle verhalen van Glow 2010 dat het zo mooi was. Maar eigenlijk vond ik het niet zo mooi en.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
First ID project Bindelmeer College
Parijs 2012 HAVO 4 Informatie over Street art Street art is een stroming binnen de graffiti-beweging. Onder street art valt alle illegaal aangebrachte.
Spreekbeurt Roy Nov APF 2007.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Als vrijwilligerswerk bij mij in de wijk heb ik geholpen bij de organisatie van Woensel Westival. Een wijkfestival waar we alle bewoners van deze ontwikkelingswijk.
Presentatie onderzoeksopdracht, wat is een stageplan.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Britsh Music Experience - London. Opdracht Ga op zoek naar de succesfactor.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
Appel. Recensie en reactie over de act van Bush!
It-biografie. Denise Meijer 3k.
Bezoek Musicfrom.nl Breng de advertenties rondom in kaart.

Music Mijn verwachting.. Bij het woord Billboard dacht ik als eerst aan grote reclame borden met de beste artiesten / reclames erop. De hottest items.
Vliegenzwam Wie kent hem nou niet!!!!.
MUZIEK Petra en Anna. Weet je hoe zeg je… de vioolsleutel de noot, noten.
Vragen over gelezen stof Wat is een liedboek? Aan welke regels van de 17e eeuw hield de schrijver/dichter van deze liederen zich? Wat is een zeemanslied?
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Oude Egypte Lotte en Anke.
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
POPMUZIEK ROCK & ROLL CHUCK BERRY.
Een kennismaking met de cello
Verkeerde verwijswoorden
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
INHOUD De bandleden Bandgeschiedenis Album Opname studio.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Meubelzaak. 1. De meubels 2. Materialen 3. De oprichting 4. Wat doe het bedrijf zelf? 5. Filmpjes 6. Slot/Bedankjes Inhoudsopgave.
In Boon Edam maken ze draaideuren
Transcript van de presentatie:

Inhoudsopgave Inleiding Waar komt motown vandaan? Wat is Motown? Wat voor techniek hadden ze in die tijd? Welke nummers zijn het meest bekend van motown?

Inleiding In het 3e blok hebben we het project Motown. Dit project moeten we samen uitvoeren met AV en de muziekanten. We moeten hier onderzoek over doen omdat we ons dan meer kunnen inleven in het project, en meer verstand krijgen over de apparatuur die ze toen gebruikten.

Waar komt motown vandaan Motown is de naam van een platen maatschappij dat in 1959 is opgericht door Berry Gordy jr. In Detroit. De naam is een samentrekking van ‘motor city’, de bijnaam van Detroit, en het woord ‘town’.

Wat is motown Motown is een bepaald soort muziek dat in Detroit werd geproduceerd. Zeker in de jaren 60 en 70 was het meer dan een label. De muziek die werd geproduceerd, door Gordy gelabeld als‘ the sound of young America’, vormde de eerste basis voor de doorbraak van Afro-Amerikaanse populaire muziek naar een blank publiek. The Funk Brothers speelden hier een hele grote rol in. Zij hebben de motown muziek geschreven, zij waren degene die voor bekende artiesten muziek maakten.

Instrumenten Keyboard Gitaar Drum Bas Percussie Trompet saxofoon Trombones Fluit Vibrafoon Overige snaar instrumenten

Microfoons in de jaren 1940 - 1980 De microfoons die op de site staan (waarvan de link hier onder staat) werden In die tijd gebruikt. Ik heb de link er onder gezet omdat de pagina zo groot was en er zo veel microfoons op stonden dat ik het in een link heb gezet. Er staan hele leuke dingen bij en er staat ook aangegeven in welke periode Ze precies werden gebruikt. Een hele nuttige maar ook leerzame site. http://www.golden-agetv.co.uk/equipment.php?TypeID=6

Geluidstafels in de tijd van motown

Links naar war leuke sites http://www.amerika.nl/achtergronden/amerikaanse-muziek/hoe-motown-muziekgeschiedenis-maakte/