Programma begroting 2015 CDA BOXTEL – LIEMPDE. Opbouw presentatie  Financiële knelpunten, programma 12.  Suggesties m.bt. de begroting.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schoolsportvereniging Meinou Steemers. Wat is een schoolsportvereniging? Atletiekclub De wijk Voetbalclub Turnclub Korfbalclub Basisschool.
Advertisements

Passend onderwijs.
KWALITEITSZORG november 2012
“Smash sportief op weg naar 2020”
Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.
De Decentralisaties: Presentatie t.b.v. CDA ledenvergadering 28 maart 2012 •Wet Werken naar vermogen (WSW, WWB en Wajong) • begeleiding AWBZ naar WMO •Jeugdzorg.
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
Wegwijzerdementie.
SWV de Eem.nl Amersfoort Baarn Bunschoten-Spakenburg Leusden Soest (Soesterberg) Woudenberg 31 schoolbesturen 123 scholen: 113 bao 7 sbo 3 so.
Inhoud van de presentatie
Beleid en budget, kader 2014 Huis van de Psychologie in relatie tot de sectoren Paul Kop 11 april 2013.
Molen Ceres Mogelijke ontwikkeling terrein rond molen Ceres.
Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
Workshop Nieuwe begroting
Presentatie varianten Schepenenstraat1 Brede School Schepenenstraat Presentatie 12 februari 2008 raadsbijeenkomst.
T h e q u a l i t y m a k e r s 10 juli 2014 VAB bijeenkomst 10 maart Uitvoering GMO bij FresQ Loek Jochems.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie Combifuncties Onderwijs Regionale voorlichtingsbijeenkomsten 2010 GA ER VOOR !
Presentatie: Jan Paddenburg Manager Sportplan Niels Balke
Decentralisatie AWBZ april 2013
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS OPERATIONEEL PROGRAMMA Disclaimer: deze info.
Regeerakkoord en het sociale domein Commissie MZ, 8 april 2013.
Nijverdal, september 2006 Ruimte voor de jeugd Wie, wat, waar en wanneer?
Openbaar bestuur Maarten Allers COELO
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
WMO en de kerken.
Wat is Passend Onderwijs
Brede School Rotterdam
Gebiedsplan Afrikaanderwijk
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Herstructureringsfaciliteit Sw Programma WNV december
Inkomen les 19 Begrippen & 92 t/m 99
Bestuurlijke afspraken rijk -gemeenten
Vergrijzing, ontgroening en bevolkingskrimp in Brabant
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
Individuele leerlijnen
3 december informatieavond over IKC Aadorp uur inloop met koffie uur start presentatie door NBS de Kei en PC de Rank. Ingrid en Julian
De Rotterdamse aanpak Wijk- en dagarrangementen brede school
Even voorstellen Anja Hol
STIMULANS KWALITEITSZORG juni 2014.
Informatiebijeenkomst
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Het Westerwoldse zorgmodel
Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade.
Hervorming langdurige zorg
Inloop D’n Brooy d.d. 2 juli Welkom Stand van Zaken besluitvorming gemeente Toelichting plannen en proces Vragenronde.
Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.
Subsidiebeleid Barendrecht
Fietsbeleid Putten Veiligheid. Waarom Fietsveiligheid vergroten Fietsen bevorderen Recreatie en toerisme aantrekkelijk maken Wat aanpakken Geen vrijliggende.
PGB jaarovergang Renate van Huizen.
Empowerment Gezins- en wijkgericht werken Kwartaal 3 week 5.
Financieringsplan bouw en verbouw van een accommodatie.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Nota ‘Ruimte voor Sport’ gemeente Gouda April 2009.
De monitor Wat, hoe en waarom? 4 juni Situatieschets  Schooljaar gestart met vier pilotscholen  Plan van aanpak per school  Collectiescan.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Heroverweging onderwijshuisvesting Reek.. Uitgangssituatie. Locatie voormalige kleuterschool, pand is inmiddels gesloopt. De Vlinder Basisschool De Kreek’l.
Kosten sociaal domein 2015 COMMISSIE SAMENLEVING 29 MAART 2016.
Introductie Financiën 22 april 2014 Richard Wiskerke, afdelingshoofd Financiën.
Netwerkbijeenkomst Passend Onderwijs en SBO+
Vooruitzichten Felua-groep onder de Participatiewet Gemeenteraad Apeldoorn 18 april 2013 Gerrie van Sunder Theo Beijer.
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
VISIE OP HOOFDLIJNEN OP HET GEBRUIK VAN BUURTHUIZEN
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

Programma begroting 2015 CDA BOXTEL – LIEMPDE

Opbouw presentatie  Financiële knelpunten, programma 12.  Suggesties m.bt. de begroting.

Financiële knelpunten 12.Financiën 5.7 miljoen meer lasten dan baten.

. Stand van de reserves van Jaren Reserves per %99%98%95% 83%65% Voorzieningen per %95%103%106% 97%92% Vaste geldleningen per %106%99%104% 115%123% Bedragen x 1 miljoen Het jaar 2010 = 100%

Het grondbedrijf.

Economie en Toerisme  Het stoppen van de 1 miljoen voor de economie realiseren in concrete actie. Wij zijn bang dat het vooral gestoken gaat worden in het maken van plannen.  Niet Realiseren van een busverbinding tussen toeristische attracties in Boxtel.  Realiseren van 1 informatiecentrum voor 1 gemeente, geen 3 informatiecentra verdeeld over de gemeente Boxtel.

Plattelandsvernieuwing  Niet inrichten horecalocatie langs de A2 als 4 e informatiecentrum; dat is veel te duur.  Kloppend maken van de Plattelandsvernieuwing met de subsidie en niet meer uitgeven dan wat er aan subsidie binnen komt.

WMO  Meer aandacht voor jongeren die vroegtijdig de school verlaten.  Creëren van stages/banen voor jongeren in overleg met het bedrijfsleven.  Investeren in leerlingen en leerkrachten niet in stenen.  Kritisch bekijken van KDV en peuterspeelzalen en waar nodig voorziening per wijk loslaten.

WMO  Eerlijk verdelen van de beschikbare gelden over de sportverenigingen.  Blijvend mogelijk maken sporten vooral voor de jeugd.  Zorgen voor een voorziening voor die gezinnen waarvan kinderen om financiële redenen niet kunnen sporten.  Uitbouwen van de sociale functie van sportverenigingen in het kader van de WMO

WMO  Bouwen van meer seniorenwoningen dicht bij de voorzieningen.  Clustering gezondheidszorg. eetvoorziening en woningen voor ouderen. Liefst dicht bij een basisschool.  Gebruik maken van bestaande gebouwen bij decentralisatie.  Uitbouwen functie van de wijkgebouwen in alle wijken.

WMO  Het voortouw nemen als gemeente bij de veranderingen die na 2015 gestalte moeten krijgen.  Intensiveren overleg met zorgverleners in de gemeente.  Uitrollen sociale wijkteams in 2015 over alle wijken.  Registreren en evalueren van alle problemen die ontstaan.  Maandelijks rapporteren aan de gemeenteraad over de voortgang in het proces in 2015.

Infrastructuur  Werk maken van het zoeken naar een goede parkeervoorziening in het centrum voordat de parkeerplaatsen op de markt verdwijnen.  Starten in 2015 met de aanleg van de Talkweg en de communicatie hierover zorgvuldig laten verlopen.  Verbeteren onderhoud straten en trottoirs  Opnemen van voldoende budget voor gladheidsbestrijding.  Wij vinden oplaadplaatsen voor elektrische fietsen wat ver gezocht. Alleen realiseren met 100% subsidie.  Invoeren ‘dichte slotenwerk‘ met 100% subsidie prima anders er nu geen geld in stoppen.

Slotwoord