1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Advertisements

1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
vijf broden en twee vissen
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Wat is de bedoeling van Johannes?
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Paulus’ bediening.
Genade schenken 1.
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
25 juni 2015 Bodegraven. terugblik: Na de proloog beschrijft Johannes 1 een reeks van vier dagen:  dag 1 (:19-28) Johannes' getuigenis over zichzelf.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
24 september 2015 Bodegraven. terugblik...  na de proloog (1:1-18) volgt een beschrijving van zeven dagen  dag 1 (:19-28) Johannes' getuigenis over.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
17 december 2015 Bodegraven. terugblik Johannes 3:  gesprek met Nicodemus  : 'wedergeboorte'  : aardse en hemelse dingen  : Johannes'
21 januari 2016 Bodegraven. terugblik  Eerste drie hoofdstukken besproken:  Jezus' doop (1)  het eerste teken in Kana (2)  de tempelreiniging (2)
14 april 2016 Bodegraven. vorige keren... Johannes 4  onderbreking in de geschiedenis: Jezus blijft twee dagen in Samaria  Samaria, beeld van...  de.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

1

39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2

GEVEN, ZAL wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen tot in de eeuw, maar het water, dat Ik hem zal GEVEN, ZAL in hem worden tot een fontein van water, dat springt tot in het eeuwse leven. Johannes 4 3

40 Toen dan de Samaritanen tot Hem kwamen, verzochten zij Hem bij hen te blijven; en Hij bleef daar twee dagen. 4

NA TWEE DAGEN 2 Hij zal ons NA TWEE DAGEN doen herleven, ten derden dage zal Hij ons oprichten, en wij zullen leven voor zijn aangezicht. DAN KOMT HIJ TOT ONS 3... Zo zeker als de dageraad is zijn opgang. DAN KOMT HIJ TOT ONS als de regen, als de late regen, die het land besproeit. Hosea 6 5

40 Toen dan de Samaritanen tot Hem kwamen, verzochten zij Hem bij hen te blijven; en Hij bleef daar twee dagen. 15 Want, indien hun verwerping de verzoening der wereld is, wat zal hun aanneming anders wezen dan LEVEN UIT DE DODEN? Romeinen 11 6

41 En nog veel meer werden er gelovig om zijn woord... 7

42 en zij zeiden tot de vrouw: Wij geloven niet meer om wat gij zegt, want wij zelf hebben Hem gehoord en weten, dat deze waarlijk de HEILAND DER WERELD is. 8

43 En na die twee dagen vertrok Hij vandaar naar Galilea. 44 want Jezus zelf had getuigd, dat een profeet in zijn vaderland niet in ere is. 9

57 Maar Jezus zeide tot hen: Een profeet is alleen in zijn VADERSTAD (=Nazareth) en in zijn huis ongeeerd. Matteüs 13 10

45 Toen Hij dan in Galilea kwam, ontvingen de Galileeërs Hem, omdat zij gezien hadden, al wat Hij te Jeruzalem op het feest (=Pascha) gedaan had, want zij waren ook zelf naar het feest geweest. 11

46 Hij kwam dan weder te Kana in Galilea, waar Hij het water tot wijn gemaakt had. 12

46 Hij kwam dan weder te Kana in Galilea, waar Hij het water tot wijn gemaakt had. DE DERDE DAG 1 En op DE DERDE DAG was er een bruiloft te Kana in Galilea... Johannes 2 13