De profeet Pablo Gargallo (1881-1934).

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Godsdienst.
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De beroemdste persoon die er is …
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Woorden en tijd.....
HOLLANDSE MAATJES.
Gods verborgen glans.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Tussen Pasen en Pinksteren.
de genezing te Bethesda
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Bestemming God eren ….
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De doop en de dood Lazarus ….
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
De visie is Jezus One for all.
de weduwe en de stromende olie
…..overrompeld door verdriet
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Godsdienst.
Beloofd is beloofd.
God is trouw Hij gaf zijn woord
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Preek Rechters 3: Otniël
Verlangen naar licht.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Onze Vader.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Een profeet … is een sterk persoon.
De koning van de kikkers
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
‘Mixed up piles’.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
God houdt zijn volk in leven
Transcript van de presentatie:

De profeet Pablo Gargallo (1881-1934)

Een profeet?

Een profeet … is een sterk persoon. brengt de boodschap van God naar de mensen, met veel overtuiging. herinnert de mensen aan de droom van God: een wereld waar iedereen in vrede leeft en iedereen gelukkig is. waarschuwt de mensen voor onheil dat zal geschieden als ze niet leven volgens Gods droom.

Israël, het Rijk van God in de tijd van Elia (9de eeuw voor Chr.)

De profeet Elia Elia leefde in de 9de eeuw voor Christus ( 901 - 800 voor Christus). Hij leefde in het Noordrijk, Israël. De koning heette Achab. De koningin heette Izebel. Er was veel onrecht in dat land omdat de koning en de koningin in de afgod Baäl geloofden. 2/3 van het volk gelooft ook in deze vreemde afgod. Er was veel armoede en er was ook slavernij. De profeet Elia werd door God geroepen om het onrecht in Israël aan te klagen.

God komt Elia heel nabij   Elia ging op pad naar Sarefat. In dat kleine dorp ontmoette hij een jonge vrouw. “Mevrouw, mag ik van u alstublieft een beetje water en een stuk brood?” vroeg Elia. “U mag mee-eten van het laatste brood dat ik voor mij en mijn zoontje ga bakken”, zei de vrouw. “Ik heb nog een handjevol meel en een restje olijfolie. Daar ga ik een brood van bakken, maar als dat op is, hebben we niet meer om van te leven. Daarna wacht ons de hongersdood. Dan kan ik alleen nog hopen dat God voor ons zorgt.” Haar man was al een tijdje geleden gestorven en ze was heel arm.

‘Dank je wel’, zei Elia. Hij at van het brood dat de vrouw bakte en bleef bij haar logeren. Daarna bad hij tot God: ‘Heer, zorg er alstublieft voor dat deze vrouw en haar zoon altijd iets te eten hebben.’ En zo gebeurde het: er bleef altijd wat mee over in de pot en wat olie in de kruik, zodat de vrouw telkens opnieuw brood kon bakken. Elia bleef altijd vertrouwen op God. Hij deed wat God hem vroeg. Ook de vrouw vertrouwde heel sterk op God: ze had haar laatste restje eten weggegeven, omdat ze geloofde dat God haar niet in de steek zou laten als ze voor zijn profeet zorgde.

Wie is wie? 1 2 3 4 5 6 7 G C A B H D F Ik ben de god van de koning. Ik deelde mijn laatste brood met Elia. Ik ben de koning van Israël. Wij zijn het verdeelde volk van God. Ik ben de koningin van Israël. Ik ben de profeet van God. Hij is die ene God. Elia Achab Baäl De arme weduwe Jahwe Het volk van Israël Izebel 1 2 3 4 5 6 7 G C A B H D F

Heer God, wat zorgt U toch goed voor uw mensen. Dat blijkt ook in het verhaal van Elia. Fijn dat U zo goed voor ons zorgt. U wilt echt niemand in de steek laten. Dank U, God.