Verschillende soorten gebed

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Welkom in deze kerkdienst
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
de genezing te Bethesda
Jezus onze Hogepriester
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Jezus over het koninkrijk
‘Toegang ...’.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Groot geloof 1.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Met de vriend van mijn beste vriend…
Is het allemaal wel waar?
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Het evangelie naar Mattheüs Het evangelie van de Koning Jezus Christus.
In de leerschool van het gebed
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Leven zoals past bij God
De jongeman van Naïn Lucas 7:11-17.
Ik wil jou van harte dienen
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Gods ideaal: helemaal gezond
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
de brief aan de Romeinen
Veel mensen vinden bidden nog niet zo gemakkelijk. Hoe zou dat komen?
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

Verschillende soorten gebed Voorbede Persoonlijke voorbede Stil gebed: luisteren naar Gods stem Ministry gebed Profetisch gebed Dankzegging Aanbidding verootmoediging

INGREDIËNTEN Aanbidden Belijden Danken Vragen Ja- wachten - nee

Gebed Bidden Alleen of met mensen In de kracht van de Heilige GEEST Ontspanning WELL-NESS

Voorbeeld: JEZUS EN DE HEILIGE GEEST Zonder Mij kun je niets doen Joh 15: 5 Jezus zelf: Verwekt door de HG (Mat 1, Luk 1) Gedoopt door de HG (Luk 3) Geleid door de HG (Luk 4) Gezalfd door de HG en wij ook…………………………………………………….

Waartoe? In de kracht van het Koninkrijk Want het koninkrijk vd hemelen is aangebroken Mat 4: 17… Dan: roept Hij de discipelen 4: 18-22 Hij leerde, verkondigde, genas allen die ernstig ziek waren, bezetenen, maanzieken, verlamden 4: 23-25 ..en Jezus ging alle steden en dorpen langs….en verkondigde het evangelie van het Koninkrijk en genas alle ziekte en kwaal…en werd met ontferming bewogen… Toen zei Hij tot zijn discipelen: ‘de oogst is wel groot maar arbeiders zijn er weinig 9: 35-38

LUISTEREND? IK LUISTER HEER……….