HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

De houding van een discipel
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Plaatje vrienden op een bank
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De beroemdste persoon die er is …
Verrassing!!.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
HOLLANDSE MAATJES.
Boodschap in praktijk brengen
… en wat wil Jezus van jou?
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
De pittige smaak van de uitverkiezing
Godsdienst 1.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Max en de toverstenen. Door de groep Stampertje..
Houd jij van reizen?. Reizen Jezus in de tempel Hebben de christenen nog steeds een heilige plek waar God is?!
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
‘voor de kinderen’.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Dagboek van een vrouw.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het was in de tweede wereldoorlog.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Durf te dromen.
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Transcript van de presentatie:

HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON

Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man was een oude vriend van de predikant.

De man nam het woord en vertelde over een man, zijn zoon en een vriend die een dagje op zee gingen varen en vissen. Plotseling stak er een zware storm op, die de ervaren vader compleet overviel. Ze konden onmogelijk terugkeren naar de haven. Op een gegeven moment sloeg de boot om en de drie werden in de woeste golven geworpen De man nam het woord en vertelde over een man, zijn zoon en een vriend die een dagje op zee gingen varen en vissen. Plotseling stak er een zware storm op, die de ervaren vader compleet overviel. Ze konden onmogelijk terugkeren naar de haven. Op een gegeven moment sloeg de boot om en de drie werden in de woeste golven geworpen

Twee tieners, die op de voorste rij zaten luisterden ademloos naar het verhaal van de oude man. Hij vervolgde: de vader kon een reddingslijn vastgrijpen en moest op dat moment de moeilijkste beslissing uit zijn leven nemen. Aan wie zou hij de reddingslijn toewerpen?

Aan zijn eigen zoon, of aan de vriend van zijn zoon. In een flits realiseerde de vader zich dat zijn zoon een christen was en de vriend niet. In onderdelen van seconden nam de vader zijn aller-moeilijkste besluit en riep:”mijn zoon, ik hou van je!”en wierp de reddingslijn naar de vriend, terwijl zijn eigen zoon verdween in de woeste golven.

Zijn lichaam is nooit terug gevonden. De twee tieners zaten op het puntje van hun stoel en wachtten op het verloop van het verhaal. “de vader wist dat zijn zoon de heerlijkheid van de Here Jezus zou binnengaan en dat de vriend van zijn zoon de eeuwige verlorenheid tegemoet zou gaan; een eeuwigheid ver van God Daarom offerde hij zijn zoon

Hoe groot is de liefde van God, die dit zelfde voor ons deed. De oude man sjokte terug naar zijn plaats. Het was doodstil in de kerk. Onmiddellijk naar de dienst snelde de twee jongens van de voorste rij op de oude man af. “het was een mooi verhaal”zei ėėn van hen, “maar het was niet erg logisch van die vader om zijn eigen zoon op te offeren en maar hopen, dat die vriend tot geloof zou komen en christen zou worden”. “dat is een goed punt van je, jongen”, zei de oude man, terwijl hij naar zijn versleten Bijbel keek.

Met een glimlach keek hij op naar de twee jongens. “nee, het was niet logisch, maar ik sta hier vandaag voor jullie, om je te vertellen dat dit verhaal mij enig idee geeft van wat het voor God is geweest, om Zijn eigen Zoon te geven …voor mij. En, weet je jongens …. ik was de vriend van die zoon, die toen verdronk”.