De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
Bezuinigen Het houdt niet op! Programma •Stand van zaken algemeen en in jullie bibliotheken •Consequenties voor de toekomst •Bevoegdheden en mogelijkheden.
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
De vormgeving van medezeggenschap binnen passend onderwijs Bijeenkomst SWV d.d. 30 oktober 2012 Janine Eshuis VOS/ABB.
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
Medezeggenschapsraad
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
?.
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Informatieavond 26 Augustus 2013
MR ‘t Möllenveld.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
MODEL ONDERSTEUNINGSPLAN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs April 2012 Auteurs: Ron Benjamins, Dick Rasenberg.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
Informatieavond andere (school)tijden
Welkom welkom.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
De beperkingen van ‘macht’ Leiding geven en medezeggenschap.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 ‘Hoe benut je de OR?’
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
Leerlingenraad De Ark.
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
Ondernemersraad Een ondernemingsraad bestaat uit leden die door de in de onderneming werkzame personen rechtstreeks uit hun midden worden gekozen. Hun.
Voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van Scala & WvO informeren.
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR). Wat is een OPR? “Het formele medezeggenschapsorgaan van een samenwerkingsverband passend onderwijs, waarin ouders en personeel.
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1. Jaarverslag MR schooljaar Wat wilt u lezen? 2 Samenstelling MR Bijeenkomsten MR Relatie MR met MT/directeur.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Continurooster 5 gelijke dagen model Maart 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Wet op de Ondernemingsraden (WOR) Drees 1950
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
De rol van de mr in het verbeteren van binnenklimaat.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
De nieuwe school Impressie.
Opleidingscommissie Hanzehogeschool Groningen
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Informatieavond onderzoek nieuwe schooltijden
Beantwoord kort de volgende vragen:
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Transcript van de presentatie:

De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid

Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?

Vooraf De taken en verantwoordelijkheden van de MR zijn vastgesteld in de Wet Medezeggenschap Onderwijs. De navolgende omschrijvingen zijn gebaseerd op deze wet.

Doel MR Overleg met directie en schoolbestuur over: –verbeteringen in het onderwijs; –vaststellen van vakanties en vrije dagen; –keuze van een lesmethode; –eventuele fusie met een andere school; –manier waarop ouders kunnen meehelpen in het onderwijs en bij andere activiteiten.

Taken en verantwoordelijkheden Rechten: –informatierecht; –het recht op overleg; –initiatiefrecht. Bevoegdheden: –instemmingsrecht; voor bepaalde besluiten mag het bestuur een voorgenomen besluit niet eerder uitvoeren dan nadat de medezeggenschapsraad ermee heeft ingestemd –adviesrecht. Voor besluiten die hieronder vallen kan het bestuur een negatief advies van de medezeggenschapsraad beargumenteerd naast zich neer leggen

Samenstelling Oudergeleding: vertegenwoordigers van ouders Twee vacatures: geplaatst op internet. Personeelsgeleding: vertegenwoordigers van het personeel Vertegenwoordigd door Ramona Verloop en Anja Snijder. Hoeveel leden een medezeggenschapsraad heeft, hangt af van het aantal leerlingen. Voor onze school geldt een maximumaantal van 6 zetels. Bij groei van het aantal leerlingen wordt de medezeggenschapsraad uitgebreid.

Werkwijze Vergadering: eens per zes weken. De vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn openbaar. Leerkrachten kunnen via een openbaar forum (BB), zaken inbrengen bij de Medezeggenschapsraad. In een aantal gevallen zal de Medezeggenschapsraad de meningen inventariseren van ouders en/of leerkrachten over te nemen besluiten. Na elke vergadering zullen de notulen en informatie over actuele ontwikkelingen op de site worden geplaatst.

Inspraak: wat betekent dat voor jou –Je inspraak in schoolzaken kun je kwijt via de MR. Als je een punt in wilt brengen, kan dat via het MR forum. –Vergaderingen van de MR kun je bijwonen. –In een aantal gevallen zal de MR je mening vragen rond belangrijke zaken.

Vragen? ?