Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
God en ons.
Genade en veroordeling
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Dopen.
WELKOM OP TOV!.
‘voor de kinderen’.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
In deze presentatie staan beide.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangens van God.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
In Uw licht zien wij het Licht
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Transcript van de presentatie:

Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop

Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010

1. De doop en de Drie-enige God Vroeger: ‘Verbond’ Tegenwoordig: ‘Christus centraal’ Waar is het verbond gebleven? Moet God niet centraal staan, in plaats van Christus?

1. De doop en de drie-enige God Hoe leren we God bij de doop kennen? De God van het verbond? De God van Jezus Christus? De Drie-enige God?

Matteüs 28,16-20: De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog. Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’ 2. Gedoopt in de naam van…

Let op: Niet eerst de schepping (en de Vader) Dan de verlossing (en de Zoon) Dan de heiliging (en de Geest) 2. Gedoopt in de naam van…

Gedoopt in de naam van Vader, Zoon en Geest Altijd alle drie samen: God schept door Woord en Geest De Vader stuurt de Zoon, die mens is door de Geest, om ons te verlossen De Vader maakt ons nieuw in Christus en in de Geest 2. Gedoopt in de naam van…

3. Gedoopt in de naam van de Vader Wat belooft de Vader? 1. Hij sluit met ons een verbond van genade 2. Hij adopteert ons als zijn kinderen

3. Gedoopt in de naam van de Vader Wat heeft Jezus hiermee te maken? 1.Verbond: Hebreeën: Jezus is bemiddelaar van een nieuw, beter verbond Jezus is het verbond: Jesaja 42,6 en 49,8 (NBG-51): God maakt de knecht van de HEER tot ‘een verbond voor het volk’

3. Gedoopt in de naam van de Vader Wat heeft Jezus hiermee te maken? 2. Adoptie als zoon (dochter): Door Jezus en in eenheid met Jezus, Galaten 3,26 (NBG-51): Want gij zijt allen zonen van God, door het geloof, in Christus Jezus.

4. Gedoopt in de naam van de Zoon Wat belooft de Zoon? 1. Hij wast ons schoon met zijn bloed zodat de zonde weggewassen wordt 2. Hij maakt ons één met zichzelf, zodat we met Hem sterven en opstaan

4. Gedoopt in de naam van de Zoon De doop: vooral de eenheid met Jezus Christus Romeinen 6,4: We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven Galaten 3,27 (WV95): Want allemaal bent u in Christus gedoopt, met Christus bekleed. Kolossenzen 2,12: Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven, en met hem bent u ook tot leven gewekt, omdat u gelooft in de kracht van God die hem uit de dood heeft opgewekt.

5. Gedoopt in de naam van de Geest Wat belooft de Heilige Geest? 1.Hij wil in ons wonen 2.Hij maakt ons tot lichaamsdelen van Christus 3.Zo krijgt Christus vorm in ons; wat Christus ons geeft wordt werkelijkheid in ons

5. Gedoopt in de naam van de Geest Wat heeft Jezus hiermee te maken? Romeinen 8,9b-10a: U laat u leiden door de Geest, want de Geest van God woont in u. Iemand die zich niet laat leiden door de Geest van Christus behoort Christus ook niet toe. Als Christus echter in u leeft, … De Geest van Christus maakt ons één met Christus

6. Gedoopt in de naam van de Drie-enige God De Vader belooft: : Verbond – in Christus Adoptie – in eenheid met Christus De Zoon belooft: In Christus gedoopt – zo word je één met Hem De Geest belooft: In je wonen – de Geest van Christus

7. Het verbond van de Drie-enige De Vader sluit een nieuw verbond met je De Zoon is de verbondssluiting – Luk 22,20: Deze beker, die voor jullie wordt uitgegoten, is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. De Geest is de belofte van het nieuwe verbond – Ezechiël 36 –

8. Terug naar het begin Bij de doop staat Christus centraal In het nieuwe verbond staat Christus centraal In je relatie met de Drie-enige God staat Christus centraal

Geniet van Gods omhelzing! Nieuw verbond: in Christus Gods zoon Vader Zoon Geest Doop