Grote stappen P5-18.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op reis langs de voorzieningen
Advertisements

ROZEN EN SPREUKEN.
Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Verborgen vormen van pesten
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Men vraagt zich af waarom …??
Woord van Leven Mei 2013.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Wat maakt het leven zinvol?
Godsdienst 1 1.
GOD.
Indien je vóór mij zou sterven,
Woord van Leven Mei 2011.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst 1.
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Zijn de geboden van God moeilijk te volbrengen
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Als God bestaat, waarom is er dan ellende?
Godsdienst
Heilige Geest Hij is Degene die ervoor zorgde dat taalbarrières tijdens het Pinksterfeest werden opgeheven. Iedereen verstond elkaar. Maar wie is Hij en.
Geloven en nu….
Godsdienst.
Echt of nep?.
Godsdienst 1.
WELKOM OP TOV!.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Welkom op onze thema-avond
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
7 februari e cursusavond Ben jij er zelf klaar voor?
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Welkom op TOV!.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Voor Aranka... Van Aart.
Een onverwacht feest Les 2
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Godsdienst 1.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Preek Jakobus 2:
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Een grote stap naar ‘gelovige’ volwassenheid
Woord van Leven Maart 2011.
Afspraken Maken goede vrienden.
Altijd online!.
“de liefde van God”.
De doop in de Heilige Geest
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Deelnemers aan de enquête. Is de sfeer in de klas zoals je denkt dat ze zou moeten zijn?
Men vraagt zich af waarom …
Welkom op onze ouderochtend
2 Wat is (digitaal) pesten? Groep 7 3 Leuke school De tweede dag lag mijn lunch Als beleg tussen blz 13 en 14 Van mijn nieuwe wiskundeboek Toen kreeg.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Welkom op onze thema-avond
Transcript van de presentatie:

Grote stappen P5-18

Enkele afspraken Materiaal – heb je iedere les bij! Cursus in een ringmap Je vademecum Enkele cursusbladen Bestekmapje – voor je taken en toetsen Materiaal vergeten? Zorg dat het niet voorvalt.

Enkele afspraken Indienen van taken Toetsen Tijdig indienen om geen punten te verliezen. Te laat? De volgende les afgeven. Ziek geweest? Leerkracht verwittigen. Steeds je taken persoonlijk aan mij afgeven. Toetsen Worden op voorhand aangekondigd. Ziek geweest? Afspraak maken met de leerkracht om het probleempje op te lossen.

Enkele afspraken Tijdens de lessen – medewerking vereist. Gedrag in de klas heeft weerslag op je rapportpunten. Waar letten we op? Werk je mee? Ben je aandachtig en luisterbereid? Heb je respect voor de mening van je medeleerlingen?

Enkele afspraken Klasgesprek Steek steeds je hand op! Spreek verzorgd Nederlands. Luister naar de anderen, onderbreek niemand. Durf uitkomen voor je eigen mening. Dwaal niet af van het onderwerp. Spreek voor de hele klas, niet enkel met je buur. Kwets niemand! Respecteer ieders mening.

Grote stappen P5-18

RELATIVITEIT -door M.C. Escher, 1953

Wie was Paulus? Jood, Romeins burger Geboren in Tarsus Christenvervolger 35: tot God geroepen Werd christen Verspreid het woord van Jezus tot 67.

Wie was Paulus?

Wie was Paulus? Schreef brieven aan christelijke gemeenschappen. Ook aan de Korinthiërs.

Korinthe

Welke raad gaf Paulus? Houd je gaven niet voor jezelf. Leef niet met enkel jezelf in gedachte. Je bent als mens deel van een groep (Christenen) en je werkt samen naar iets toe.

Tips voor een toffe klas Tips die we moeten veranderen Aangepaste tips Probeer de beste te zijn. Probeer niet steeds de beste te zijn. Hou geen rekening met de anderen. Hou altijd rekening met de anderen. Pest iemand omdat hij anders is. Pest niemand! Niemand is onmisbaar Iedereen is onmisbaar. Probeer iemand na te apen. Probeer niemand na te apen. Iemand die een lichaamsdeel mist hoort er niet meer bij. Iemand die een lichaamsdeel mist hoort er nog steeds bij.

Rebus – p9 Antwoord: We Maken Er Samen Een Fantastisch Jaar Van!

Taak: Grote stappen in mijn leven Uw naam, klas, klasnummer! Tien punten te verdienen! Inleveren: 18/9/2014 Getypt! Via de computer! Jef.smekens@hemaco.be  doorsturen

Taak: Grote stappen Som vijf belangrijke gebeurtenissen op uit jouw leven. Noteer bij elke gebeurtenis wat je toen dacht en / of voelde. Kreeg steun bij deze stap van iemand? (Ouders, vrienden, klasgenoten, …) Op welke manier steunden ze jou? Vermeld ook of die grote stap iets in jouw leven veranderde? Zo ja, wat veranderde er?

Mijn leven zoals het is –p10 Opgelet! Enkel informatie opschrijven die je met de klas wil delen. Welke grote stappen heb je al gezet? Eerste keer naar school? Een grote verhuis? Een grote reis naar een onbekend land? Zijn je ouders uit elkaar? Heb je al afscheid moeten nemen van iemand? …

Grote stappen naar volwassenheid https://www.youtube.com/watch?v=MdmbkeJe6zo www.youtube.com/watch?v=it0V7xv9qu0

Symbolen en rituelen Symbool Een voorwerp met diepere betekenis. Kan meer dan één betekenis hebben, verder dan zijn letterlijke betekenis. Twee symbolen: zelfde betekenis, nl. liefde

Symbolen en rituelen Ritueel: Een symbolische handeling, met een diepere betekenis. Wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Steeds op dezelfde wijze herhaald. Helpt sommige mensen om zin te geven aan hun leven. Biedt een houvast, ordent het leven. Voorbeelden: geboorte, doop, verjaardag (kaarsjes), kerstboom, manier van een voetbalveld oplopen, …

Stappen bij een overgangsritueel Een voorbereiding: Op het dorpsplein schildert Kaiapo de lichamen van de jongens volledig zwart. – tekst p13 Een proef (in afzondering): Aboriginals (Australië): de jongens leggen een overlevingstocht af op hun eentje. Feestelijke opname in de groep: Meisjes krijgen een feest na hun eerste menstruatie en worden opgenomen in de groep van volwassen vrouwen. – p12

Stap naar gelovige volwassenheid