Een kaart voor topondernemers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

Het einde van de Eerste Wereldoorlog
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Beelden storm.
Paragraaf 4.2 Onafhankelijkheid.
Napoleon Bonaparte
De tijd van: Wereldoorlogen
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Suriname Soraya van Lomwel.
Napoleon Bonaparte Keizer van Frankrijk.
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Hoofdstuk 5.
Interbellum en Vrede van Versailles.
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
Romeinen, Germanen en Kelten
Frankrijk voerde oorlog tegen landen die bang waren voor een revolutie
De eerste wereldoorlog (1914 – 1918)
Kenmerk 5 (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 14: Van Republiek naar Keizerrijk.
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Gemaakt door Lucas en Kim.
Paragraaf 2 Russische revolutie.
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
Confrontatie Paragraaf 5.2.
Europa wordt christelijk
Hoofdstuk 3. Noord en Zuid-Vietnam na 1954
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Berlijn+DDR en de Koude Oorlog
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Canon Moerdijk levensecht
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Welke oorlog zien we op deze foto?
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Lodewijk Napoleon Bonaparte
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Strijden of sporten Paragraaf 3.4.
Alexander, Napoleon en Joséphine
H5 Koude Oorlog §3 Duitsland verdeeld.
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Mijn vacantie in Madison, Wisconsin, USA September Deel 1.
Wat de Nederlandse Opstand is
Paragraaf 1: Oorzaken van WO I
Herinneringskamp Westerbork
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
Dankzij de welvaart van de Republiek konden de Gewesten ook steeds meer een vuist maken tegen Spanje. Ook zat het mee dat de Spanjaard op meerdere fronten.
Hoofdstuk 3: Regenten en Vorsten
Deze oorlog gaan we echt winnen!
Romeinen, Germanen en Kelten
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Tijd van wereldoorlogen,
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Tijd van Monniken en Ridders
Tijd van televisie en computer, 1950 – Tijd van televisie en computer, Wie is wie én wie hoort niet in het rijtje thuis? Gandhi HattaSoekarno.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
Revoluties in Europa.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
Deze les: Chinese keizers Kleding vandaag
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Pruiken en revoluties 4.5 Europa onder Napoleon
Nisa Onacak & Sadé Ter Horst
Europa in 1914.
OPKOMST VAN HET CHRISTENDOM
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
§2.1 Van stad tot wereldrijk
Transcript van de presentatie:

Een kaart voor topondernemers China Een kaart voor topondernemers

het chineese keiserrijk China als keizerrijk China was 4000 jaar geleden al een keizerrijk. In al die tijd zijn er natuurlijk veel keizers geweest. De ene keizer was geliefd bij het volk, de andere niet. De ene keizer was een wijze man, de andere een domkop. Sommige keizers hielden van oorlogvoeren, sommige van feesten. De eerste keizer Zheng was leider van de Qin-soldaten (Qin spreek je uit als Tsjin). De Qin-soldaten hadden jaren gevochten om van alle koninkrijkjes één land maken. Keizer Zheng noemde zich Qin-keizer. De naam China komt van het word Qin. In de laatste 250 jaar van het Chinese keizerrijk zaten de Mantsjoes op de troon. Dat waren geen echte Chinezen, ze kwamen van de andere kant van de Chinese Muur. Ze hadden veel bewondering voor de Chinese cultuur, maar ze waren ook een beetje ouderwets. Ze hielden niet van verandering. Maar andere landen ontwikkelden zich verder (bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, Rusland en Japan). China begon een beetje achter te lopen. En die andere landen begonnen China een beetje uit te dagen. Ze wilden handeldrijven met de Chinezen: kopen en verkopen. Maar daar wilden de Chinese keizers niks van weten. In 1893 kreeg Engeland ruzie met China. Ze voerden kort oorlog, en de Chinezen verloren. Daarna lukte het China niet meer om andere landen op een afstand te houden. Ondertussen waren er ook Chinezen die genoeg hadden van het keizerrijk: bijna 90 jaar geleden (in 1912) werd China een republiek.

barbaren Het woord barbaar betekent onbeschaafd/onderontwikkeld persoon en komt van het Griekse Barbaros, Barbarikon, Dit volk werd vroeger dan ook barbaren genoemd, die woonden in Barbarije, in de landen Algerije, Tunesië, Marokko en Libië.

De grote leider Mao Zedong De grote leider Mao Zedong veroverde het Chineese keizerrijk. De Volkspartij verjoeg de Communisten al snel naar het zuiden van China. De communisten ontsnapten echter met een snelle Mars in 1934. Ze liepen een jaar en toen waren ze 9600 km verder naar het oosten. Onderweg waren er heel veel mensen doodgegaan. Mao Zedong was intussen de leider van de communisten geworden. Terwijl hier de Tweede Wereldoorlog bezig was, vocht China met de V.S. en Engeland weer tegen Japan. Dit keer wonnen ze. Na de oorlog was nog steeds de Volkspartij aan de macht. In 1949 werd deze echter verslagen door de communisten en op 1 oktober 1949 werd de Volksrepubliek van China gevestigd. 1 oktober is nu nog steeds een nationale feestdag in China.

Even een leerzaam filmpje! (-_-) de tempels Even een leerzaam filmpje! (-_-)

De taal

Animatie plaatjes

De kolenmijnen China is financieel goed door de kolenmijnen, de mensen werkten heel hard. Maar er is ook veel gevaar bij als er kolengas ontsnapt en er komt vuur bij dan explodeert de mijn.

Yuan Yuan is het geld wat ze in China betalen je kunt er alles mee kopen.