De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nisa Onacak & Sadé Ter Horst

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nisa Onacak & Sadé Ter Horst"— Transcript van de presentatie:

1 Nisa Onacak & Sadé Ter Horst
De Romeinse Limes Nisa Onacak & Sadé Ter Horst

2 INFORMATIE Keizer Augustus in 14 n.Chr. overleden..
Na hem kwamen er heel veel andere keizers aan de macht. Zij maakten het Romeinse rijk nog veel groter. Ze veroverden in 43 n.Chr. Brittannië (wat nu Engeland & Wales is) waar keizer Claudius de macht had. Trajanus (een andere keizer van het Romeinse Rijk) werd beroemd, omdat hij in 106 v.Chr.. Dacië (nu is dat Roemenië) veroverde. Omdat de Romeinen dacië hadden veroverd bouwden de Romeinen in Rome een groot overwinningszuil.

3 INFORMATIE In 117 n.Chr. Was het Romeinse Rijk het allergrootste.
Een lange tijd hield het Romeinse Rijk zijn grootste omvang. Ze verdedigden de grenzen met forten, de forten waren verbonden door wegen of waterwegen. Ook Romeinse soldaten hielpen mee om de grenzen te bewaken. Ze kregen ook vaak hulp van overwonnen volkeren. Deze manier van grensverdediging word ook wel De Romeinse limes genoemd.

4 INFORMATIE De bekendste grensverdediging was in Engeland.
In 122 n.Chr. Had Hadrianus de opdracht gegeven een muur te bouwen, deze muur moest 117 km lang worden en moest Brittannie beschermen tegen invallen van Schotten. De Romeinse limes liep ook door ons land, de Rijn was de grens. Bataven: een volk dat in het zuiden van ons land woonden, hoorden vanaf 17 n.Chr. Bij het Romeinse rijk. De Germanen uit Europa hoorden ook bij het Romeinse Rijk.

5 KAHOOT!! d8a0cadbc4ee

6


Download ppt "Nisa Onacak & Sadé Ter Horst"

Verwante presentaties


Ads door Google