De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst en wetenschap

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst en wetenschap"— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst en wetenschap

2 Goden voor alles . De Romeinen geloofden in veel goden, in veel huizen was een altaar. Elk beroep had zijn eigen god, zij kregen allerlei offers. Zoals munten, beeldjes, vruchten en geslachte dieren

3 Goddelijke keizers Officiële staatsgoden beschermden de Romeinse staat. Voor hen werden en grote tempels gebouwd en grote festivals gehouden. Priester voorspelden de toekomst door de ingewanden van offerdieren te bestuderen. De keizer was de opperpriester van de staatsgodsdienst, de pontifex maximus.

4 Verdraagzaamheid: Zolang je de staatsgoden en de keizer eerde mocht je ook andere goden eren. Ook namen de Romeinen goden van andere volkeren over, vooral van de Grieken en de Egyptenaren.

5 Naar Grieks voorbeeld In 148 v.C onderwierpen de Romeinen de Griekse stadstaten, ze waren onder de indruk van de Griekse cultuur, deze werd erg populair bij de Romeinen. De belangrijkste wetenschappers waren vaak van Griekse afkomst. Door deze invloed ontwond een mengcultuur, de Grieks-Romeinse cultuur. Ook wel antieke of klassieke cultuur genoemd.

6 De techniek van het bouwen.
Het best bewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd is het Pantheon in Rome. Dat dit na 2000 jaar nog zo is komt door de bouwtechnieken van de Romeinen, ze maakte beton met gruis uit vulkanen.

7 Bouwen in Rome Vanaf Augustus hadden de keizers de stad opgeknapt en verfraaid, elke keizer liet indrukwekkende bouwwerken bouwen. Vespasianus liet bijvoorbeeld het Colosseum bouwen.

8 Nog meer cultuur in het Romeinse rijk.
De Romeinen hielden erg van in bad gaan, ze bouwden enorme badhuizen: Keizerthermen Trier


Download ppt "Godsdienst en wetenschap"

Verwante presentaties


Ads door Google