VEILIGE S - Uit Respect voor uw Vrienden,Kennissen, EN UZELF

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Hoe veilig is moderne communnicatie?
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Werken onderweg. Werken onderweg Maar eerst… Google Streetview.
ongewenste indringers op de computer
het wereldwijde web ontdekken
VEILIG ONLINE Filmpje.
Uitslag enquête over online pesten
Beste klant, Welkom op Modelovereenkomst.nl. Onder de knop ‘Documenten’ vind u al onze documenten geordend in mappen. Klik iedere keer op ‘pijltje naar.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Hoe plaats ik een foto van mezelf op het internet?
Vul de gegevens in die u hebt ontvangen. Surf naar de website
Uw Onderwijsportal inrichten met PortalCMS Integratie > Profielen > Communicatie > Communities > Blogs > Referenties.
Modern avondgebed Lieve Heer.
Een introductie van De nieuwe website
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
Veilig Internet Volgende
Deze presentatie wordt u aangeboden door
Mijn gegevens op het web!?
Introductie ICT ICT Introductie.
Internet fun & veilig! titeldia.
Gastcollege Utrecht 17 oktober 2013 Thomas van Essen Spam & social media.
Wat doe je allemaal op facebook?. VRIENDEN... aanbevelen terugvinden opsporen uitnodigen.
Profiel- en privacy-instellingen bijwerken j en druk daarna op F5 of klik op Diavoorstelling > Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk.
Zet het geluid aan en klik met je muis om door te gaan!
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Veilig internet Mediawijsheid
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Men vraagt zich af waarom …??
Hoofdstuk 2 Communicatie
Amstelland Senioren ComputerClub 1. Presentatie Clubmiddag 17 februari 2009 door Ab Wiegman Amstelland Senioren ComputerClub Ook met vakantie is de computer.
Powerpoint Els.
COV Antwerpen 6 oktober Broechem
Nadia van Turnhout2 of elektronische post (de afkorting van Electronic Mail (elektronische post) is een van de meest gebruikte toepassingen.
Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN
Jo David. programma’s Microsoft: Outlook Netscape: Messenger andere.
Internet fun & veilig!. Wie zijn we? Naam Wij werken voor Microsoft Insert your picture here.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Adresboeken woensdag 30 oktober 2013
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Klik hier als u voor de eerste keer op de website komt.
Ik vraag slechts één enkel minuutje van je tijd!!!
Een Mailtje grapjes-CS.
© b-boom.nl Meld aan op de website door in het aanmeldformulier uw gegevens in te voeren.
Debbie Vandekerckhove
VEILIGE S - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF.
Wiskunde klinkt niet interessant,
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
Altijd online!.
Spyware en andere beesten Hoe vermijden en verwijderen.
voor leerlingen en leerkrachten van het SGi.
NIEUW: Doorlopende leerlijn Klik hier voor de lessen. Doorlopende leerlijn Mediawijsheid voor groep 1 t/m 8 Gratis toegang tot materiaal na aanmelding.
 Wie weet wat een hoax is?  Een nepwaarschuwing, in het Engels hoax genoemd, is een bericht dat zich tracht te verspreiden als een kettingbrief.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
Workshop website bouwen Les 4. Wat heb je geleerd?
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
Introductie ICT ICT Introductie.
Recht op leerlingenvervoer:
Seniornet Vlaanderen presentatie MAIL DL 2 okt 07
Introductie tot yammernetwerk ‘Informatiemanagement Vlaamse overheid’
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
VEILIGE S - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen
Principes van digitale communicatie
uit respect voor uw vrienden,
50 toetsenbordsneltoetsen in Outlook waarmee u sneller kunt werken
Transcript van de presentatie:

VEILIGE E-MAILS - Uit Respect voor uw Vrienden,Kennissen, EN UZELF By Spargo Vertaald uit het Frans door ingrid troubadour

ALSTUBLIEFT Wees zeer voorzichtig met het doorsturen van uw e-mails Onlangs heb ik de moeite genomen om de e-mail adressen te tellen die ik in aangekregen mails vond: ik telde er “615”, waarvan vele in de mails die u me dagelijks doorstuurt.

OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NEEM DUS AUB DE MOEITE OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NIET TE VERSPREIDEN, al is het bij vergissing. Dit is ook in UW BELANG. DE ENIGEN DIE HIER BAATBIJ HEBBEN ZIJN DE … “SPAMMERS” en “HACKERS” ZIJ VISSEN DE ADRESSEN GEWOON UIT UW MAILS!!!

Lees deze informatie zo vaak het nodig is, archiveer het en leer gewoon – heel makkelijk - hoe dit te vermijden. Ik verzeker u, het is heel simpel. Het is een “kleine” gewoonte van enkele kliks alvorens “door te zenden”.

Gebruik “BCC” in plaats van “Aan” of voor sommige recentere versies: in ‘t menu “Aan” vindt u “BCC” Telkens u een mail doorstuurt aan meer dan 1 bestemmeling, dient u “BCC” (« Blind Carbon Copy") te gebruiken. “BCC” verbergt de lijst van bestemmelingen en BESCHERMT aldus hun identiteit; en DE UWE wanneer uw vrienden dit ook toepassen. Dus alstublief, gebruik voortaan “BCC”. Klik indien nodig op « Weergeven » om dit te bekomen (niet aanwezig in alleversies)

In uw mail ziet u het als volgt: Gebruik “BCC” ipv “Aan” (of, zoals gezegd, in ‘t menu “Aan” verschijnt BCC) In uw mail ziet u het als volgt: U selecteert uw correspondenten in uw adresboek (Ctrl ingedrukt) en dan klikt u op “BCC”. Al uw correspondenten verschijnen nu in het BCC-vak. Wanneer de mail wordt doorgezonden,verschijnt enkel “Undisclosed Recipients”.

ZEER BELANGRIJK!!! WIS VOORAL alle vorige adressen! Wanneer u “Doorzenden” of “Beantwoorden” klikt,  neem enkele seconden en WIS EERST alle e-mail adressen van de vorige u toegezonden mail. Zelfs indien u één enkele naam of voornaam vergeet te wissen die blauw onderlijnd blijft staan, dan nog kunnen spammers het adres terugvinden. Probeer zelf maar: cursor op ‘t overgebleven stuk blauwe naam, rechtse muisklik + Eigenschappen - het volledige adres verschijnt. Ik verzeker u, de lijst van vorige mail-bestemmelingen wissen is zeer makkelijk en gaat heel vlug!

Spammers Wat is een SPAM ? Per definitie zijn dit ONGEVRAAGDE berichten. Heel vaak zijn dit reclame-berichten ... onveilige berichten Hoe komt ‘t dat zij uw adres kennen? Spammers pikken en verzamelen adressen uit de berichten die u uw vrienden massaal toestuurt: mopjes, afbeeldingen, vidéos, diapos… Zij verzamelen deze adressen en verkopen nadien deze adreslijsten– of wisselen ze uit - aan en met andere spammers.

... En virussen? WIS deze mails. … En de e-mails die uw hulp vragen om een kind van kanker te redden?? AL DEZE e-mails, die u vragen hun mail naar 10 (of meer) vrienden door te sturen, ZIJN gewoon LEUGENS. WIS deze mails. ... En virussen? Zend geen bestanden door - en open ze ook NIET – met de extensie .exe .com .pif .bat .scr (en tevens de zo zware ! .zip en .rar ), !!!, tenzij de afzender te vertrouwen is . Dit zijn ideale bestanden voor virussen die zich dagen of zelfs weken nadien kunnen activeren. BEANTWOORD NOOIT EEN E-MAIL INDIEN U DE AFZENDER NIET KENT! NOOIT !

Kettingmails Er bestaat geen klein meisje met de naam Amy Bruce (of andere naam) die van kanker aan ‘t sterven is, en een “stichting” die u via Internet om hulp vraagt nog minder ! ************************ U kan trouwens info inwinnen op bepaalde sites: www.hoaxbuster.com of op de site van de stichting: http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm ************************** Geloof niet in mirakels indien u ‘n mail aan 10 vrienden doorstuurt!

EINDE Hartelijk dank om deze regels in acht te nemen en alzo uw vrienden EN UZELF te beschermen, Het is belangrijker dan u denkt!