De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

uit respect voor uw vrienden,

Verwante presentaties


Presentatie over: "uit respect voor uw vrienden,"— Transcript van de presentatie:

1 uit respect voor uw vrienden,
VEILIGE S uit respect voor uw vrienden, contactpersonen EN OOK UZELF

2 ALSTUBLIEFT Wees zeer voorzichtig met het doorsturen van uw e-mails
Een aantal van mijn vrienden stuurt mij ongevraagd bij regelmaat leuke en/of interessante mailtjes. Ik waardeer dat enorm. Onlangs heb ik de moeite genomen om de adressen te tellen die ik in 1 ongevraagd mailtje aantrof: ik telde er 64.

3 OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN
NEEM DUS A.U.B. DE MOEITE OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NIET TE VERSPREIDEN, al is het bij vergissing. Het is ook in UW EIGEN BELANG. DE ENIGEN DIE HIER BAAT BIJ HEBBEN ZIJN DE … “SPAMMERS”, “FISHERS” en “HACKERS” ZIJ VISSEN DE ADRESSEN GEWOON UIT UW MAILS!!!

4 Geloof me, het is heel simpel.
Lees deze informatie, sla hem op en leer - heel makkelijk - hoe dit te vermijden. Geloof me, het is heel simpel. Het is een “kleine” gewoonte van enkele kliks voordat u het mailtje verzendt. Hierna leg ik uit hoe u eenvoudig te werk kunt gaan.

5 Gebruik “BCC” in plaats van “Aan” of voor sommige recentere versies: in ‘t menu “Aan” vindt u “BCC”
Telkens wanneer u een mail verstuurt of doorstuurt aan meer dan 1 contactpersoon, gebruik dan bij voorkeur “BCC” (« Blind Carbon Copy »). “BCC” verbergt de lijst van contactpersonen en BESCHERMT zo hun identiteit; en DE UWE wanneer uw vrienden dit ook toepassen. Dus alstublief, gebruik voortaan “BCC”. Klik indien nodig op «Beeld» en daarna « Alle Koppen» om BCC te zien (voor Outlook Express; andere programma’s hebben ook zoiets)

6 Gebruik “BCC” in plaats van “Aan”
Windows Live Mail 2011 Google Gmail oud Google Gmail nieuw

7 Gebruik “BCC” ipv “Aan” (of, zoals gezegd, in het menu “Aan” verschijnt BCC)
In uw mail ziet u het als volgt: U selecteert uw contactpersonen in uw adresboek (Ctrl ingedrukt) en dan klikt u op “BCC”. Al uw contactpersonen verschijnen dan in het BCC-vak. Wanneer de mail wordt doorgezonden,verschijnt enkel “Undisclosed Recipients” of “niet-openbare ontvangers”.

8 ZEER BELANGRIJK!!! WIS VOORAL alle vorige adressen!
Voordat u een mailtje verstuurt neem even een paar seconden en WIS EERST alle -adressen van de u toegezonden mail. Ze kunnen in een mailtje op meerdere plaatsen voorkomen. U kunt ze pas wissen nadat u op “Doorzenden” of “Beantwoorden” hebt geklikt. Zelfs indien u één enkele naam of voornaam vergeet te wissen die blauw onderlijnd blijft staan, dan nog kunnen spammers het adres terugvinden.

9 Probeer het zelf maar: plaats de cursor op ‘t overgebleven stuk van de blauwe naam, rechtse muisklik + Eigenschappen - het volledige adres verschijnt. Ik verzeker u, de lijst van vorige mail-contactpersonen wissen is erg gemakkelijk en gaat heel vlug!

10 Spammers Wat is SPAM ? Per definitie zijn dit ONGEVRAAGDE berichten.
Heel vaak zijn dit reclame-berichten; in elk geval ONVEILIGE BERICHTEN. Hoe komen zij aan uw adres? Spammers pikken en verzamelen adressen uit de berichten die u uw vrienden massaal toestuurt: mopjes, afbeeldingen, video’s, dia’s… Zij verzamelen deze adressen en verkopen nadien deze adreslijsten - of wisselen ze uit - aan en met andere spammers.

11 Valse s Computercriminelen sturen veel valse s. Klik niet op links in mailtjes die lijken te komen van bijvoorbeeld de Belastingdienst of banken. De Belastingdienst waarschuwt regelmatig voor valse s. Die mails lijken te komen van de fiscus. De ontvanger wordt gevraagd op een link te klikken in het bericht. Wie dat doet, komt terecht op een site die lijkt op de echte, maar die is dat niet. Daar worden allerlei persoonlijke gegevens gevraagd, zoals het DigiD. De site is niet van de Belastingdienst, maar van criminelen.

12 Niet klikken! Ook kun u mails ontvangen die afkomstig lijken te zijn van instanties zoals banken of curatoren in een faillissement. Allemaal komen ze op hetzelfde neer: u wordt nieuwsgierig gemaakt en uitgenodigd om op een link te klikken. Of u nu wel of geen gegevens invult, de afzender weet nu wel dat het gebruikte adres in gebruik is. DOE DIT DUS NIET! Negeer deze mails en gooi ze meteen weg. Deze methode van “hengelen naar uw gegevens” wordt ook wel “phishing” genoemd. Banken, de Belastingdienst, curatoren en andere financiële instellingen vragen u nooit op deze manier om gegevens. Zij zullen bij voorkeur via de post contact met u opnemen.

13 Stuur ze niet door maar WIS deze mails.
… En de s die uw hulp vragen om een kind van kanker te redden?? Al deze s, die u vragen hun mail naar 10 (of meer) vrienden door te sturen, ZIJN gewoon LEUGENS. Stuur ze niet door maar WIS deze mails. ... En virussen? Zend geen bestanden door - en open ze ook NIET - met de extensie .exe .com .pif .bat .scr (en tevens de zo zware ! .zip en .rar), tenzij de afzender te vertrouwen is. Dit zijn ideale bestanden voor virussen die pas dagen of zelfs weken later actief kunnen worden. BEANTWOORDT NOOIT EEN INDIEN U DE AFZENDER NIET KENT! ECHT NOOIT! Ook niet uit nieuwsgierigheid

14 google eens op “valse kettingbrieven”.
Kettingmails Er bestaat geen klein meisje met de naam Amy Bruce (of andere naam) die van kanker aan ‘t sterven is, en een “stichting” die u voor haar via Internet om hulp vraagt nog minder ! U kunt trouwens info inwinnen op bepaalde sites: het Franse of op de Engelstalige site van de stichting: of google eens op “valse kettingbrieven”. Geloof niet in geld, wonderen of mirakels indien u ‘n mail aan 10 vrienden doorstuurt! Er zal u ook echt niets slechts overkomen doordat u zo’n mail NIET doorstuurt!

15 EINDE Alvast bedankt wanneer u deze regels in acht neemt
en zo uw vrienden EN UZELF beschermt. Het is belangrijker dan u denkt! Vriendelijke groeten, Ad


Download ppt "uit respect voor uw vrienden,"

Verwante presentaties


Ads door Google