 De familie Steenwijk: › Hoofdpersonage: Anton (12 jaar) › Peter (zijn oudere broer) › vader (griffier) › Moeder  In Haarlem.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Quiz Anne Frank.
Uitleg over de politiek !
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De schrijfmachine Bewerkt door Power Po(i)ntje.
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Opkomen voor jezelf.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Louis.
He, ik ben de sterkste Zelf klikken Wist u dat wij katten helemaal geen bang hebben van jullie honden.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Ik voel me zo alleen !.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Albert I.
Anne frank.
Harry Potter en de schepping
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Antwoord op vraag SOPO1-4
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Het verhaal van bevrijding
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
MAX de gelukkigste hond van de wereld
WELKOM OP TOV!.
Ken je me niet meer?.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
EEN SLIMME MOEDER.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Rembrandt Rembrandt woonde eerst in Leiden..
Anne-Frank is in Duitsland geboren in Frankfurt, ze had ook een zusje die heette Margot.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Witte wieven Dit verhaal Karlijn, Lori, Sanne, Lisa, Lotte. Betekenis.
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
Gemaakt door Denise van Kreuningen
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Mijn Familie stamboom Marijke Maarten Nel Wim marion Roelof Harold
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Nieuwe buren ! Vorige maand hebben we nieuwe buren gekregen. Het zijn hele gewone en leuke mensen. Toevallig heb ik net een nieuwe camera en vonden de.
Help de slachtoffers van de watersnood in Bosnië en Servië
Alexander, Napoleon en Joséphine
Streng katholiek!!!!. Dochter Pauline keerde na 10 jaar in het ouderlijk huis terug. Vader was overgelukkig en omarmde z‘n dochter en kuste haar..
Blok 6.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Dit willen we NIET in Vilvoorde
Recht en macht David als koning.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
In de kroeg En daarna hoe keldert de prijs van je huis.
Het leven van Anne Frank.
Als/dan.
‘Mixed up piles’.
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Jan Havickszoon Steen werd in 1625 of 1626 in Leiden geboren en ook begraven in 1679… Hij was de oudste van acht kinderen, toen heel normaal..
JE FAMILIE Paula Martín Muñoz Andrea Calero Guerrero.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Klaar voor Goede Vrijdag
Welkom bij de presentatie van
Raadseltjes familie.
Of hoe Stella Artois werd overgenomen door de Amerikanen
AUSLÄNDER Paul Dowswell 304blz. 1e druk, November 2009
Transcript van de presentatie:

 De familie Steenwijk: › Hoofdpersonage: Anton (12 jaar) › Peter (zijn oudere broer) › vader (griffier) › Moeder  In Haarlem

 Fake : corrupte inspecteur van de politie  doodgeschoten › En door de buren Korteweg voor huize Steenwijk gelegd

 Peter wil Fake terugleggen › Maar de Duitsers arriveren => peter vlucht › Anton en zijn ouders worden opgepakt  Omdat fake voor hun huis ligt  Anton gaat naar het politiebureau  Leert er Truus kennen maar kan haar niet zien

 Anton verhuisd naar Amsterdam bij zijn oom en tante => ouders geliquideerd door de Duitsers  Studeert medicijnen  En keert voor de eerste keer terug naar Haarlem › Na de gebeurtenis › 7 jaar geleden

 en keert terug naar zijn oude straat  Ziet er mevrouw Beumer terug › Verteld hem over het monument ter ere van de 19 gijzelaars.

 Anton gaat op kamers en wordt anesthesist  En komt er op een dag tijdens rellen tegen het communisme Fake junior tegen

 In Londen ontmoet hij Saskia De Graaff › Na 1 jaar trouwen ze › En krijgen een dochtertje Sandra › De vader van Saskia was een verzetsstrijder

 Om de begrafenis van verzetsstrijder ontmoet Anton plots Takes Cor  Die de vriend was van Truus Coster › De vrouw waarmee Anton een nacht in de cel zat

 Takes verteld aan Anton hoe Fake is doodgeschoten door Truus die ook bij de politie was  Anton komt veel te weten over zijn verleden

 Anton scheidt van Saskia  Hertrouwd met Liesbeth › Krijgen een zoon Peter  Anton krijgt steeds meer angstaanvallen maar later overwint hij deze

 Later bezoekt Anton met zijn dochter Saskia het monument waar haar grootmoeder en vader opstaan  En het graf van Truus

 Op een demonstratie tegen atoomenergie ontmoet Anton zijn oude buurvrouw Karin Korteweg  Karin verteld hem waarom ze het lijk van Fake neergelegd hadden voor hun huis. › De andere buren gaven onderdak aan joden