Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

De rivier.
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Tussen Pasen en Pinksteren.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Psalm 25.
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
GOED NIEUWS.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
VREDE.
Met handen en voeten geloven 1
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het hart van een mens is als een spons
Preek Jakobus 2:
Welkom in deze kerkdienst
Niets zonder Gods zegen
Welkom op TOV!.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bron van levend water opwekking 445
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de waarheid die mij leidt.
Transcript van de presentatie:

Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij

De zondvloed: een voorafbeelding van de doop Een ‘contrast’-beeld: In beide gevallen: Gods trouw redt.

Tegenstanders van de kinderdoop zeggen: Je moet eerst God kunnen vragen om een zuiver goed geweten en dan pas kun je gedoopt worden. Petrus bedoelt iets anders. Hij wijst niet op de fundering van de doop. Het gaat hem om de uitwerking van de doop. De vraag is niet: wanneer mag ik gedoopt worden. De vraag is: Wat betekent jouw doop vandaag voor jou?

in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden 2) De doop geeft je een goed geweten in de strijd van het geloof Want Christus is ín mij

De doop wast niet het vuil van je lichaam weg Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25)

De doop wast niet het vuil van je lichaam weg Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25) Petrus gebruikt voor ‘lichaam’ niet het positieve woord sooma, maar het nega-tieve woord sarks (sterfelijk en zondig)

De doop wast niet het vuil van je lichaam weg Het water wast geen erfzonde weg (H.C. Zd. 25) Petrus gebruikt voor ‘lichaam’ niet het positieve woord sooma, maar het nega-tieve woord sarks (sterfelijk en zondig) Petrus bedoelt: zelfs na je doop blijf je als christen een zondig mens.

De doop is geen teken van mijn geloof. Omdat je gedoopt bent, mag je jezelf én God steeds weer herinneren aan zijn trouw. Want “door het water van de doop (eens ontvangen) wordt u NU gered “ zegt Petrus in vers 21.

Jouw eigen doop zegt alles over de liefde van Jezus voor jou Jouw eigen doop zegt alles over de liefde van Jezus voor jou. Bij jouw eigen doop zei Jezus tegen je: ‘Je bent niet langer een probleem voor God, maar een geaccepteerd mens. Hij stierf voor jouw zonden – Christus vóór mij Hij vult jou met zijn opstandingskracht – Christus ín mij

Om jou zo bij God te brengen! ‘Christus vóór mij’ is niet genoeg. Christus ín mij’ is de bedoeling. Petrus zegt: ‘Erken Christus als Heer en eer Hem met heel je hart.’ Waar deed Jezus het allemaal voor? Petrus zegt: Om jou zo bij God te brengen!

Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los. Van wat ik misdaan heb, hebt U mij bevrijd, en in uw vergeving leef ik NU.