De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan

Verwante presentaties


Presentatie over: "Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan"— Transcript van de presentatie:

1 Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan

2 Inleiding Keith Green: Jesus rose from the dead/
and you, you can’t even get out of your bed (vert. Jezus stond op uit de dood/ en jij jij kunt niet eens je bed uitkomen)

3 Inleiding

4 Thema Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit:
(ten eerste...) ongeloof (ten tweede...) de zonde (ten derde...) de dood

5 1) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit ongeloof
Ten eerste heeft Hij door zijn opstanding de dood overwonnen, om ons te doen delen in de gerechtigheid, die Hij door zijn dood voor ons had verworven. => Wat is die “gerechtigheid”? => Je deelt erin door te geloven Wanneer is jouw geloof groot genoeg? Voor geloof is opstandingskracht nodig!

6 2) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit de zonde
Stelling: Velen van ons geloven in de praktijk wel in de kruising, maar niet in de opstanding Bevrijding kan niet zonder wederopbouw. Goede vrijdag kan niet zonder Pasen. Het kruis kan niet zonder de opstanding. stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God (…) als een werktuig voor de gerechtigheid

7 3) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit de dood
Als we opstaan uit de dood, dan manifesteert de opstandingskracht zich volledig in ons. Alles wat er nu aan zonde, dood, gebrokenheid, ongeloof, ziekte in ons is, zal dan door de opstandingskracht van Christus van ons afglijden. Dat mag het dodenrijk allemaal houden. Net als bij de doop, alles wat vuil en vies is, dat mag allemaal achterblijven in het water, achter blijven in de dood. Maar de dopeling díe komt door de kracht van Christus weer boven water. Schoon, fris als nieuw. Zo trekt Christus ons door de dood heen, het leven in!


Download ppt "Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan"

Verwante presentaties


Ads door Google