Zingen Vers 1 Ja, God is goed voor Israël,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Ik wens je De kracht van god.
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen Vers 1 Wie heeft op aard de prediking gehoord,
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Psalm 25.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
LvdK 288: 1, 8 Matteüs 6: Matteüs 7: Psalm 73: 1, 2, 6
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
GODS DAGELIJKSE LEIDING
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Welkom Israelzondag.
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Psalm 139.
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Vers 1 Ik zal met heel mijn hart o HEER, In psalmgezang, uw naam ter eer, blij al uw wonderen verhalen, U, Allerhoogste, dank betalen. Psalm 9.
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Lekker gegeten??.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Zingen Vers 1 Ontferm U, God, zij maken op mij jacht.
Zingen Vers 1 Mijn God en Koning, aller vorsten Heer,
Zingen Vers 1 Looft, looft de HEER gestadig om zijn goedgunstigheid.
Zingen Psalm 34 Vers 1 Ik zing voor God, de HEER.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Zingen Vers 1 Waarom, o HEER, blijft U van verre staan?
Zingen Vers 1 Bewaar mij, HEER, mijn toeverlaat zijt Gij!
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De eerste woorden van de Opgestane.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Welkom Israelzondag.
Waarom heb je zo weinig moed?.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Rijk wordt arm en arm wordt rijk.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.H. Abma
Agenda aanstaande week 1/2
Transcript van de presentatie:

Zingen Vers 1 Ja, God is goed voor Israël, Psalm 73 Vers 1 Ja, God is goed voor Israël, voor elk die leeft naar zijn bevel, die rein van hart de Heer blijft vrezen, hoe donker ook zijn weg mag wezen. Maar ach, hoe goed ik dit ook weet, zó zwaar te dragen was mijn leed, dat ik welhaast gewankeld had en bijna uitgleed op mijn pad.

Zingen Vers 2 Met afgunst werd mijn hart vervuld, Psalm 73 Vers 2 Met afgunst werd mijn hart vervuld, ik had geen rust meer of geduld, toen ik de hoogmoed zag de bozen, de voorspoed van de goddelozen. Voor moeiten worden zij behoed, gaaf is hun lichaam, weldoorvoed. Zij worden voor het leed bewaard, dat anderen niet blijft bespaard.

Zingen Vers 3 Zo wordt de trots hun halssieraad Psalm 73 Vers 3 Zo wordt de trots hun halssieraad en het geweld hun pronkgewaad. De hoogmoed puilt hun uit de ogen, daar zij op hun verbeelding bogen. Hun mond brengt kwaad en onrecht voort en uit de hoogte klinkt hun woord. Zij spreken smalen tegen God door heel de wereld klinkt hun spot.

Zingen Vers 4 Met veel bedrog en listigheid Psalm 73 Vers 4 Met veel bedrog en listigheid wordt heel het volk voor hen misleid. Het drinkt hun laster en hun leugen. als water in met volle teugen. Zij zeggen: Hoe zou God het zien, de Allerhoogste ons doorzien? Zo gaan zij zorgeloos hun gang, hun rijkdom groeit hun leven lang.

Zingen Vers 5 Vergeefs hield ik mijn hart steeds rein Psalm 73 Vers 5 Vergeefs hield ik mijn hart steeds rein in al mijn tegenspoed en pijn. Wat zal ik op mijn woorden passen, in onschuld nog mijn handen wassen? De hele dag word ik geplaagd en elke morgen opgejaagd. Ja, nooit gaat er een dag voorbij, of straffen achtervolgen mij.

Zingen Vers 6 Maar als ik ook zo spreken zou, Psalm 73 Vers 6 Maar als ik ook zo spreken zou, dan was ik aan Gods volk ontrouw. Ik zou Gods kinderen verraden, met grote schuld mijzelf beladen. Ik heb dit raadsel overdacht, 't ging boven mijn verstand en macht, totdat ik in Gods woning kwam, waar Hij die moeite van mij nam.

Zingen Vers 7 Toen gaf ik op het einde acht Psalm 73 Vers 7 Toen gaf ik op het einde acht van heel dit goddeloos geslacht. U zelf plaatst hen op gladde wegen en komt hen met verschrikking tegen. Zij zijn tot puin ineengestort, zodat hun roem ontzetting wordt. Als U ontwaakt, verdwijnen zij, hun beeld gaat als een droom voorbij.

Zingen Vers 8 Verbitterd was ik in mijn hart, Psalm 73 Vers 8 Verbitterd was ik in mijn hart, ik werd opstandig in mijn smart. Geprikkeld door de vele slagen was ik vol wrevel in mijn klagen. Ik was een dwaas, een onverstand, liet mij niet leiden door uw hand, gedroeg mij als een dier bij U, maar ik erken mijn dwaasheid nu.

Zingen Vers 9 Voortdurend zal ik bij U zijn Psalm 73 Vers 9 Voortdurend zal ik bij U zijn in al mijn noden, angst en pijn, U al mijn liefde waardig schatten, U die mijn rechterhand omvatte. O God, die nimmer mij verlaat, U zult mij leiden door uw raad. En dan, hiertoe door U bereid, neemt U mij op in heerlijkheid.

Zingen Vers 10 Wie heb ik in de hemel hoog behalve U? Wat zou mij oog Psalm 73 Vers 10 Wie heb ik in de hemel hoog behalve U? Wat zou mij oog op aarde naast U ooit begeren? U kan ik immers nooit ontberen! Bezwijkt mijn vlees en hart in nood, U blijft mijn rots, zelfs tot de dood. Niets is er wat mij van U scheidt, mijn erfdeel tot in eeuwigheid.

Zingen Vers 11 Wie ver van U geweken is, Psalm 73 Vers 11 Wie ver van U geweken is, komt eenmaal om in duisternis. Hun zal in 't oordeel niets meer baten, die trouweloos uw dienst verlaten. Maar dit is mijn gelukkig lot: te mogen schuilen bij mijn God. Ik bouw op Hem geheel en al, de HEER, wiens werk ik roemen zal.