De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.H. Abma

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.H. Abma"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.H. Abma
Schriftlezingen: Spreuken 14 : 26 – Jacobus 3 : 13 – 4 : 6 Galaten 5 : 16 – 26

2 Psalm 145: 2 en 3 Ik zal getuigen van uw heerlijk licht,
Vers 2 Ik zal getuigen van uw heerlijk licht, van al de wondren die Gij hebt verricht, opdat men alom spreke van uw kracht, en roeme in uw overwinningsmacht. Uw grootheid, HEER, gaat boven mijn begrippen, uw goedheid, HEER, is altijd op mijn lippen en juichend zal men overal bezingen uw recht, o HEER, uw trouw aan stervelingen.

3 Psalm 145: 2 en 3 Genadig en barmhartig is de HEER,
Vers 3 Genadig en barmhartig is de HEER, lankmoedig en vol goedheid altijd weer. Hij toont zijn gunst aan alles wat Hij schiep, al wat Hij uit de schoot der aarde riep. U loven, HEER, de werken van uw handen, de hemelen, de zeeën en de landen. U zegenen, o HEER, uw hartsbeminden die elke dag uw goedheid ondervinden.

4 Psalm 145: 6 Al wie God vreest, verhoort en zegent Hij,
Vers 6 Al wie God vreest, verhoort en zegent Hij, zijn redding is elk die Hem roept nabij. Wie Hem bemint, is bij Hem welbehoed, maar wie Hem haat, betaalt het met zijn bloed. Ik zal vol vreugde zingen Hem ter ere, mijn mond zal vol zijn van de lof des HEREN. Laat al wat leeft Gods heilge naam belijden, Hem zegenen tot aan het eind der tijden.

5 Psalm 143 : 2 en 8 Ik nader U, het hoofd gebogen.
Vers 2 Ik nader U, het hoofd gebogen. Gij kunt, o HEER, geen kwaad gedogen, ga met uw knecht niet in 't gericht, doe hem niet weg van voor uw ogen; wie is rechtvaardig in uw licht?

6 Psalm 143 : 2 en 8 Laat 's morgens uw genade dagen
Vers 8 Laat 's morgens uw genade dagen voor ogen die het donker zagen. Ik bouw op U en anders geen. Wijs mij de weg van uw behagen, mijn ziel wacht het van U alleen.

7 Psalm 143 : 9 Gij zijt mijn God, sta mij terzijde,
Vers 9 Gij zijt mijn God, sta mij terzijde, mijn toevlucht als zij mij bestrijden. Leer mij uw wil, reik mij uw hand. Uw goede Geest zij mijn geleide; voer mij in een geëffend land.

8 Psalm 73 : 1, 8 en 9 Ja, God is goed voor Israël,
Vers 1 Ja, God is goed voor Israël, is waarlijk goed, ik weet het wel, voor 't zuiver hart dat leeft in vrede. Maar ik was bijna uitgegleden. Mijn afgunst groeide met de dag, daar ik der bozen voorspoed zag, hoe moeiteloos hun leven is, zo zonder kwelling en gemis.

9 Psalm 73 : 1, 8 en 9 Hoe was ik in opstandigheid
Vers 8 Hoe was ik in opstandigheid een dwaas voor U die wijsheid zijt. Ik zag geen zin meer in het leven, dat door het kwade scheen omgeven, dat naar geen doel meer scheen gericht. Ik was voor U, die troont in 't licht, een zot, die ziet en niet verstaat, een dier, het weet niet waar het gaat.

10 Psalm 73 : 1, 8 en 9 Nu blijf ik bij U voor altijd,
Vers 9 Nu blijf ik bij U voor altijd, God die mij troost, die bij mij zijt, mijn twijfel stilt en mijn verlangen, die mij in liefde houdt omvangen. Gij neemt mij bij de rechterhand, Gij zijt getrouw, uw raad houdt stand, uw wijsheid is het die mij leidt en eenmaal kroont met heerlijkheid.

11 Gezang 239: 1, 3 en 5 Kom Schepper God, o Heilge Geest,
Vers 1 Kom Schepper God, o Heilge Geest, daal in de mensenharten neer, zij zijn uw schepselen geweest, herschep hen in genade, Heer.

12 Gezang 239: 1, 3 en 5 Ontsteek een licht in ons verstand
en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

13 Gezang 239: 1, 3 en 5 Weer van ons 's vijands list en nijd,
Vers 5 Weer van ons 's vijands list en nijd, en geef ons vrede in plaats van haat, opdat wij volgen waar Gij leidt en mijden wat de zielen schaadt.

14 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Wat vlied' of bezwijk', getrouw is mijn God,
Vers 1 Wat vlied' of bezwijk', getrouw is mijn God, Hij blijft aan mijn zij in 't wisselend lot; moog 't hart soms ook beven in 't heetst van de strijd, zijn liefd' en ontferming vertroosten altijd.

15 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Verleid door het kwaad dat steeds mij belaagt,
Vers 2 Verleid door het kwaad dat steeds mij belaagt, gevallen in schuld, door wroeging geplaagd, vertrouw ik slechts Hem, die mij leidt door zijn Geest, mijn zonden vergeeft en mijn smarten geneest.

16 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Ik roem in mijn God, ik juich in zijn trouw,
Vers 4 Ik roem in mijn God, ik juich in zijn trouw, de rots mijner ziel, waar 'k eeuwig op bouw. Ik zal Hem nog prijzen in 't uur van mijn dood, dan rijst nog mijn loflied: 'zijn goedheid is groot!'

17 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.H. Abma"

Verwante presentaties


Ads door Google