Het koudste dorp op aarde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In 1963, toen een inwoner van DERINKUYU (in de regio Cappadocië, centraal Anatolië, Turkije), een wand van zijn grotwoning neerhaalde, ontdekte hij tot.
Advertisements

Husky’s.
prehistorie Dit doen wij omdat we het over de prehistorie hebben.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De zuidpool en de noordpool
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Het leven in de Steentijd
Een kleine passagiersboot baant zich een weg door het ijs op het Venetië kanaal met een temperatuur van -10 graden Strenge tot zeer strenge vorst in Europa.
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Thema 3 Toerisme.
Veelvoorkomende taalfouten 2
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
Van oerwoudbewoner tot boer
Suriname Soraya van Lomwel.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Hoe gezond ben ik?.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN
§ 1 NATUURLIJKE OMGEVING
Zingen Vers 1 Heel de schepping, prijs de Heer!
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Door Lina en Clémentine
Oostenrijk Arnaud en Torben.
Door Amber en Charlotte (n)
DE IJSBEER.
De Tijger.
Hoofdstuk 2 Aarde: Middellandse Zeegebied Paragraaf 4
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Welkom bij de “Wateronderzoekers ateliers” De verschillende vormen van water Peter : Prof. Guy Gusman (ULB) Wateronderzoekers : Laurent, Manoël, Alex.
Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Husky’s.
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
Het koudste dorp ter wereld
Groep : Sofie , Ethel Abdelkarim , Charles
YAKUTSK - de KOUDSTE stad ter wereld
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Woordenschat groep 5 Thema 2 Les 5
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
Het koudste dorp ter wereld
Paragraaf 1.4 Leven van de landbouw.
Romeinen, Germanen en Kelten
Klikken voor vervolg….. Deze federale russissche autoroute loopt van Moscou naar Yakutsk, een stad in Sibérie. Deze is niet geasfalteerd, niettegenstaande.
Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 03/2009
avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
God maakte in het begin alles.
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
Hoofdstuk 7 Een sterk kasteel. Luister naar een verhaal over de jongen die geen ridder wilde worden.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 6-9. Het weer in Nederland isobaren lijnen op een tussen plaatsen met dezelfde luchtdruk lagedrukgebieden: rond de.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 2-4. Het weer Weer Atmosfeer Toestand van de atmosfeer op een bepaald moment op een bepaalde plaats Luchtlaag die om.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
Yakutsk Sibérie. Deze stad is echt “De koudere wereld”
Op sneeuwklas in Zwitserland
Klimaten Natuurlijke zones.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Van zwerfstenen tot boeren op de Utrechtse Heuvelrug
Eskimo’s.
Antarctica Satellite View.
Met woorden in de weer In het hooggebergte.
Blok 1 Landen rond de middellandse Zee
Hoofdstuk 2 Paragraaf 3 Blz. 28 / 29.
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Het koudste dorp op aarde Oymyakon Het koudste dorp op aarde Le village le plus froid de la terre

Le matin à votre levé que diriez-vous en constatant que la température extérieur est de 71°c. C’est ce qui arriverais si vous viviez à Oymyakon. Il faut spécifié que cette température extrème fut atteinte une seule fois en 1926. Wat zou je er van denken als je ‘s morgens bij het ontbijt ontdekt dat de buiten temperatuur -71°c is? Dit zou je meemaken als je in Oymyakon zou wonen. Er moet wel worden opgemerkt dat deze extreme temperatuur maar één keer werd bereikt in 1926.

Monument opgericht ter nagedachtenis aan het record voor de laagste temperatuur bereikt in een bevolkt gebied

De plaats bevindt zich in het noord oosten van het Russisch Siberië De plaats bevindt zich in het noord oosten van het Russisch Siberië. Op een vlakte gelegen op 750 m boven de zeespiegel. De winter duurt daar 9 maanden en meer. Het extreme klimaat is te wijten aan de bergketens rond het dorp die beletten dat de koude luchtmassas uit het dal ontsnappen

De 2200 inwoners leven ver van de voorzieningen die de grote steden bieden. De kinderen gaan maar naar school als de temperatuur niet onder de -52°c. zakt.

Gedurende negen maanden blijft Oymyakon met sneeuw bedekt, in een bevroren landschap.

Bij de visvangst is de vis reeds met ijs bedekt als hij uit het water komt. Dertig seconden volstaan om hem volledig te bevriezen. Een andere curiositeit op deze plaats is dat je er geen melk in vloeibare toestand kunt vinden, maar wel onder de vorm van een bevroren cremekleurig blok.

Gratis diepvries. Drie seconden na de vissen uit het water zijn, zijn ze al zo hard als steen.

Met dit beeld, kan je je voorstellen wat het maken van een wandeling door het dorp betekent.

Eigenaardig de naam Oymyakon betekent: « water dat nooit bevriest ». De regering besloot tot het aanleggen van het dorp wegens de aanwezigheid van thermische waterbronnen in het dal. Bovendien bevindt Oymyakon zich in een dal omgeven door hoge bergen die de wind tegen houden. Dat maakt de zeer lage temperaturen dragelijker in de winter en tijdens de korte zomer als de temperatuur +35°c. bereikt (Kan u zich deze grote temperatuursverschillen voorstellen.?)

In het begin van de XXe eeuw werd het gebied gebruikt voor rendieren In het begin van de XXe eeuw werd het gebied gebruikt voor rendieren. Later in zijn glansperiode, heeft het sovjetregime een dorp gebouwd met alle nodige voorzieningen. Het verwachtte een belangrijke ontwikkeling dank zij de ondergrond van de bergen rondom waarin goud, zilver, platina en andere kostbare metalen werden gevonden. Nochtans leeft het merendeel van de bevolking nauwelijks boven de armoede grens.

Vandaag is in het dorp te overleven door middel van lokale bronnen, zoals landbouw, jacht, voorouderlijke visserij en toerisme, want het is de bestemming voor avonturiers en excentriekelingen Na 2 uur tot -52°C.

-56 ° C De burgemeester levert aan elke toerist die het dorp bezoekt dit certificaat van bezoek af aan het koudste punt op aarde.

Sinds dien, is de autoroute Kolyma gekend als weg van de beenderen. Om Oymyakon te bereiken, moeten we de autoroute Kolyma nemen aangelegd op bevel van Stalin door veroordeelden en politieke gevangenen. Een duizendtal onder hen vonden er hun dood en werden onder het asfalt begraven. Sinds dien, is de autoroute Kolyma gekend als weg van de beenderen.

Zoals je kan zien op de vorige dia ligt de sneeuw in de winter op de weg soms zo dik dat veel kamions zich vast rijden in de sneeuw. In de zomer verandert de weg in een modderpoel waarin de voertuigen dikwijls vastrijden.

De voertuigen die aankomen in Oymyakon zijn voorzien van dubbele beglazing om het aanvriezen binnen de cabine te vermijden. De motor moet blijven draaien zoniet zou de brandstof onmiddellijk bevriezen.

De dieren in de streek hebben zich aangepast aan de strenge weersomstandigheden. De paarden in Oymyakon zijn zeer robust, met korte benen en een dikke pels. Zij werden gebruikt in talrijke pool expedities. Het zijn half wilde paarden die niet houden van bereden te worden. Ze worden gebruikt als lastdieren en hun vlees wordt zeer geapprecieerd door de dorpsbewoners, die zeer weinig groenten eten omdat de lage temperaturen al het fruit en groenten beschadigen.

Beschermde stal voor koeien Beschermde stal voor koeien. De meeste mensen werken met koeien en paarden

De waterboy