De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eskimo’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eskimo’s."— Transcript van de presentatie:

1 Eskimo’s

2 Noordpool Filmpje De Noordpool is bevroren zee.
IJsberen, poolvossen, sneeuwuilen, lemmingen, sneeuwhazen, sneeuwmuizen, hermelijnen, wolven en rendieren, kariboes, vlinders, zeehonden, muggen De temperatuur in de winter is  -34ºC in de zomer: 10ºC Waarom is het zo koud op de Noordpool?

3 Noordpool Op de Noordpool wonen geen mensen. Wel in landen rondom de Noordpool. Wij noemen die mensen vaak Eskimo’s. Eskimo = rauw vlees eter Inuït = echte mensen

4 Eskimo Ze overleefden de bitter koude winters door schuilplaatsen in de grond te graven. Hun kleding bestond uit dubbele lagen poolbeervacht. Ze leven door te jagen op dieren Een iglo is een tijdelijk huis.

5 Eskimo Veel mensen denken dat de Inuit in iglo's wonen maar dat is niet zo. Een iglo is altijd al alleen maar voor tijdelijke overnachting geweest. In Noord-Amerika leven nog ongeveer Inuït. Ze wonen in houten huizen met kleine ramen om zoveel mogelijk kou buiten te houden. Sommige Inuït leven nog altijd van de jacht maar de meeste werken bij visverwerkingsbedrijven.

6 Iglo 1. bergplaats van kleding 2. droogrek 3. olielamp 4. voedselberging 5. vleesopslagplaats 6. plek voor honden 7. ingang

7 Iglo van suikerklontjes
We gaan een iglo maken van suikerklontje, poedersuiker en water. Van poedersuiker en water maken we cement. Daarna leg je eerst met suikerklontjes de eerste laag neer op een stuk karton. Ben je klaar dan ga je de suikerklontjes aan elkaar vast plakken.

8 Iglo van suikerklontjes
De tweede laag leg je niet precies hetzelfde maar metsel je net als een muur. Dat doe je ook met de derde laag. Na de derde laag leg je de suikerklontjes steeds een stukje naar binnen zodat de iglo stapje voor stapje dicht gaat.


Download ppt "Eskimo’s."

Verwante presentaties


Ads door Google