De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN"— Transcript van de presentatie:

1 VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN
IJsbergen in de Antarctische omgeving hebben vaak strepen, gevormd door lagen sneeuw, die in verschillende vormen zijn ontstaan. Blauwe strepen worden vaak gevormd, als een spleet in de ijsvlakte gevuld wordt met smeltwater, wat zo snel bevriest, dat er zich geen luchtbellen kunnen vormen.  Als een IJsberg in zee verdwijnt, bevriest de bovenste laag van het zoute zeewater de onderkant. Als dit rijk is aan alg, ontstaat en vormt zich een groene streep. Bruine, zwarte en gele lijnen ontstaan tevens via neerslag, die wordt opgenomen, als de IJsschots al hellend in de richting van de zee beweegt.

2

3

4

5

6 Antarctica Bevroren Golfdeel - De Natuur is echt verbazingwekkend! 
Het water bevriest direct de golf, die door het gebroken ijs komt. Dat is zoals het is in Antarctica, waar het de afgelopen tientallen jaren, het koudste weer is.    Het water bevriest onmiddellijk, als het in contact komt met de lucht. De temperatuur van het water is reeds al enkele graden onder het vriespunt. Kijk maar eens hoe de golf bevriest tussen hemel en aarde!!!

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Dat we Internet hebben, betekent dat we deze schoonheid nu kunnen zien en doorgeven aan iedereen, wat we ons vroeger nóóit hadden kunnen voorstellen!!! Als je wilt, stuur het dan door, zodat anderen tevens van dit Natuurwonder kunnen genieten!!! 


Download ppt "VERBAZINGWEKKENDE IJSBERGEN"

Verwante presentaties


Ads door Google