Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Discipelschap.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
De waarheid, het 9 e gebod Waar wordt het 9 e gebod concreet in ons leven?
De christelijke boodschap
Een heilig leven leiden betekent:
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
Zingen Vers 1 Ik kom met haast, roept Jezus' stem.
Genade en veroordeling
Romeinen Denken en Dienen.
Welkom in deze kerkdienst
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wat doet de Heilige Geest?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Onze identiteit in Christus
Kindermoment.
In de leerschool van het gebed
In deze presentatie staan beide.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Verlangen naar licht.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Woord van Leven Maart 2015.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
VREUGDE.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
1 -Een ‘nieuwe schepping’?. 2 Thema: Wie in Christus gelooft, is een nieuwe schepping! -Een ‘nieuwe schepping’?
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Transcript van de presentatie:

Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009 Thema: Het tweede gebod en het kruis Welkom in de kerk Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009

Het tweede gebod en het kruis Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009

Waarom moest Jezus sterven? Het keurig goede antwoord: ‘Jezus moest sterven voor onze zonden.’ Gedachte hierbij: Wij zijn verder dan Petrus Wij zouden niet meer zo reageren als Petrus

Waarom moest Jezus sterven? Tegelijk vragen: Waarom grijpt God niet in? Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Waarom voel ik zo weinig van God? Waarom valt de kerk tegen? Antwoord: omdat Jezus Christus stierf aan het kruis Is de reactie van Petrus wel zo gek?

Het tweede gebod en het kruis van Jezus Christus U zult van Mij geen eigen voorstelling maken. In Jezus Christus heb Ik laten zien wie Ik ben. Zie Mij in Hem en getuig van Hem. Past ons beeld van God bij Jezus Christus, de gekruisigde?

Het tweede gebod en het kruis Wat zegt het kruis over: God Jezus Onszelf De kerk Gods redding

1.Wat zegt het kruis over God? God grijpt in via het kruis van Jezus Christus Hij laat toe dat zijn Zoon sterft Hij gebruikt de dood van zijn Zoon om ons te redden – Hij geeft Hij zegt ‘nee’ tegen onze zonde Hij maakt door Jezus’ dood een nieuw begin mogelijk Hij nodigt iedereen uit voor dat nieuwe begin

2. Wat zegt het kruis over Jezus? Hij lijdt aan het kruis Hij voelt zich niet te goed om in het ergste lijden bij ons te zijn Hij legt de diepste oorzaak van ons lijden op tafel: de zonde van mensen Hij laat zien dat God zelfs ons lijden voor iets goeds kan gebruiken Hij roept ons om te delen in zijn lijden: kom met je kruis achter mij aan.

3. Wat zegt het kruis over onszelf? Wij moeten een kruis dragen, onszelf verliezen, en alleen nog door Jezus leven Als je het wilt maken in deze wereld, verlies je je leven Vanuit mijn gevoel en beleving kom ik niet bij God Ik heb geen bestaansrecht meer en verdien de doodstraf Door Jezus krijg ik toch een nieuw leven

4. Wat zegt het kruis over de kerk? Net als Jezus draagt de kerk een kruis Van buiten zwak en lelijk, van binnen de kracht van de Geest Last hebben van een oneerlijke wereld, meelijden in bewogenheid Omdat je Jezus volgt, tegengewerkt worden en toch niet opgeven Zelf pijn lijden om anderen bij Jezus te brengen, gedreven door zijn liefde

5. Wat zegt het kruis over Gods redding? Alleen door het kruis is er redding Onverwacht: wij doden Gods Zoon Kostbaar: God geeft zijn Zoon Eerlijk: zondaars mogen niet leven Radicaal: God laat de zonde verdwijnen Voor wie gelooft: neem je kruis op en volg Jezus

Kruis: deel antwoord op vragen Waarom grijpt God niet in? God grijpt in via het kruis en de Geest Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Eerst kruis – dan bekering – dan nieuwe wereld

Kruis: deel antwoord op vragen Waarom voel ik zo weinig van God? Beleving en gevoel eerst verliezen, de Geest geeft ze daarna terug Waarom valt de kerk tegen? De kerk draagt het kruis en is daarom zwak, of wil het kruis niet dragen en volgt Jezus niet echt.

Het tweede gebod en het kruis van Jezus Christus Past ons beeld van God bij Jezus Christus, de gekruisigde? U zult van Mij geen eigen voorstelling maken. In de gekruisigde Jezus Christus heb Ik laten zien wie Ik ben. Verloochen jezelf, draag je kruis, en volg Hem.