OPENBARING AAN JOHANNES (3)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Jezus onze Hogepriester
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Welkom.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Onze moeite met Gods oordeel
UAM 6 God in den hoog’ alleen zij eer En dank voor Zijn genade, Daarom dat nu en nimmermeer Ons deren nood en schade God toont zijn gunst aan ons geslacht.
In deze presentatie staan beide.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Cursus “vrij om te zijn”
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Gemeentekring.
Preek Jakobus 2:
Welkom bij de gemeenteavond over evangelisatie
OPENBARING AAN JOHANNES
Preek Hebreeën 4:
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zingen Vers 1 Mijn God en Koning, aller vorsten Heer,
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De eerste woorden van de Opgestane.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Liturgiebr. D. v Harten Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm100:1, 2 L. Psalm150: Psalm100:3, 4 T. Psalm150: Gezang139:1, 2 Psalm145:1 Gezang107:1,
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Transcript van de presentatie:

OPENBARING AAN JOHANNES (3) WELKOM

Psalm 29: 1 Hemelingen, buigt u neer, geeft de HERE kracht en eer, geeft de HERE heerlijkheid, looft zijn naam en majesteit. Looft Hem om zijn grote daden, dient Hem in uw feestgewaden. Komt u voor de HERE buigen, hulde aan uw God betuigen.

Psalm 29: 2 Machtig is des HEREN stem, wateren weerkaatsen hem. Door de God der heerlijkheid klinkt de donder wereldwijd. Boven het geweld der meren klinkt de sterke stem des HEREN, want des HEREN stem is krachtig, vol van luister, groots en machtig.

OPENBARING AAN JOHANNES GEBED

OPENBARING AAN JOHANNES Lezen: Openbaring 4.1-11

OPENBARING AAN JOHANNES Links de jaspis, rechts de smaragd

OPENBARING AAN JOHANNES Lezen: Openbaring 4.1-11 KERN: Openbaring 4:11 (NBV) ‘U komt alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want u hebt alles geschapen: uw wil is de oorsprong van alles wat er is.’

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7 (blz. 15): Dank voor de verschillende opmerkingen Ik heb ze in vijf verschillende groepen ondergebracht Je kunt van mening verschillen bij een enkele geef ik commentaar ik besef dat discussie niet goed mogelijk is dus neem mijn commentaar maar voor wat u het waard vind De vijf groepen: Politiek en samenleving Godsdienst en samenleving Kerkverband – plaatselijke gemeente – individuele gelovige

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Politiek + samenleving homo-ambassadeurs wet op gelijke behandeling - “weigerambtenaar” Secularisatie – aanpassing aan samenleving media + internet = wereld in huis

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Godsdienst Islam – geweld Ieder zijn eigen geloof Welvaartsevangelie (Joseph Prince) sta in de genade en het gaat je goed

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Kerkverband Independentisme – synode – gemeente Voorbeeld: een enkele kerk al vrouw in ambt Commentaar - lees persoonlijke mening EJH Geforceerde eenheid werkt independentisme in de hand Roodeschool is niet Amsterdam is niet Maastricht Synode-beslissingen geven antwoorden op problemen, maar blijken geen oplossingen te zijn Liturgie > een hoogkerkelijke tendens, waar de vraag naar meer nabijheid was en is Liturgie > meer variatie in formulieren, waar de vraag naar doel en functie onvoldoende gesteld werd

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Gemeente mogen we zonde nog zonde noemen democratische gemeente – ieder inspraak – ruzie in de kerk liefdeloosheid traditionalisme – de dingen doen, zonder de levende inhoud gebrek aan kennis veranderingen gaan te snel kerkverlating

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Persoonlijk welvaart – materialisme gemakzucht – gezapigheid – het gaat toch goed zo gebrek aan tijd voor kerkelijke activiteiten inzet (beschikbaarheid ambtsdragers) individualisme – egoïsme persoonlijke ervaring belangrijk secularisatie – wereldse levensstijl, -denken zondagsontheiliging

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: aanvulling Spiritualiteit Gebed – verschraling Leven in tegenwoordigheid van God

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 7: Welke weg wijst Christus? Leef in mijn tegenwoordigheid Hij wandelt tussen de kandelaren Elke boodschap van een gemeente begint met zijn presentie. Hoor naar het woord van de Geest Hij spreekt de woorden van Christus Elke boodschap van een gemeente eindigt met deze oproep. Leef een leven vol aanbidding – Openbaring 4 Dat plaatst het leven het juiste perspectief – Openbaring 4:11

OPENBARING AAN JOHANNES PS. De powerpoints staan op: www.ejhempenius.com

OPENBARING AAN JOHANNES BELANGRIJK = schema op blz. 17 3 x gezicht in de hemel 3 x 4 series zegels, bazuinen en schalen. De eerste vier horen telkens bij elkaar 3 x 2 zegels, bazuinen en schalen. De vijfde en de zesde horen bij elkaar 3 x de zevende 3 x een profetie in twee delen: Wie kunnen bestaan voor God? De noodzaak van profetie! De twee steden

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 2 (blz 17): Openbaring 4:5: Van de troon gingen bliksemschichten uit en donderslagen en groot geraas. Openbaring 8:5: Er volgden donderslagen, groot geraas, bliksemschichten en een aardbeving. Openbaring 11:19: Er volgden bliksemschichten, groot geraas, donderslagen, een aardbeving en zware hagel. Openbaring 16:18, 21 Er volgden bliksemschichten en groot geraas en donderslagen. Er kwam een zware aardbeving, zo zwaar - loodzware hagelstenen

OPENBARING AAN JOHANNES Opdracht 8 (blz 18): Even voor uzelf….

Psalm 29: 5 God, de HERE, troont voorgoed op de grote watervloed. Hij is Koning voor altijd, ja, Hij heerst in eeuwigheid. Want de HERE is almachtig, maakt zijn volk zijn gunst deelachtig. Hij schenkt kracht en op hun bede zegent Hij zijn volk met vrede.