DE TOEKOMST VAN WERK Nederland in Transitie - broedplaats en club voor frisse ideeën -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Appreciative inquiry:
Advertisements

Programma – Voorstellen & verwachtingen
De nieuwe werkelijkheid
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
De gezondste gemeente Bouwstenen: samen op weg
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
21 Maart 2013: Startbijeenkomst experimenten transitie begeleiding in Breda ‘Zorg voor elkaar’
Kwaliteitszorg als meerwaarde
Social media voor (ouderen)organisaties Scholingsochtend SBOG ‘Kennismaken met social media’ Maandag 5 maart 2012.
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Van grote, kleine en miniverhalen
27 januari 2011.
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Petra Verhagen (ISS-CMV) Dorris Direks (IPS-VD)
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
INTEGRAAL SOCIAL WORK (WERKTITEL) 25 juni
Eigenaarschap en Borging Doorbraakproject Professionalisering
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Samen werken aan een gezonde regio!
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Een theoretische verkenning
niet van nu Thema’s als ‘actief burgerschap’ stonden al voor de crisis op de agenda - “De verzorgingsstaat herwogen” (WRR 2006) - ‘Andere overheid, (kabinetsvisie.
Ledenenquête 2013 Uitkomsten. Statistieken 23 vragen 91 leden begonnen 50 volledig ingevuld.
1 Amsterdam, april 2005 Drs. Frits Spangenberg Rotary Extern imago.
Voorbereiden … voor het Vormsel.
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
AutiWorks start open training ‘Autisme Werkbaar’
Honoursonderwijs in HBO
Burgerinitiatieven.
‘Hoe katholiek sociaal denken zichtbaar wordt in het publieke debat’
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Lerend netwerk.
Planning bijeenkomsten ZZP Culemborg Wie zijn wij? De activiteitencommissie Andrea, Wim en Bep.
Ontwikkelruimte voor innovatieve groepen
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Better Practices Theater Trends, Cases en Onderzoek Welkom in het Better Practices Theater Doe mee aan het Nationaal Benchmark- en Trendonderzoek Klantinteractie.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Vakmanschap is Meesterschap Samen Leren in Meesterschap
21 ST CENTURY SKILLS! WAT DOEN WE ER MEE? Onderwijspraktijkmiddag ROLF Groep Dr. Ben Kokkeler, Kokkeler Innovatie Consult 16 september 2015.
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Welkom op de informatieavond van bs Groene Vallei
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Cultuurhistorie Kompas voor oriëntatie op vervolgprojecten Minor People, Planet, Profit, Rijksuniversiteit Groningen Policy Lab ‘Duurzame Ontwikkeling.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Opbrengst Themadiner 6 oktober 2016
Duurzame inzetbaarheid van de professional
Maak agile leiderschap besmettelijk!
‘Ontwikkelen doen we samen’
Opstart leernetwerk vaardigheidsontwikkeling
Ouders en school samen Maart 2016
Ruim Baan, de professional in een nieuw jasje:
Ga je mee met de versnellingsvertrager?
Ontwikkeling, wij als EBS
Flits-sessie Het verhogen van de aantrekkingskracht van de instelling
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Roundtable Diversiteitsbeleid: Hoe werkt het wèl?
Aan de slag met kwaliteit
Transcript van de presentatie:

DE TOEKOMST VAN WERK Nederland in Transitie - broedplaats en club voor frisse ideeën -

NEDERLAND in TRANSITIE Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Op zo’n moment is de maatschappij instabiel en kwetsbaar voor verstoringen, maar wordt ook de deur voor radicale veranderingen geopend. Een maatschappelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, die echter lang niet door iedereen worden herkend. Dit is vergelijkbaar met het oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm. Veel mensen zien de storm die door de samenleving raast nog niet en staan als het ware in het oog van de orkaan. Het is een kwestie van tijd voordat ze het gaan in­zien en ervaren. - Jan Rotmans HRlab wil bijdragen aan de gedachtevorming over de toekomst van werk. De functie van werk, de inrichting van organiseren, en de strategische propositie van HR

WAAROM? Het organiseren van de toekomst is grenzeloos. Mensen met een gedeelde passie vinden elkaar steeds gemakkelijker en steeds vaker. Ongeacht cultuurgrenzen, landsgrenzen of organisatiegrenzen. Wij zijn de generatie van sociale innovatie en ‘community based’ organiseren. Samen onderzoeken wij welke vrije ruimtes er zijn tussen organisaties en welke collectieve speelruimte wij willen vormen om samen beter te worden. De kapstok is Nederland in Transitie en de rol voor HR. HRlab is een zoektocht naar next practices, wil opschudden en elkaar en anderen verder helpen. Door uitwisseling best practices, intercollegiale toetsing, onderzoek en het van buiten naar binnen halen van verfrissende visies en inzichten. HRlab is de ontmoetingsplaats van het andere idee, de andere visie en werkwijze en vraagt van de leden om vanuit een open en nieuwsgierige houding te ontdekken wat er kan ontstaan. Creëer met ons een toekomst waar wij allen bij willen horen. GRENZELOOS INNOVEREN EN DELEN

WAT? HRlab is een plek voor intercollegiale uitwisseling en wil fungeren als spreekbuis en klankbord voor opiniemakers en anderen. Wij laten ons niet leiden door gangbare conventies, maar bedenken wat nodig is. Een divers en informeel gezelschap van denkers en aanpakkers bundelt de krachten. Drie tot vijf keer per jaar komen wij bij elkaar. VERBINDING - Een verzameling mensen, met de wil om vooruit te komen, te leren van elkaar, de toekomst te maken en waarde te creëren, voor iedereen in Nederland. FUNCTIE - Uitwisseling visies, ideeën en best practices, op zoek naar next practices. SCOPE - Nederland in relatie tot haar omgeving. FASCINATIES - De toekomst van werk(en), technologische vooruitgang, internationaliseren, samen leven, leiderschap en succesvol veranderen, anders en community based organiseren, circulaire economie. IN VERBINDING CREËREN

WIE? WAT - HRlab draait om inspiratie, denkkracht, co-creatie en innovatie. Deelnemers tekenen in voor minimaal een jaar. Hierdoor ontstaat ritme en de mogelijkheid om thema’s diepgaand uit te werken. Jaarlijks stellen we een centraal thema en een agenda vast. HRlab maakt deel uit van de HRcommunity. Opbrengsten in de vorm van nieuwe inzichten, visies en eventueel ontwikkelde handvatten, worden in de bredere HRcommunity ingebracht. HRlab is ondergebracht in een stichting en kent geen commercieel belang.HRcommunity WIE - Het HRlab is divers en multidisciplinair van samenstelling. Lijnmanagers, HR managers en directeuren en en wetenschappers uit profit, non-profit en het onderwijsveld werken samen. Alle deelnemers hebben een eigen, heldere visie op toekomstbestendig organiseren en de professionalisering van het HR vakgebied. INSPIRATIE EN INZICHT, DENKEN EN DOEN

HOE? HRlab: o Kijkt vanuit de business naar HRM en algemene managementthema’s en houdt hierbij rekening met ieders ontwikkelagenda; o Werkt gedurende een jaar aan het centrale thema: Nederland in Transitie. Is aanspreekpunt voor media bij afgeleide actuele ontwikkelingen. En werkt aan inbreng van cases uit de eigen dagelijkse praktijk van de leden; o Draagt bij aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van deelnemers door feedback op eigen ideeën en activiteiten; o Is een inspirerend, prettig en productief gezelschap. Kortom, in een ongedwongen sfeer, zonder commerciële bedoelingen, vakinhoudelijk sparren en werken aan de innovatie van organiseren en het HR & Change vakgebied! VANUIT DE BUSINESS, WERKEN EN HR

VERTREKPUNTEN KERNWAARDEN - HRlab werkt volgens de kernwaarden van HRcommunity: vakmanschap, openheid, nieuwsgierigheid & eigenaarschap. PRINCIPES - Vanuit HRlab zijn principes c.q. vertrekpunten geformuleerd voor toekomstbestendig organiseren, deze zijn: o Vakmanschap en eigenaarschap o De kracht en eigenheid van mensen o Organiseren met gezond verstand o Verbeter waar mogelijk, vernieuw waar nodig o Groeien door waarde toe te voegen aan de keten o Voor elkaar en met elkaar, begin bij jezelf o Mensen handelen vanuit goede intenties VERANDEREN, VERNIEUWEN, VERBETEREN

PRAKTISCH HRlab kent in 2015 drie reguliere meetings van anderhalve dag en een zomer- en winterbijeenkomst van een halve dag. DATA 12 en 13 maart 28 en 29 mei HRlab zomerbijeenkomst 3 juli 1 en 2 oktober HRlab winterbijeenkomst, datum nader te bepalen De reguliere bijeenkomsten starten op donderdag om uur met aansluitend een diner. Op vrijdag wordt de bijeenkomst halverwege de middag afgerond. De zomer- en winterbijeenkomst zijn een middag vanaf uur. LOCATIE De bijeenkomsten vinden plaats op een centrale locatie in Nederland. U MAAKT UW EIGEN HRLAB

PRAKTISCH U kiest waar u op intekent: A.Deelname aan drie donderdagavonden Inspirerende avonden inclusief sprekers, diner en uitgebreide netwerkmogelijkheden. B.Deelname aan drie donderdagavonden en de zomer- en winterbijeenkomst Optie A aangevuld met een zomer- en winterbijeenkomst. C.Deelname aan drie donderdagavonden, de daaropvolgende vrijdagen (incl. overnachting) en de zomer- en winterbijeenkomst Optie A en B aangevuld met een overnachting bij de donderdagavonden en ruimte voor verdieping en reflectie op de vrijdagen. Wij vragen een bijdrage van respectievelijk € 795,- (A), € 1.195,- (B) of € 1.895,- (C) excl. btw voor een lidmaatschap van een jaar. U MAAKT UW EIGEN HRLAB

Om u een indruk te geven van wat ons bezighoudt… onder meer de volgende publicaties zijn uit HRlab en HRcommunity voort gekomen. Klik op de kaft en het bijbehorende boek is voor u. Onderdelen zijn ook gepubliceerd op ons kennisportaal. MET ELKAAR EN MET ANDEREN

LEDEN Deelnemers komen onder meer uit de volgende organisaties: Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam, Albron, Capgemini, De Brauw Blackstone Westbroek, Effectory, Experis, Higher & Company, Hogeschool van Amsterdam (HvA), KLM, Meurs HRM, Prorail, Randstad, Finext, Molijn professionals, SBI, Van Benthem en Keulen, Weconomics, Wheel production, Yarden, Zwartnova. Daarnaast hebben meerder andere organisatie te kennen geven interesse te hebben. Extra: deelnemers aan HRlab ontvangen 20% korting voor de enerverende broedplaats TEDstyle bijeenkomst Spaces in Between op 17 april t.w.v.Spaces in Between € 700,- VANUIT PASSIE EN DE INHOUD

Is een initiatief van Hrcommunity en wordt mede vorm gegeven door Higher & Company. Meer informatie over HRcommunity vindt u op onze website of in deze presentatie.websitedeze OMDAT WERKEN OVER MENSEN GAAT