Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Senegal Senegal.
Advertisements

Nederland participatieland?
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Regiodag Vereniging BWT
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Startles Sociale Hulp 1.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Debatavond over de toekomst van Stein 8 juni 2011 MFC Berg aan de Maas.
Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
DORDRECHT Voorveld. Agenda Civil society Preventie Competenties Toeleiding Regiefunctie.
Rotterdammer voorop Geweldige stad: we werken er samen aan
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Pastoraal op school.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Onderbescherming en proactief handelen geduid
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Thematisch overleg en regie Stad Gent OCMW Gent Derden Rol van de regisseur : Overzicht Verantwoording Visie en beleid Samenwerking Thematisch overleg.
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Zorg nieuwe stijl.
Samen werken aan een gezonde regio!
Subsidiereglementen voor culturele verenigingen. Bouwstenen Waarom wordt ondersteuning gegeven? Wie komt in aanmerking? Waarvoor kan je ondersteuning.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
KUNSTgROEP staat open voor alle actieve kunstenaars uit onze gemeente podium en beeldende kunsten professioneel en amateur klassiek en alternatief sluit.
Herstructurering Sociaal Domein
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Prof.dr. Micha de Winter Universiteit Utrecht
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Administrateur-generaal
Presentatie dorpsvereniging ‘t Leker gemeente St. Anthonis 27/03/2013, Saskia Berkhof Kees Hoogenboom Caroline Hoogeveen.
Bevordering leefbaarheid Oostdijk Presentatie Themaraad 16 april 2013.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
De jeugd heeft de toekomst Uitwerking proces door; Esther Radia Mieke Ruben Rene.
De lokale overheid als actor in de vermaatschappelijking van zorg Katrien Schryvers OCMW-voorzitter 20 mei 2016.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Oog voor Jongeren met een licht verstandelijke beperking Jopie Nooren Voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg 3 september 2012.
Wat is jeugdwelzijnswerk?
ViaVia Info-presentatie
Lokaal loket kinderopvang
Nog veel meer foto’s zijn de downloaden op de site
KINDVRIENDELIJKE WOONOMGEVING
ONDER WIJS CENTRUM GENT
Lokaal loket kinderopvang
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Inhoud 1. Aanleiding 2. Visie vanuit de 4 gemeenten 3. Functies
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012

1.De kandidaten

2. Het programma (zie ook bijlagen) In de nieuwe legislatuur, die op 1 januari 2013 van start gaat, wil CD&V PLUS meebouwen aan een warme gemeente Zwalm, niet enkel in woorden, maar ook – en vooral – in daden. De mandatarissen van CD&V PLUS willen het beste van zichzelf geven om van Zwalm een samenleving te maken die mensen kansen biedt, maar hen ook aanzet om de geboden kansen te grijpen. In de nieuwe legislatuur, die op 1 januari 2013 van start gaat, wil CD&V PLUS meebouwen aan een warme gemeente Zwalm, niet enkel in woorden, maar ook – en vooral – in daden. De mandatarissen van CD&V PLUS willen het beste van zichzelf geven om van Zwalm een samenleving te maken die mensen kansen biedt, maar hen ook aanzet om de geboden kansen te grijpen. Zij stellen hun talenten ten dienste van de lokale gemeenschap door een beleid op maat van de noden van de inwoners vorm te geven, waarbij zij steeds zorgzaam omspringen met het gemeenschapsgeld, uw belastingsgeld, dat hen ter beschikking wordt gesteld. CD&V PLUS streeft voor een eenvoudige, kwaliteitsvolle en efficiënte gemeentelijke dienstverlening. Zij stellen hun talenten ten dienste van de lokale gemeenschap door een beleid op maat van de noden van de inwoners vorm te geven, waarbij zij steeds zorgzaam omspringen met het gemeenschapsgeld, uw belastingsgeld, dat hen ter beschikking wordt gesteld. CD&V PLUS streeft voor een eenvoudige, kwaliteitsvolle en efficiënte gemeentelijke dienstverlening. CD&V PLUS wil zich tevens engageren voor een warme, leefbare samenleving in Zwalm die kan VERSTERKEN, VERBINDEN, VERZORGEN en VOORUITZIEN. CD&V PLUS wil zich tevens engageren voor een warme, leefbare samenleving in Zwalm die kan VERSTERKEN, VERBINDEN, VERZORGEN en VOORUITZIEN.

Een warme samenleving in Zwalm die kan VERSTERKEN. Een warme gemeente versterkt de vrijheid van haar burgers door hen alle kansen te geven om hun talenten ten volle te benutten en te ontwikkelen. Samenwerking en ondersteuning zijn hiervoor sleutelbegrippen! CD&V PLUS wil initiatieven ondersteunen zonder daarbij zelf een rol als actor op te eisen of te spelen.

Een warme samenleving in Zwalm die kan VERBINDEN Samen wonen en actief zijn in een gemeente verbindt mensen met elkaar en met de gemeenschap waarin ze leven. Om dit mogelijk te maken is het echter belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten in hun gemeente. CD&V PLUS wil dat Zwalm zo een plaats van verbinding en ontmoeting is. Het gemeentebestuur wil een duurzame samenleving uitbouwen met oog voor de toekomst van onze kinderen. We willen de bevolkingsgroepen ondersteunen in hun specifieke noden. Speciale aandacht zal gaan naar de wisselwerking tussen de oudere en de jongere generaties. Deze zal Zwalm opnieuw leefbaar en levendig maken en houden voor de toekomst.

Een warme samenleving in Zwalm die kan VERZORGEN Een gemeente of stad dient kwetsbare mensen, die zorg, hulp en bescherming behoeven, kansen te geven om mee te kunnen delen in welvaart en welzijn. Kinderen hebben recht op opvoeding, bescherming, zorg en participatie. Ouderen en personen met een handicap, moeten omringd en verzorgd kunnen worden, professioneel en door hun eigen kring. CD&V PLUS wil in overleg met alle betrokken actoren, private initiatieven ondersteunen en waar nodig zelf initiatieven nemen.

Een warme samenleving in Zwalm die kan VOORUITZIEN. In samenwerking met de scholen willen we investeren in educatie. De milieuzin aanscherpen bij de Zwalmse kinderen en jeugd doorheen vormingsinitiatieven in de Zwalmse scholen en verenigingen is een actiepunt. Zwerfvuil- en milieuacties zullen worden gestimuleerd en aangemoedigd. Het aanpassen van de bibliotheek aan de hedendaagse noden van kinderen, jongeren, scholen en volwassenen zou nog meer moeten gebeuren in overleg met de gebruikers.

3. Actiepunten Goede dienstverlening Geen belastingsverhoging Oprichting woonzorgcentrum Munkzwalm Verantwoord financieel beleid Leefbaar Zwalm voor jong en oud Verantwoorde inplanting containerpark

4. Campagne 7 slogans “Bescherm wat je dierbaar is!” “Het volksleven in Zwalm is b(l)oeiend!” “Waar u stopt, gaan wij verder!” “Containerpark hier!” “Wat mooi is, moet mooi blijven!” “Ruimte voor ideeën!” “Verantwoord werken aan de toekomst!”